Türk Tarih Kurumu: M. Kemal Atatürk Masondu!

Published by

on

Türk Tarih Kurumu: M. Kemal Atatürk Masondu!

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

atatürk mason mu, m. kemal mason mu, m. kemal mason durusu, mason nizam durusu, atatürk mason durusu, atatürk mason localarini kapatti mi,

***

atatürk mason mu, m. kemal mason mu, m. kemal mason durusu, mason nizam durusu, atatürk mason durusu, atatürk mason localarini kapatti mi 2

[1] no’lu dipnotta bahsi geçen belge…

***

Araştırmacı Bilal Şimşir’in, Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanan, “Ingiliz Belgeleri’nde Atatürk” adlı çalışmasında, Istanbul Genel Karargahı’ndaki General Harington’dan Ingiltere Savunma Bakanlığı’na gönderilen “Şifre Tel No:1,9821-Gizli” kayıtlı ve 29 Ocak 1921 tarihli evrakta, M. Kemal hakkında derlenen bilgilerde şöyle denmektedir:

“Selanik ve Manastır’daki okullarda çalışkandı. Harbiye’de hararetli milliyetçi oldu. Arkadaşları arasında âsi yaratılışıyla sivrildi. Suriye’den Selanik’e atanınca, 1907’de Ittihat ve Terakki ve Italyan mason locasına girdi. Yetenekli bir kurmay subay ve yurtseverdi. Çanakkale savaşında Liman von Sanders’e itaatsizlik, Enver Paşayla kavga etti, bir gözünü kaybetti. Veliaht Vahidettin’le Avrupa’ya gitti. Mayıs 1919’da Anadolu’ya gönderilirken kendisine 40.000 lira verildi.”[1]

Gördüğünüz gibi M. Kemal’in, Iş Bankası’ndaki nakit ve hisse gelirlerinin nemasının tahsis edilmesini vasiyet ettiği[2] ve bizzat kendi kurduğu “Türk Tarih Kurumu” tarafından basılan bir kitapta M. Kemal Atatürk’ün mason olduğu yazmaktadır. Vay yobazlar vay!..

M. Kemal Atatürk’ün mason olduğunu bildiren ilgili cümlenin ingilizcesi aynen şöyledir:

“In 1907, General Staff Salonika, where he became member of C.U.P. and initiated into Free Masonry in the Italian Lodge.”

(C.U.P) : “Committee of Union and Progress”‘in kısaltmasıdır ve “Ittihat ve Terakki”nin ingilizce karşılığıdır.

Ayrıca Sultan Vahidettin’in, Anadolu’ya gönderilen M. Kemal’e 40.000 lira para verdiği belirtilmektedir. Belgede Anadolu’ya gönderilen kişi olarak “M. Kemal” yerine yanlışlıkla “Enver” yazılmış. Fakat hemen arkasına parantez içinde “sic” kısaltması eklenmiş. (sic) latince bir tabir olan “Sic Erat Scriptum”un kısaltmasıdır. Bu ifade, başka bir kaynaktan kopyalanan bir kelimenin yazılışından sonra yanlış hecelendiğini veya yanlış kullanıldığını göstermek için kullanılır.

Belgede dikkati çeken başka bir husus da, M. Kemal’in bir gözünü kaybettiğine dair verilen bilgidir.

Şimdi hemen birileri duymaya alışık olduğumuz, “Yalan! Atatürk mason değildir.” şeklinde bir itiraz serdedebilirler.

Yukarıda gödüğünüz belge, Istanbul Genel Karargahı’ndaki General Harington’dan Ingiltere Savunma Bakanlığı’na “gizli” olarak gönderilmiştir. General Harington kendi bakanlığına neden yalan söylesin?

Kaldı ki aynı bilgi, yani M. Kemal Atatürk’ün mason olduğu bilgisi, Istanbul’daki Ingiliz Yüksek Komiseri Sir H. Rumbold’un 27 Nisan 1921’de Ingiliz Dışişleri Bakanı Lord Curzon’a Türkiye hakkında gönderdiği “Yıllık Rapor”da da yer almaktadır.[3]

*

atatc3bcrk-mason-mu-atatc3bcrk-mason-localari-kemal-mason-kemal-yahudi-atatc3bcrk-yahudi-mason-localari

[3] no’lu dipnot ile ilgili… 27 Nisan 1921’de Ingiliz Dışişleri Bakanı Lord Curzon’a gönderilen raporda M. Kemal’in mason olduğu yazıyordu…

***

Ingiliz Yüksek Komiseri Sir H. Rumbold, kendi Dışişleri Bakanı’na yalan mı söylüyor?

