Atatürk olmasaydı ne olurdu ??

Published by

on

Atatürk olmasaydı ne olurdu ??

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

***

“Atatürk bizi kurtardı” diyenlere ithaf olunur… Umarım gaflet uykusundan uyanırsınız

Bir babanın Oğluna Nasihatleri !

Bak Evladım Atatürk Olmasaydı ne olurdu biliyormusun? Mesela yurdumuz Yunalıların eline geçerdi. Ve bu adi Greek Yunanlılar ne yapardı biliyormusun?

1 – Derhal Islami harfleri kaldırıp yerine greek veya latin harfleri koyarlardı.

2 – Diyaneti kurup Islamiyeti karantina altına alırlardı.

3 – Kılık kıyafet devrimi yapıp, Islam’a ait ne görüntü varsa yok ederlerdi.

4 – Camiileri ellerine geçirip oraya namaz kıldırma memurları koyup Islamı değilde istedikleri dini, Islam diye halka yuttururlardı (yutturmaya çalışırlardı)…

5 – Dini devlet eliyle hutbelerden kullanıp, buna hayır diyenleri köktenci diye yaftalarlardı.

6 – Hicri takvimi kaldırıp yerine gregoryan takvimini koyarlardı.

7 – Islam şeriatine uygun ne varsa kaldırıp, hırıstıyanlığı empoze ederlerdi.

8 – Ölçü ve tartılarımızı bile değiştirirlerdi.

9 – Her en güzel köşeye faiz kurumu bankaları koyarlardı.

10 – Içkiyi serbest edip halkı alkolik yaparladı.

11 – Genelevleri açıp birileri kapatmasın diye direk içişleri bakanlığına bağlarlardı.

12 – Kur’an kanunlarını kaldırıp Laikliği koyarlardı.

13 – Kıraathanelerde kumar oynatırlardı.

14 – Tekke, zaviye ve medreseleri kapatıp ‘lyce’ lise ve ‘echol” okulları açarlardı.

15 – Islami atmosferi uzaklaştırıp kendi kafir atmosferlerini yerleştirirlerdi.

16 – Yunanlılar Cuma tatilini bırakıp Cumartesi pazar tatil ettirirdi!!

17 – Ayasofya camiini Müzeye çevirirlerdi…

18 – Camiileri yıkarlardı, depo ve parti binası yaparlardı.

19 – “Allah” ismini Ezandan çıkarırlardı.

20 – Islam Alimlerini asarlardı, keserlerdi.

Gördüğün gibi Evladım, bu listeyi daha da uzatabiliriz…

Atatürk olmasaydı neler yapardı bu kafir yunanlılar değil mi? Iyiki Atatürk geldi de bizi kurtardı (!)

Yoksa ne olurdu bizim halimiz. Yaşasın Atatürk (!)

Sen bakma aşırı dincilere!!

Yobazlara!!

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

39 responses to “Atatürk olmasaydı ne olurdu ??”

  1. yasin Avatar

    adamsın adam

    1. davut Avatar

      ne
      anlam
      geliyo

  2. davut Avatar

    güzel
    bir
    yazı

  3. Begüm Dereli Avatar
    Begüm Dereli

    Ne kadar sığ düşünceli ve geri kafalısınız. Orada açıkça laiklikten korktuğunuzu yazmışsınız. Affedersiniz ama aptallığın sınırlarını niye zorluyorsunuz? Laikliği kötü olarak gören herkesin -kalpten inanarak en içten duygularım ve samimiyetimle söylüyorum- geri kafalılığı kanıtlanmış. Bir insan bu kadar aptal olamaz. Sizin sorunumuz okumuyorsunuz. Sadece sığ düşüncelerinizle koyun olmaya devam ediyorsunuz. Allah diyorsunuz da kimbilir dininizi nasıl yerine getiriyorsunuz. Bende müslümanım ve Atatürk’te müslümandı. Ama Kur’an’da yeniliklere kendinizi kapatın, cahiliği sürdürün, okumayın, bilgilenmeyin, doğruyu bulmayın, hicbir şey yapmayın, diye emredilmiyor. Allah’ım insanlar nasıl bu kadar cahil olabilir! Şuanda bu yorumları yazabiliyor olmamız bile Atatürk sayesindeyken onun bulduğu alfabeyle ona nasıl hakaret edersiniz. Atam’ız Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Buna aranızdan hanginiz yapabilirdi? Bütün yangelip yatarak elinizde telefonla burada boy gösterip igrenç kişiliginizi burada tanıtabilirsiniz ancak. Başka da bir işe yaramazsınız. CAHİLLİĞİ BIRAKIN ARTIK. !!

