Beyrut Kasabı Ariel Şaron

Published by

on

Beyrut Kasabı Ariel Şaron

***

Yunus Suresi

92 – “Biz de bugün senin bedenini arkandan gelenlere bir ibret olsun diye kurtaracağız. Bununla beraber, insanların birçoğu âyetlerimizden yine de gafildirler.”

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız


Sabra-Şatilla ve Beyrut Kasabı Ariel Şaron’un 2006 yılından bu yana yattığı hastanede çekilen son fotoğrafı

***

Fransız düşünür ve yazar Roger Garaudy, “Siyonizm Dosyası” isimli kitabının “Israil’in Siyasal Metodu: Devlet Terörizmi” bölümünde “Sabra” ve “Şatilla” adındaki Filistin mülteci kampları katliamından sonra hükümet önün­de “Yahudi olmayanlar Yahudi olmayanları öldürdü, bizi suçluyorlar” diyen Israil Başbakanı Menahem Begin’e “kanlı cani” dedikten sonra Ariel Şaron hakkında şunları yazıyor:

“Bu adamın savunma bakanı, general Ariel Şaron, yani bugün (kitabın yazıldığı dönem) rejimin ikinci adamı olan kişi ise Lübnan kasabıdır. Onun da geçmişinde yer alan canavarlık­lar bugün yaptıklarına ışık tutacak niteliktedir. Ağus­tos 1953’te Moşe Dayan’ın ‘Unite 101’ isimli bir örgüt kurmak ve yönetmek için seçtiği adam O’dur. Bu ör­güt sınırda yer alan Arab köylerine karşı misilleme­ler düzenlemek üzere meydana getirilmişti. Terör yaratacak, ortaya korku salacak ve Yahudi olmayan halkın bölgeden kaçmasını sağlayacaktı.

Böylece Si­yasi Siyonizmin doktrininin ilk hedefi aşılmış olacaktı.[1] Filistinlilerin yaşadığı küçük, Ürdün Kibya köyüne ilk saldırılarını düzenlediler Şaroncular… 14-15 Ekim 1954 gecesi köye dalan komandolar dörtte üçü kadın ve çocuk olmak üzere 66 kişiyi öldürdüler. Iki saat sonra olay yerine gelen Birleşmiş Milletler askerî gözlemcileri Güvenlik Konseyine verdikleri raporda şunları ileri sürüyorlardı:

‘Kurşunlarla parçalanmış vücutlar, ve kapılarda, pencerelerde görülen sayısız kurşun izlerinden anlaşıldığına göre buralarda oturanlar evleri başlarına yıkıldığı sırada dışarıya çık­mamaya zorlanmışlardır… Israil askerlerinin evleri di­namitleyerek, kapılara ve pencerelere otomatik silah­larla ateş ederek, el bombaları atarak sabaha kadar dolaştıkları bu beldede yaşanan dehşet gecesine ait sayısız hikayeler anlatılmaktadır.’

Ilk Sina savaşına neden olan tahriklerin devam et­tiği günlerde, 31 Ağustos 1955 gecesi Suriye’de olduğu gibi Mısır topraklarında Han Yunya ve Beni Suheyla katliamlarını bizzat idare eden Şaron, Tiberiade gö­lünün doğu kıyısına devamlı ‘ceza’ seferleri düzenleyen ve ortalığı kana bulayan adamdır. Bu hareketler 19 Ocak 1956 tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından kınanmıştı. Savaş sırasında Şaron ordunun Sina’ya hücum eden kısmına kumanda ediyordu. Savaşın son günü esir olarak kabul etmek istemediği yüzlerce Mısır askeri­nin ölümünden sorumlu olan adam budur… Şaron, Dayan’ın talimatına uyarak ‘Sina’da Mısır kuvvetle­rini esir almamış, tamamını yok etmiştir.’[2]

26 Temmuz 1973’te Ariel Şaron ‘Yediot Aharonot’ta şunları yazıyordu:

‘Israil şimdi süper bir askeri kuv­vettir. Avrupa’nın bütün kuvvetleri bir araya gelse bi­ze ulaşamazlar… Israil bir hafta içinde Hartum’dan Bağdad’a ve Cezayir’e uzanan bölgeyi eline geçirebilir.’ ”

 

**********

 

KAYNAK:

Roger Garaudy, Siyonizm Dosyası, (tercüme eden: Nezih Uzel) , Pınar Yayınları, Istanbul 1983, sayfa 191 – 193.

 

Yazarın Dipnotları:

[1] Moshe Sharett 13 Mart 1955 tarihli “günlüğüne” şun­ları yazmıştı: “Otuzlu yıllarda intikam duygusunun çok kötü birşey olduğunu insanlara öğretmeye çalışırdık, bugün onu doğruluyor ve bir ahlâk kuralı olarak kabul ettirmeye uğraşı­yoruz. Bu duygu şimdi başta gençler olmak üzere pek geniş bir halk tabakasının ortak malıdır. Misillemeleri yürütmek için devletin özel yetiştirilmiş elemanlarının toplandığı General Sharon’un birliklerinde ise bu duygu, kutsal değerler arasında yer almaktadır…”

Ariel Sharon’un Lübnan katliamındaki sorumluluğu için, Israilli aşırı siyonist gazeteci Jacob Timermann’ın: “The Longest War: Israel in Lebanon” isimli eserine bakınız: Ed. Alfred A. Knop, New York, 1982.

[2] Uri Avneri, “Ha’olam Hazeh”de, 24 Ağustos 1973.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.