Üstelik -az önce de belirttiğimiz üzere- Bilal Şimşir’in kitabı, M. Kemal Atatürk’ün kurduğu “Türk Tarih Kurumu” tarafından yayınlanmıştır. Kemalistler için bundan daha sağlam bir kaynak olabilir mi?

Ingilizler, boşuna Türkiye’yi “biraderleri” M. Kemal’e “gönül rahatlığıyla” teslim etmediler ki… Bir bildikleri vardı da savaşmadan çekip gittiler.

.

**********

.

KAYNAKLAR:

.

[1] Bilal Şimşir, İngiliz Belgelerinde Atatürk, Türk Tarih Kurumu Yayını, 1979, cild 3, sayfa 96. (2. Baskı, cild 3, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 2000, sayfa 96, 97.) Ingiliz Arşivi: Foreign Office 371/6465/E.1473.

Ayrıca bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/13/m-kemal-ataturk-mason-mu-ataturk-mason-localarini-kapatti-mi/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2013/09/21/ataturk-mason-localarini-kapatti-mi/

[2] M. Kemal Atatürk’ün vasiyeti için aşağıya bağlantısını eklediğimiz yazının [8] no’lu dipnotuna bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/03/m-kemal-ataturkun-mal-varligi-serveti-genis-kapsamli/

[3] Londra Kew Gardens, Public Record Office, Ingiltere Dışişleri Bakanlığı (Foreign Office) 371/6469/E.5233/1/44.

Ayrıca bakınız;

Yrd. Doç, Dr. Ali Satan, Ingiliz Yıllık Raporlarında Türkiye (1920), (Çeviri: Burak Özsöz), Tarihçi Kitabevi, Istanbul 2010, sayfa 209.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

8 responses to “Türk Tarih Kurumu: M. Kemal Atatürk Masondu!”

  1. güler Avatar
    güler

    Atatürk’ün sizin mason sadakat duruşu dediğiniz pozu için bilge kağan duruşu diyorlar bunun için ne diyorsunuz?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Bu poz, masonlarin eserlerinde de acikca berlirttikleri gibi, ki kaynagini da verdik, mason sadakat durusudur. Bilge Kagan ve sairenin bir pozundan böyle bir sonuc cikarilamaz. Aksi halde, washington, rothschild gibi masonlarin da bilge kagan’i taklid ettikleri manasi cikar ki, bu da imkansizdir. M. Kemal’in su resmine dikkatle bakildiginda mesele anlasilir:

  2. güler Avatar
    güler

    çok teşekkür ederim aydınlattığınız için

  3. ddw@ Avatar
    ddw@

    kesinlikle delillerle kanıtlanmıştır ki mustafa kemal bir masondur aksini ispat edecek hiçbir delil ve dayanak yoktur.bir islam düşmanı olduğunu hakiki müslümanları öldürerek ve ALLAHÜ TEALAya düşmanlık ederek ve muhalefet ederek apaçık göstermiştir.sözün özü bir mürteddir kendisi yani münafıktır kendisi.Cehennemdeki azabı şiddetli olacak ve sonsuza kadar sürecek.ALLAHÜ TEALAnın laneti mel unlar üzerine olsun.

  4. candarsızoglu Avatar
    candarsızoglu

    he mason he

    1. ibrahim383838 Avatar
      ibrahim383838

      La amın oğlu, adam kanıtlarıyla kanıtlıyor işte. Daha ne istiyorsun ? Kamal’ın kendi kurduğu Türk Tarih Kurumu bunu söylüyor. Senin gibi IQsuz veletlere, Kamal, mezarından dirilip kalksa, “ben sizi aldattım” dese, senin gibi gerizekalılar yine inanmazdı sanırım. O derece kalın kafalısınız.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.