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Begüm dereli, m. kemal nasil alfabe bulmus? Burada herkesi cehaletle itham ediyorsunuza ama kendiniz süper cahilsiniz maaasallah. Bir milletin yazabilmesini dahi m. kemale bagladiniz. Cehaletin daniskasi budur. Afrika kabilesi mi burasi? Cumhuriyeti kurmak marifet degil. Cumhruyetin kurulmasi kendi diktatörlügünü maskemelemkten ibaretti. Ona bakarsaniz aslinda diktatörlükle yönetilen kuzey kore de demokratik halk cumhuriyetidir. Allah size akil fikir versin.

    2. Abdulhamid Avatar

      Laik kemaulst mankurt orta çağ avrupasini karanlıkta kalmış zihniyet aptal diyen kişi sen önce aynaya bak aptal sizsiniz insan görünümlü domuzlarsiniz siz bati dan aldınız dinsiz şeyleri yenilik diye yuturuyorsunuz katliam çetesi bu hakli alimsiz biraktinuz zulmetmeten başka ne yaptınız batıni dolleri iblisin çocukları siz veya aaptal ahmak şerefsiz namussuz sunyz adi köpekler hayvanlar sizden daha iyidir sizin gibi mankurtlarla ayni ülkede yasamak utanç verici insan musveddeleri geri kafalı ahmak haysiyetsiz şerefsiz burnun ucunu gormekyen yanlış ile doğruyu göremeyen cahil kemalist insan görünümlü domuz Begüm ve domuz aşlık Kemalistler atan sayesinde imiş ulan aptal ve cahilligin daniskasi camileri kapatanlar kim ezanı turkecryi çevirenler kim alimleri darı ağacında aslanlar kim hilafeti kaldıran insanları katleten kuranı kerimin dilini kaldırıp fasit batının latin alfabesini getiren bu ülkeye zorla uygulayan zihniyet simdi soruyorum sana bunları yapanlar müslüman ve insan olabirlirlermi siz önceye aynaya baskın cahiller az biraz ojun tabulatinizda bu necis fikitlerinizden kurtlun halk halka zulmettiniz sizin hepiniz okumuş cahil medeniyet yet medeniyet sizler Diniz sizden daha dindar olduğumuz kesin sizin gibi yalan ve iftira ikiyüzlülük ile işimiz yok kendinizi siz iyi tarif ettniz Kemalistler

    3. Abdulhamid Avatar

      Geri kafaligi aptalilk ahmaklık. Şerefsizlik ve haysiyesizlegin nirvanisaini sen ve seni gibi ahamkalr tamamlamış yukarda hani bahsetmisin laiklik ten utanmadan seni yaratan atandir böyle cahil böyle ahmak sibiz siz Kemalistler az biraz araştırın okuyun yahu bu köhne zohniyetinizden vazgeçince laiklik din yok demektir senin yenilik demek ıslama ait ne var sa ortadan kaldırmaktır insanlara zulmetmektir alimleri asmaktir başörtüsüne el uzatmaktir orta çağın avtipasindan alan kanunu uygulamak ilericilik buna karşı çıkmak inancına sahip cikmakni gericilik vala pes ben boyle cahil surisus insan görmedim sirk gibi o yazdığım cinlerden kemalit mason zihniyetini be kadar asalok olduğunuzu gostermisiniz serefsizler size aciyorum trajik komisksiniz boyle cahillerle ayni ülkede yaşamak ne aci aptal şerefsiz Kemalistler

