Islam ne diyor, M. Kemal ne diyor ??

Published by

on

Islam ne diyor, M. Kemal ne diyor ??


***

M. Kemal Atatürk; “Güç birdir ve o milletindir.”

Cevap;

Fussilet Suresi
15 – Âd kavmine gelince onlar yeryüzünde büyüklük tasladılar ve: «Bizden daha kuvvetli kim vardır?» dediler. Onlar kendilerini yaratan Allah’ın kendilerinden daha kuvvetli olduğunu görmediler mi? Onlar bizim âyetlerimizi bile bile inkâr ediyorlardı.

***

M. Kemal Atatürk; “Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmağa mahkûmdurlar.”

Cevap;

Tevbe Suresi
32 – Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor.

En’am Suresi
122 – Ölü iken hidayetle dirilttiğimiz, kendisine insanlar arasında yürüyecek bir nûr verdiğimiz kimse, karanlıklar içinde kalıp, ondan çıkamayan kimse gibi olur mu? Fakat kâfirlere, yaptıkları, böyle süslü gösterilir.

***

M. Kemal Atatürk; “Millî egemenlik uğrunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun.”

Cevap;

Al-i Imran Suresi
32 – De ki, Allah’a ve Peygamber’e itaat edin! Eğer aksine giderlerse, şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.

***

M. Kemal Atatürk; “Yeni Türkiye Hükümetinin öz cevheri millî hâkimiyettir. Milletin kayıtsız ve şartsız hâkimiyetidir.”

Cevap;

Bakara Suresi
107 – Bilmez misin ki, hakikaten göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır, hepsi O’nundur. Size de Allah’dan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

Ahzap Suresi
36 – Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de Allah ve Resulüne âşi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.

***

M. Kemal Atatürk; “Ne mutlu Türküm diyene!” …. “Bir Türk dünyaya bedeldir.” …. “Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür.”

 

 

Cevap; ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERILEN HZ. MUHAMMED (sallallahu aleyhi ve sellem) EFENDIMIZDEN:

“Milliyetçiliğe davet eden bizden değildir!.. Milliyetçilik için çarpışan bizden değildir!.. Ve milliyetçilik uğrunda ölen de bizden değildir…” (Ebu Davud)

“Bu nesepleriniz, küfür tarlanız değildir, hepiniz Adem’in çocuklarısınız. Hiç kimsenin, diğerine din ve takvadan başka bir şeyle üstünlüğü yoktur.” (Ahmed b. Hanbel)

“Bütün insanlar Âdem ile Havva’nın çocuklarıdır… Allah kıyamet gününde soy ve neseplerinizden dolayı sizi sorguya çekmez. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır.” (Taberi)

Hz. Peygamber (s.a.v.) baba ve atalarıyla övünen kimselere çok ağır ifadelerle öfkelerini yağdırmış ve şöyle buyurmuştur:

“Öyle milletler gelecek ki, ölmüş babaları ile övüneceklerdir. İşte onlar cehennemin kömürleridir. Ve onlar, Allah katında pisliği burnu ile yuvarlayan böceklerden daha basittir!.. Allah sizden cahiliyet devrinin övünmesini ve babalarla büyüklenmeyi kaldırmıştır. İnsanlar iki gruptur: ya muttaki mümin ya da perişan kafir! Bütün insanlar Âdem’in çocuklarıdır. Âdem de topraktan yaratılmıştır.” (Tirmizi, Beyhaki, Ebu Davud)

Veda haccında, haram ayda ve haram beldede binlerce insan, İslam Peygamberini dinlerken Rasulullah (S.A.V.) Veda hutbesini irad etti. Orada ilan edilen esaslardan birisi şu idi:

“Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Dikkat ediniz. Hiç bir Arabın arap olmayana, arap olmayanında araba, Hiçbir kızıl derilinin, beyazın siyaha; siyahın da kızıl deriliye ve beyaza takvadan başka bir şeyle üstünlüğü yoktur. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır.” (Beyhaki)

***

Peygamberimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) ve M. Kemal Atatürk’ün sözlerine ayrı ayrı bakacak olursak, rahatlıkla şu değerlendirmelerde bulunabiliriz:

Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) Sözleri

– Insanın Ruhunu okşuyor

– Insana tevazuyu aşılıyor

– Hoşgörü

– Birlik, Kardeşlik

– Dünya hayatını düzenleyici

– Ahiret hayatını hatırlatıcı

– Insani duyguları açığa çıkarıyor

***

M. Kemal Atatürk’ün sözleri

– Insanın nefsini okşuyor

– Insana büyüklük ve kibir aşılıyor

– Taassup

– Irkçılık, Kafatasçılık

– Dünya hayatına zarar verici

– Ahiret hayatını unutturucu

– Hayvani duyguları açığa çıkarıyor

***

“Güneş balçıkla sıvanmaz” dediğinizi duyar gibiyim. Aslında bu tür bir karşılaştırma yapmak hiç hoş değil, zira Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimizin yerini hiç kimse tutamaz, ancak söylenen sözlerin insanlar üzerindeki etkisi tartışılmazdır ve benim bu karşılastırmadan maksadım, söylenen sözlerin insanlara neyi aşıladığına, neye yönlendirdiğine ve insanlarda hangi duygu ve düşünceleri açığa çıkardığına ışık tutmaktır.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

2 responses to “Islam ne diyor, M. Kemal ne diyor ??”

  1. Bir Osmanlı Avatar
    Bir Osmanlı

    Maşallah güzel olmuş işte bazıları hala türkçülük milliyetçilik adı altında kendini hep yüce görüyor evet atalarımız osmanlılar selçuklular türktü fakat diğerlerini ezerek veya aşağılayarak kimseye zulmetmemişlerdir onlarda islam hoşgörüsü peygamber sünneti mevcuttu fakat gel de bunları başkalarına anlat bir de diyorlar ki gidin ortadoguya (müslüman olan yerleri kastederek) bakın orda hep kargaşa hep terör yeri diyorlar bunu söyleyen yabancı(misal Avrupa Ülkeleri) olsa anlarım da bizim insanlarımız söylüyor halbuki kandırıldıklarını bir anlasalar durum farklı olacak da çok yazık üzülüyorum ortadogu da yaşayan müslümanlar bizim kardeşimiz değil mi?

  2. tarihciadam76 Avatar
    tarihciadam76

    Ne güzel yazmışsın admin kardeşim aklıma geldi şu konu,Kürtler ile Türkler taaa Selçuklu’dan beri İslamın kardeşliğiyle beraber yaşamışlardır,onlar arasına ayrılık tohumlarımını eken önce ittihatçılar,sonra da kemalistlerdir,dillerine kültürlerine bazen yasaklamaya kadar varan yasaklar getirmişlerdir diğer türk olmayanlara yaptıkları gibi türkleştirmeye çalışmışlardır,zulüm etmiştirler onlara nasıl dindarlara etmiş iseler,terörü doğuran baş sebep budur aslında,önceden Osmanlı’da böyle bir şey yoktu oysa ki,nasıl Osmanlı din konusunda özgürlükçü ise diller,kültürler için de geçerliydi aynısı her konuda,bence bu konuda da diğerleri gibi güzel bir çalışma yapabilirsiniz

    Kürtlerle Türklerin kavga etmesini isteyenler emperyalistler,ırkçılar,terör örgütleridir.

    Son olarak şunu merak erttim,Kemalist kadrolar acaba gerçekten inanıyorlar mıydı palavra tezlerine (türk tarih tezi mesela)okullarda okuttukları,benim bilgim yok bu konuda şahsen…

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.