Zamanında Ezan’ı neden aslından uzaklaştırdılar? Bence en iyi cevap burda

Published by

on

Zamanında Ezan’ı neden aslından uzaklaştırdılar? Bence en iyi cevap burda

***

Birkaç gazete haberi:

Amasya’ya gezmek için gelen Fransız turist Marc Bernad Fagot (55), ezan sesinden etkilenerek Müslüman oldu.

***

Almanyalı sigortacı tatile geldiği Antalya’ya da Ezan sesine vurulup Müslüman oldu. Gabriele Schieke, kaldığı otelin penceresinden dinlediği sabah ezanı sesini çok beğenir ve İslam diniyle ilgili araştırma yapmaya başlar.

***

26.10.2006 tarihinde gazetemizde çıkan bir habere göre Antalya da bir yıl boyunca 19 u bayan 24 yabancı uyruklu kişi Müslüman olmuş. Bunlardan bir kısmının ezandan etkilendikleri için Müslüman oldukları kaydediliyordu.

***

Bir ilginç olay da Taraklı´da öğretmenlik yaptığı yıllarda bizzat müşahede eden arkadaşımız Fethi Dik´ten. Bir sabah vakti Taraklılı Nevzat´ı uyku tutmaz. Namazla hiç ilgisi olmayan Nevzat, ezan ve ezan öncesi okunan kasidelerden etkilenir ve caminin yolunu tutar.

***

Amerikalı Erica Ann Geaccone, Türkiye’ye gelip ilk defa ezan duyduğunda içine tarif edilmez bir huzur dolduğunu anlatan Geaccone, İslâm’la yeniden doğduğunu belirtti.

***

Daria Bobyna… Tatil için geldiği Antalya’da ezandan ve camilerden etkilenen Rus kadın, Müslüman oldu.

***

Amerikalı Martha Cardyn Hall, duyduğu ezandan etkilenerek İslamiyet’i seçti ve müftülükteki törenle Müslüman oldu.

***

Mirac Cami imam-hatibi Ahmet Hocanın anlattığına göre 1970 li yıllarda görev yaptığı İstanbul Kumkapı da bir Ermeninin ezan sesinden etkilenip Müslüman olmak için kendisine geldiğini, samîmî bir Müslüman olduğunu, o kadar ki birgün kiliseye gidip arkadaşlarını İslâma dâvet ettiğini, fakat tekme tokata hedef olmaktan kurtulmadığını anlatmıştı.

Vs.
Vs.
Vs.

EZAN’I neden aslından uzaklaştırmak istediklerinin amacını en güzel şekilde açıklayan bir konu paylaştığımızı düşünüyoruz…

EZAN; Bütün insanlar için evrensel bir çağrıdır. Bu evrensel ve Islam’a ilgi uyandıran çağrıyı engellemeye çalıştılar. Öte yandan, milleti “Allah” ismine yabancılaştırmak ve neticede unutturmak istediklerini düşünüyoruz.

Tevbe Suresi
32 – Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor.

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

2 responses to “Zamanında Ezan’ı neden aslından uzaklaştırdılar? Bence en iyi cevap burda”

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.