    4. Abdulhamid Avatar

      Ataturkten önce alfabe yokmiydu cahiller he osmanlıda kactane alfadibe vardi acaba igren kisilinizi her fırsata gösteren kişler siz Kemalistler sinüs yukarıda basettiniz şeyler siz kemListlerde mevcut peki yıkardı yazılan nlati sen okudunmu sen okuma yazma biliyormusun yav siz zaten sizden olmayanlara boyle dersini sen müslüman falan değilsin aziz besinin dedeg gibi bi hem müslüman hem ataturkcuyum diyorsa bilim onlar sahtrkardir ikiyuzludur yada ahmaklidirlar laiklik korkusuna gelince laikliği bi tanımlasa na bi ne demek olduğunu biliyormusuni sen önce zaten az biraz okussani z aristrasiniz dar kalıplı pis dusincenizin ne kadar yanlış olduğunu anlarsınız tabi oda imkânsız dini nasıl yaşadığımız yan gelip yaptığımızı nerden biliyorsun delilin varmı sen bi dafa müslüman değil sin iftira avrupalıların kullanmadığı ortaçağ acrupadinds ksln şeyleri savunmak gericiliktir akılla izahı yoktur siz masoonik kemalistiz yapılanması siz azalık giren domuz pisliğinden daha betersiniz kemalistlwr

  4. Hakan Avatar
    Hakan

    @Begüm Dereli hala laikliği kutsal sayıp iyi gösteren aşağılık yobaz zihniyete ithaf olunur. Laikliğin neresi iyi ? laiklik masonik bir ideolijidir hala laikliği savunup bu millete dayatmaya çalışan ahmak,zırdeli ve aydın geçinen yobazlar artık bu millete bişey dayatamaycaksınız hala laikliğin dinsizlik olduğunu anlamayacak kadar körsünüz cahilsiniz kemalizm gericiliktir kahrolsun kemalizm ve laiklik. sizin laikliğiniz yüzünden bu millet neler çekti. Laiklik deyyusluktur ve yakında işi bitirilecektir. Laiklik deccaliyet sistemidir.

  5. ............ Avatar
    …………

    Dikkatli cumleler kurun. Bazen bu yazilari savciliklarda izliyor. Tvde yayinlanan Derin tarih programina orada dikkatsizce konuşan birisine ataturke hakaretten soruşturma açildi. Orada birisi ataya manevi kizlarinin birisinin uzerinden belalti vurmuş.
    Peygamberimize ağir şekilde rast gele yazan ate sitelerde takibe aliniyormu acaba.

  6. Merve Avatar
    Merve

    Ne kadar iyi oldu Atatürk’ün yaptıklarını hatırlattığın. Bir kez daha minnettar kaldım. Keşke Tanrı kelimesini yaygınlaştırma projesi de tutsaymış.

    1. Merve Avatar
      Merve

      Mayret qunem. Anlamışsındır sen.

    2. öylesine Avatar
      öylesine

      -gördünmü bekir hem anana sövmüş hem seni ermeni yerine koymuş
      -çıkartırız acısını
      -uğraşma elin ne olduğu belirsiziyle
      – yaptığı yanınamı kalsın
      -o kız altta kalmayı sevmez ezik hisseder kendini seninle çok uğraşır senide çok uğraştırır
      -ne yapalım
      -didişip durma yeter
      – haklısın galiba ne yapalım madem öyle bizde alttan alırız

  7. ismailden fıkra Avatar
    ismailden fıkra

    -yyahu siz ne kadar nankör insanlarsınız atam trablusgarpta, balkanlarda, çanakkalede, muş, bitlisde, suriyede, sonrasındada kurtuluş svaşında toplamda onlarca zafer kazanıp memleketi kurtarsın siz hala böyle bir komutana hayınlık edin.
    – benim büyük dedem osmanlıda mareşaldi. o kazandı bahsettiğin zaferlerin hepsini. sabetacılar onu öldürüp zaferlerinide mustafa kemale malettiler.
    – sen yalancı birisin
    -sende öyle. aramızdaki tek fark senin yalanların devlet destekli.

