M. Kemal Atatürk’ün öğretmeni Şemsi Efendi’nin gerçek ismi Şimon Zvi’dir (Kemalist kaynaklı)

Published by

on

M. Kemal Atatürk’ün Selanik’teki öğretmeni Şemsi Efendi’nin gerçek ismi Şimon Zvi’dir, aynı zamanda Sabetayist’tir (Kemalist kaynaklı paylaşım)

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız


M. Kemal Atatürk’ün öğretmeni yahudi haham Şemsi Efendi, yani Şimon Zvi

***

M. Kemal Atatürk’ün Selanik’teki öğretmeni Şemsi Efendi’nin gerçek isminin Şimon Zvi olduğunu ve aynı zamanda Sabetayist olduğunu söylüyorduk… Ancak okullarda beyni yıkanmış Atatürkçüler buna karşı çıkıyorlar ve inanmıyorlardı. Şimdi Atatürkçü birisini kaynak göstererek iddiamızı kanıtlayalım.

M. Kemal Atatürk’ün öğretmeni yahudi haham Şemsi Efendi, yani Şimon Zvi’nin çoğunlukla Sabetayistlerin gömüldüğü Üsküdar Bülbülderesi mezarlığında bulunan mezartaşı

***

Atatürkçü Soner Yalçın bu konuda şöyle yazıyor:

“…Artık Selanik’te cemaatlerin finanse ettiği modern eğitim veren okullar faaliyetteydi. Bunların en ünlüsü, 1873’te Vali Midhat Paşa zamanında, Şemsi Efendi (Şimon Zvi) tarafından açılan Fevziye Mektebi’ydi. Yoksul bir ailenin çocuğu olan rüştiye mezunu Şemsi Efendi öğretmen olmak ve mahalle mektebinde uygulanan ezbercilik sisteminden koparak yeni öğretim yöntemleri uygulamak amacıyla bu okulu açmıştı. Şemsi Efendi Sabetayist’ti.”[1]

 

**********

 

KAYNAK:

[1] Soner Yalçın, Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı, Doğan Kitap, 31. Baskı, 2004, sayfa 59.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

17 responses to “M. Kemal Atatürk’ün öğretmeni Şemsi Efendi’nin gerçek ismi Şimon Zvi’dir (Kemalist kaynaklı)”

  1. Türkiye’nin uygarlaştırılmasında (!) Sabetayist rolü « Belgelerle Gerçek Tarih Avatar

    […] M. Kemal Atatürk’ün öğretmeni Şemsi Efendi’nin gerçek ismi Şimon Zvi’dir (Kemalist kaynaklı) https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/06/30/m-kemal-ataturkun-ogretmeni-semsi-efendinin-ge… […]

  2. ranbokicir Avatar
    ranbokicir

    Bir kitapta okumuştum, “Yahudiler dünyada iki devlet kurdular, birincisi 1923 te kurdukları devlet, ikincisi de 1948 de kurdukları devlet” yazıyordu. Doğru yazıyormuş o kitap.

  3. numan Avatar
    numan

    hasiktir deli

  4. ismail Avatar
    ismail

    Uyuyan numan uyan artik uskudarda sabah oldu. Abd ve ingiltere gudumlu kurulduk. Kimler onlarla işbirliği yaptiysa onlara verildi devlet. Sabetaycilara.

  5. nsenel Avatar
    nsenel

    Yahudilerin belli bir ırkı yoktur.Yani din birliği olan topluluktur.Dolayısıyla Milliyetçiliği redderler.Şemsi Efendi’den yola çıkarak Atatürk’ü ve yaptıklarını Yahudiliğe bağlama çabasında olanların gafleti Atatürk’ün yahudiler gibi din birliği değil, Türk Miiliyetçiliğini öne çıkarması.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      nsenel, Türk milliyetciligini ön plana cikaranlar yahudilerdir. Bugün nasil ki ermeniler kürt milliyetciligi yapiyorlarsa, vaktinde de yahudiler türk milliyetciligi yapmistir. Deliller icin asagidaki yaziya bakilabilir:

      Munis Tekinalp, Türkçü Bir Yahudi’nin Gerçek Yüzü

    2. sadık Avatar
      sadık

      sana geri zekalı desem acaba iltfat gibi algılarsın..!!