  8. öylesine Avatar
    öylesine

    kadir ağa senbenim onaylanmış bazzı yorumlarımı çaktırmadan siliyorsun galiba. anlamıyorum zannediyorsum ama denk geldi bikaç yerde. benim yazılar yok say geriye ne kalıyor

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      öylesine, yazilarini silmiyoruz. Ama bazen spam kutusuna gittine sahit oluyoruz.

  9. öylesine Avatar
    öylesine

    bugünküleri demedim zaten

  10. ......... Avatar
    ………

    kadir hastamısın nesin hem önüne gelene havlayan deli bekirin küfürlerini koyuyor hem karşı açıklamamı koymuyorsun.. mümkünse doğru yönet siteyi. bekir sana ne verebilir. hiç.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      hangi yorumlar?

  11. ....... Avatar
    …….

    kadir kalleşliğe vurdun işi haram zıkkım olsun. herkes anlar başka yerletrede yazacağım deli bekir yazsın bundan sonra

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      neyi kastediyorsun?

    2. belgelerlegercektarih Avatar

      o kadar farkli isimlerle yaziyorsun ki senin oldugunu nerden bilelim?

      1. Kemalettin Beyzade Avatar
        Kemalettin Beyzade

        Kadir Abi. Şu öylesinenin yaptığı saçma sapan yorumu ve Merve’nin yorumlarını sil. Yoksa daha ağırını yazarım.
        Bundan sonra da hiçbir küfürlü yorumu kabul etme.
        Onların yorumlarını da sil. Yoksa hepinize her yönden bela açarım.

  12. ....... Avatar
    …….

    tamam küfür kalkmış sorunda kalkar.Allaha küfürleri bile geçiriyorsunuz. geçirmeyin küfürleri sorun çıkmaz. ate sitelerde bile küfürler geçmiyor.

  13. ismail Avatar
    ismail

    kemal ben orada fıkra benzeri ironi yapmışım. bekir küfür yazmış ben değil. bekir banada sövmüş o kalktı.birde benim bini geçik yazım var. yani ismail onu yazan. o kadar hatırımız olacak. merve yazının şaka olduğunu anlamış bişey demiyor. sana ne.

  14. ismail Avatar
    ismail

    kalleşliğe vurdun haram zıkkım olsun. bunlar kalksın. tehdit. ağa biz ateş denizinde yüzüyoruz sen ne konuşuyon.

  15. ........ Avatar
    ……..

    küfürü eden bekir. bekire laf yok. muhtumelen bekir bu. küfürsüz yazmayı öğrenecek. birdeyorumları bilgi içermiyor. her gireni aşağılıyor. olmasada olur. deli demişiz . ben onun davasını savunup yazmışım. o bana küfür yazmış. ne denir böyle yapana. süper akıllı. bizde argosunu söylemişiz. bize ne küfürler yazıldı. sizde alışırsınız.kaldıramayan girmesin.

  16. ........ Avatar
    ……..

    kadir ağa adam kurusıkı sallıyor korkuyor çekiniyorsun. küfürden çok ermeni benzetmesi dokunmuştur buna. banada çok yazdılar zamanında. atayı savunamayanlar çamur yapıyor. yaram yok o sebeple gocunmam. ermeni olsaydım şimdi atayı savunuyor olurdum.
    10 kasımda gösterdi. atanın elbise tasarımcısı ermeni imiş. o ermeninin torunu atanın sağlığında giydiği elbiselerin birebier benzerleriyle sergi açmıştı. atanın manevi kızlarından sabiha gökcenin aslının ermeni olduğu hrant dink tarafından açıklanmıştı. en yakın siyaset arkadaşı ismet paşa hakkında bu yönde iddialar var. türk dil kurumunun başına getirilen agop mataryan /dilaçar atanın yakın arkadaşıydı ve ermeni idi.
    onun döneminde dindarlar ordudan atılırken orduya doldurulan ermeni yetim çocukları. osmanlı döneminden kalan ermeniler gizli ve rahat yaşasınlar diye onun döneminde türk islam kimliği verilmesi. 1914-18 teçhir olayları döneminde eli ermeni kanın deymedi diye ecnebi işgalciler tarafından ülkenin başına getirilmiş olması. aslı malatyalı deniyor. dindar bir müslüman olmadığına göre şu arşivlere bi inilebilseydide kendi ataları neydi bizde bir öğrenebilseydik. bu arada ermeni olmak kendi başına suç teşkil etmez diyelimde bide ermeniler sövmüş olmasın.

  17. ........ Avatar
    ……..

    yurt dışından gelen yabancı devllet büyüklerinden biri ermeni soykırımı bize göre sürgün meselesini soruyor ataya oda şöyle cevap veriyor.
    -savaş yıllarında annem yemek getirirdi önüme beğenmez yemezdim. bunları bulamayanlarda var ermeni yetim çocuklarının halini bir düşün derdi diyor ve kendisininde üzgün olduğunu söylüyor. ne var bunda diyeceksiniz. o yıllarda türk milleti 13 cephede yüzbinlece şehit ve bir okadarda geri dönemeyecekleri şekilde esir toplamda belkide milyon kayıp veriyor çoluk çocuk babasız kalıp perişan düşüyor. bunlar ermenilerin derdiyle dertleniyorlar.

  18. ........ Avatar
    ……..

    burada adını vermeye bıktığımız çok dindar görünümlü birisi türkiyede demokrasiye atatürk döneminde geçildiğini atanın bu konuda millete örnek olduğunu savundu. terakki perver cumhuriyet fırkasının yöneticileri ya asıldı ya ağır hapisler yediler yada yurt dışına kaçtılar. partileride kapatıldi.
    sonra ata 1930da serbest cumhuriyet fırkasını kurduruyor ali fethi okyara. .oda sabataycılardan olduğu halde adam asılmaktan korkuyor beni kurbanmı seçiyorsunuz diye soruyor ataya .yok bu sefer millet denenecek o sebeple o söze rağmen yinede kurduruyor partiyi ata. millet chpden bıkmış hemen o partiye yükleniyor. ismet paşanın duvar fotoğraflarına ateş ediliyor. serbest fırkanın izmir mitinginde adamın çocuğu ezilip ölüyor adam okyara size kurban olsun evladım yeterki memleketi şunlardan kurtarın diye yalvarıyor. seçimlerde okyarın partisi açıkara önde çıkıyor. ata hemen kapatıyor partiyi. o partiye çok fazla oy veren menemende mehdi düzmecesi olayıyla toplu idamlarla cezalandırılıyor. ki orasi işgal yıllarında yunana karşı 100den fazla şehit vermiş bir türk kasabası.
    siyasi beklenti içinde olduğu için bilerek tvde yalan söyleyen o şahıs kendini iki yüzlü duruma düşürüyor. yakında dini söylemlerinede hiç kimse inanmayacak.