    3. Türker Avatar
      Türker

      Bir halt bildiğin yok nsenel! Yahudilerin inançları zaten ırklarına dayanır. O ırk ise İsrailoğullarıdır. Kendilerini Hz. Havva ile şeytanın münasebetinden ortaya çıktıklarına ve üstün ırk olduklarına inanırlar. Haliyle sadece aynı ırka mensup kişilerden oluşan böyle bir güruhu “din birliği olan topluluk” diye isimlendirmek cehalettir. Ayrıca yahudilerin sair milletler için, din birliğini sağlama arzusunda olduğunu tevehhüm etmek de, aptallıktır. Zira bir yahudi, neden karşısında bölünmemiş, iç çatışması olmayan güçlü müslüman ve hristiyan birlikleri görmek istesin? Tam tersi onları bölmek ve ifsad etme gayretine düşer. Bunu da “Türk milliyetçiliği” gibi akımların adı altında yapar. “Ne mutlu Türküm diyene” yahut da “Türkün Türk’ten başka dostu yoktur” gibi sloganlarla, Türklerin diğer müslümanlarla ünsiyetini keser. Hatta aynı sloganlarla kendi ülkemizde bile birlik beraberliğimizi bozarak bize Türk-Kürt kavgası gibi iç çatışmalar yaşatırlar. Senin gibileri ise, her şeyden bihaber saçmalamaya devam eder.

  6. türkculuk akimi şeytani oyun idi. Avatar
    türkculuk akimi şeytani oyun idi.

    Tabiiki bizde türküz diyoruz bende türküm ve bundan gurur duyuyorum., ama, amasi var işte. osmanlida islam söylemi önde idi. Yani arap, arnavut , kürt, çerkez, boşnak gibi ayrim yapilmazdi. Sebebi bu ayrim bölücüluk amaçli bir söylemdir. Türkculuk yahudi dönmeleri tarafindan ileri sürüldü. Arnavutta arnavutum, diğerleride bende şu yada buyum diyerek bizden ayrilsin. Almanlar aşiladi bunlari sabetaycilara yani yahudi dönmelerine. Milliyetcilik akimlariyla islamin önemini azaltmak diğer milletlerinde bağimsizlik hareketlerine girişerek bizden ayrilmasini kolaylaştirmak için.
    Mesela suleyman paşa türkculuk isminin önde gelen isimlerindendir. Ama ruslarla yapilan 1877-78 savaşinda onun birlikleri ruslara karşi çok buyuk kayiplar veriyordu. O şehitler hep türktü. Namik kemalde türkcuydu. Ama asli macar idi. Ölümu şüpheli zehirlendi deniyor. İçerek karida kizda gitmiştir ama diyelim zehirlendi. Bu fitne yaydiği ıçındir. Osmanlidan kendine hisse koparmaya çalişan uyaniklardi bunlar. Mithat paşada türkcuydu. Ama yahudi asilliydi. Abdulazizin halli ve öldürülmesinde parmaği görüldüğü için 1884 te taifde boğduruldu. Türkculuk akimi yalaniyla sabetayci balkanlilar esas türk vatanina bu topraklara el koydular. Balkanlardaki diğer milletlere bağimsizliklarini verdirerek yaptilar bunu.
    Bakin gazi osman paşa tokatlidir. Yani anadolu insani. Türk olduğunada şüphe yoktur. Ama türkculuk akimi diyerek memlekette fitne çikaran dönmelere asla uymadi. Ruslarlada adam gibi savaşti. Yenilsede sonuna kadar mucadelesini verdi. Bu kimselere hiç uymadi. Masonda olmadi. Çünkü osmanliya bir duşmanliği yoktu. Eğer olsaydi oda türkculuk akimlarina destek verirdi. Şeytanin binbir çeşit oyunu varsa hakiki muslumaninda bu oyunlara duşmeyecek imani vardir.