  19. ismail Avatar
    ismail

    üst yazımda bahsi geçen zat bugün yine o biçim inciler yumurtladı bi tarafından. israil 1920 lerin başlarında kurulacakmış. atatürk engellemiş ben sağlığımda böyle birşeye izin vermem diyerek.böylece siyonistlerin filistin ve kudüs üzerindeki oyunlarını bozmuş. ata halifeliği kaldırmamış masanın gözüne koymuş israil kurulursa halifeliği yeniden kurup islamı cihada çağıracakmış bundan korkan siyonistler israili kurma işini onlarca sene ertelemek zorunda kalmışlar. hatta masonlar siyonizme ve bu gayeye hizmet ettikleri için mason derneklerini kapatmış bu sebeplede zehirlenerek öldürülmüş peşinden gelen inönü mason derneklerini tekrar açmışmış.
    sanki eylül 1918de ordumuzu o topraklarda silahlarıyla birlikte kasten esir ettirip suriyeyide aşıp ta toroslara kadar kaçan böylece osmanlıyı çökerterek siyonist ingiltereye israili kurma fırsatını veren mustafa kemal değilde başksaydı. sanki türkiyeyi gizli yahudilik olan sabetaycılık üzerine kurup türkiyedeki ümmeti islama onlarca yıl zulm eden ve ettiren başkasıydı. türkiyeye baş olan müslüman olmak zorunda değildir ilkesini getirip orduya doldurulan sabetaycı generallerle islama irtica denerek her görülen yerde ezip islami dindarların devlete girmesini engelleyen o değilde başkasıydı. boş yere öperdir yahudi kadın asker israildeki ata heykelini.
    bu zevat bir yandan ordunun kemalist olmasıyla övünürken diğer yandan cumhurbaşkanımız erdoğana artık ayasofyayı ibadte aç orada cemaate namaz kıldır diyerek yağcılık yapıyor..
    ayasofyayı ibadete kapatan sanki mustafa kemal değildi. sanki birkaç sene evvel erdoğanı devirmek adına yahudi faiz lobisinden emir alarak ayaklanan 3 milyon kişi kemalist değildi.
    bu ikiyüzlü münafık şarlatanın ya müslümanlığı yada atatürkcülüğü yalan. hangisi olduğuna okuyan karar versin. kadir ağa çekinme mutlaka koy.

    1. ......... Avatar
      ………

      dün işyerinde arkadaşlarla konuşuyoruz sivaslı birisi yaşım 55-56 oldu daha anadoluda atatürkü seven bir tek sünniye rastlamadım daha dedi. geçen seneler afyonlu bir şoförde aynısını söylemişti. bu yukarı yoruumdaki zat neden böyle yapıyor öyleyse. bir ara programda bizde ne ana var ne baba dedi. babası vefat etmiş onu biliyorumda. galiba sanat dünyası dışlamasın. sahip çıksın diye. bunu mazeret sayıp aslında o arkadaşı bu durumundan ötürü istisna kabul edip mecburen hoş görmek gerekiyor. özünde iyi birisi olarak gözüküyor çünkü.

  20. ismail Avatar
    ismail

    kudüs bundan yüz sene önce bizim elimizden çıktı. işgalci ingiliz generalı 1187 de haçlı ordusunu kudüsten atan selahattin eyyübinin mezarını buldurarak mezar başında ey selahattin biz yine geldik dedi. kudüs 1967 de tamamen israilin oldu. osmanlıyı sahiplenmemenin acısını kudüsün elden çıkmasıyla yaşadı müslüman araplar. osmanlı bitti kudüs gitti.
    kudüsün elimizden çıkışının 100. yılında abd başkanı danıld tramp kudüsü israilin başkenti ilan etti. ecnebiler hemen sahiplendi gözüküyor. islam dünyası müthhiş tepkili ama şeytanlıkda çok güçlü ve bu işin arkasında abd var. atatürk bizim adamımız türkleri onunla medenileştireceğiz diyen abd, türkiyedeki büyükelçisinin elçisinin atatürk biziimde babamız dediği abd. 14-15 sene kadar evvel işgal ettiği ıraka atatürk modelini öneren abd.

  21. kılıçarslan4 Avatar
    kılıçarslan4

    gerçekler acı sahtekarlar tatlı gelir kandırılmış beyinlere

  22. kılıçarslan4 Avatar
    kılıçarslan4

    ?