  7. ismail Avatar
    ismail

    Şimdilerde müftüler nikah kiydirabilecek mevzusu var ülkede. Mustafa kemal bulgaristanda ateşe iken bir türk kizi ile evlenmek istiyor. Neden evlenemiyor sebebini soyleyelim. İmam nikahi istemediğinden. Kizda anliyor bu müslüman değil. Öyle duşunuyor olmaliki istemiyor mustafa kemal ile evlenmeyi.
    Mustafa kemal osmanliyi ele geçirip adını türkiye yaptiktan sonra imam nikahini devlette yasakliyor. Ama papazlar kiliselerde nikah kiydirabiliyor onlara sinirsiz ozgurluk olmali. Hocalarin haysiyetini itibarini götürdu yeni gelen sistem. İslam tek partili yillar olan bir dönem unutuldu. Sağda solda millete papaz buyusü yapmaya kalkan sahte hocalar türedi. Adam hoca olacak yaptiği papaz buyusu. Ne oyunlar dönmuş memlekette.
    mecliste hiristiyan olalim tartişmalari olmuştu 18 temmuz 1923 te. Ankarada semt kuruluyor adı çankaya. Cumhurbaşkani mustafa kemalin kaldiği köskun adi çankaya. Sanki birilerine soz verilmiş türkiye ya hristiyan yada yahudi yapilacak. Ama bu geçişi yapabilmek için öncelik dinsizliğin aşilanmasi lazim. Gidişatta bu yolda idi. İslami eğitim yasak. Dinini bilen namaz kilan çok az. Gözde islam alimleri irticadan hapislerde surunuyor.
    Refah partisinin bir hatibi vardi 1990 li yillarda bu konuyu işleyen. Nikah (resmi ve dini) yapmadan karikoca hayati yaşayanlari zinakar diyordu. Çankayayi ezankaya yapmaktan bahsediyordu. Başka ne diyordu bu adam. Basindan bahsediyordu boyali basindan. Şey ve tan gazetelerinden. Bunlarin şeytan olduğunu söyluyordu. Peki ne yapiyordu bu gazeteler neredeyse anadan uryan kadinlari yayinliyor sayfalarinda çarşaf çarsaf. Bu tur rezil yayinlari sürekli idi. Özellikle tan. Çiplak kiz resimlerinin yanina cami resimleri dini kitap sayfalarini bile koyardi.rezilliğin bini bir paraydi. 10 kupona çekilişle otomobil vaadleriyle satişida iyi becerirlerdi. Ve bu gazeteler kemalistti.
    O sozu geçen hatibi yayinlariyla tutuklansin diye devlete gammazlayan gazeteci de öyle idi.

  8. aliveli4950 Avatar
    aliveli4950

    ataturk de cemaat okullarinda mi okumus yani???

  9. Zambak Avatar
    Zambak

    Yazınızda Şemsi Efendi nin Üsküdar da Sebatayist mezarlığında gömüldüğünü yazmışsınız doğrudur inanırım. Ama mesele şu ki Mustafa Kemalin babası Selanik te Türk ve müslüman mezarlığında yatmaktadır.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Zambak, Ali Riza Efendi mi? Peki onun M. Kemal’in babasi oldugu kesin miymis?

    2. AntiKamal Avatar
      AntiKamal

      Peki size şunu söylesem: m kemalin okuduğu dönme okullarında( 4 tane dönme öğretmeni vardır m kemalin) hatta en meşhuru şemsi efendi (Şimon zvi) mektebinde sadece ama sadece dönme olan ailelerin öğrencilerini aldıklarını söylesem. Ve aynı zamanda bu okulda din eğitimi (yani dönmelerin dinini) verildiğini ve şemsi efendinin çok önemli dönme kabalisti olduğunu da söylesem..Kanıt mı: Ilgaz zorlu selanikliyim adlı kitabı kendisi şemsi efendinin 6. Kuşaktan torunu ve sabetayist olduğunu da itiraf ediyor. Diğer kaynak Atatürkçü Prof Cengiz şişmanın suskunluğun yükü adlı kitabı, diğer kaynak Prof Amerikalı marc David baerin selanikli dönemler adlı kitabı.. daha çoktur da bunlar en meşhur kaynaklar gerçeklerden asla ve asla kaçamazsınız.

  10. ismail Avatar
    ismail

    1929 başlarında öğretmenlerin aylık maaşının 15 yada 16 lira olduğunu o tarihte gebzenin balçık köyünde öğretmenlik yapan galip amcasını ziyarete gelen aziz nesinin yokuşun başı böyle gelmiş böyle gitmez adlı eserindeki anılarından öğrenmiştik.
    öteyandan anapalıya soruyorlar mustafa kemalin ingiliz işbirlikcisi olduuğunu iddia eden meczuplar var siz ne diyorsuunuz diye oda ben buna bu türkiyeden cevap veremem belki ileride başka türkiyeden cevap veririm. peygamberimize koruma kanunu yok mustafa kemale var. o yüzden sorunuzu cevapsız bırakacağım diyor. soran kendisi meczup değilse anlamıştır neyin ne olduğunu.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.