  23. ismail Avatar
    ismail

    yılmaz özdil cunmhuriyet öncesi osmanlının son durumunu anlatıyor. 13 milyon nüfus 1 milyon frengili, 2milyon sıtmalı, 3milyon trohomlu var diyor. nüfusun yarısı gitti. 2 bebekten biri ölüyor. 5kadından biri doğumda ölüyor. 40000 köyden 3000inde okul var ömür 40 yıl gibi teraneler okuyor. kemalizm yada ittihat ve terakki zihniyeti osmanlıyı 15 yılda yıktı. ama 55yada75 yıl geriye götürerek yaptı bunu. kendi çıkarları için memleketi mahfettiler. son dönem ömür 40 yıldır doğrudur. ama içip kadın peşinde koşan kemalcilere öyleydi. bizim dedeler 70i 80i aşıyordu. şu yoktu bu yoktu sayıp duyuyor batırdınız memleketi. kemalciler kuvayi milliyeyi övünce balkan göçmeni chplilerin gözleri doluyor. bunlar cumhuriyetin ilanından sonra geldi. bunlara ne oluyorki. şehit olanlar anadolu insanı. onların gözlerinin dolması lazım. Aksine kemale veriyorlar ayarı. birde kemalcilerin abdestle namazla hiç işi yok. öyle olacaksak osmanlı hiç savaşmaz herşeyi peşinen kabul eder bizde gönüllü gavur olurduk öyle değilmi. ah özdil ah. girmezki şuraya. yıldız sarayını kumarhane yaptlılar. sultan ahmet camiini balo ve sergi salonu yapacaklardı güçleri yetmedi. güçleri yetmediği için yapamadıkları bir şeyde camileri ibadeti kilisedekilere benzetmek.

  24. ismail Avatar
    ismail

    9 eylül 1922de yunan çekildikten 2 gün sonra izmiri kemalistler yakmış. defalarca yazıldı bu. defalarca bunun böyle olduğu yazıldı. ilk kez 1990ların başlarında ethen mahçupyan açıkladı bunu. yangınlar 10 günden fazla sürmüş. özelliklede rum evleri yakılmış bir an önce gitsinler diye. şehrin ekonomisini öyle vurmuşki bu durum. rum yok artık yinede herkez krizde. sevmezlermiş izmirliler m. kemali ve chpyi hemde hiç. sırf izmir yakılıp şehir viran edildi diye. yakmadan kovulamazmıydı rumlar. o zaman kemalizmi başımıza getiren yahudi baronları nereyi inşaa edecek. baronlara işçıksın diye o zamanki ikinci büyük şehir yakılıp kül edilmiş. müslümanlarıda vuracak şekilde. o yüzden muhalif parti kurulunca izmirliler hemen o partiye oy verirmiş. tabi rezil olan kemalizmde o partiyi hemen kapatırmış. birde menemen idamlarla cezalandırılarak izmirlilere ayağınızı denk alın mesajı verilmiş.
    yılmaz özdil diyor 1923te anadoluda yakılmış 1000 köy vardı diye. kemalistler izmiri yaktı diye lozanla kovulan rumlar gider ayak kundaklama yapmasınlar. elimde not var 5haziran 1923te şilenin değirmenlik mahallesinde yangın çıkmış. çoğu boş 550 rum evi. 200 müslüman evi, 100den fazla dükkan, ahırlar, samanlıklar,kahvehane, değirmen, cami, okul ne varsa yanmış. tamda rumlar giderken ne tesadüf değilmi. hiç kimse alınacak öcünü geri bırakmıyor. alıpta öyle gidiyor.

  25. ismail Avatar
    ismail

    birileri çıkıp izmiri çekip giderken yunanlıların yaktığını iddia edebilir. koskoca şehir yakılırken latife hanımın sabataycı tüccar babasına ait uşaklıgillerin saray yavrusu evine dokunan hiçkimse olmadığına göre. yunan yaksa gider ayak onu sağlam bırakırmıydı. hayır onuda küle çevirir. neyin ne olduğunu anlayan anlasın artık.

  26. Mehmed emin Avatar

    Sitenin linkini youtube da paylaşmaya çalışıyorum lakin YouTube izin vermeyor yada yorumlarımı siliyor. Bunun sebebi nedir.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.