Atatürkçü Profesör’ün dinimize hakareti ve cevabımız

Published by

on

Atatürkçü Profesör’ün dinimize hakareti ve cevabımız

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

***

1. Hezeyan: “Ibadet dili Türkçeleşmeli”

diyen cehalet abidesine soruyoruz; Türkiye’de yalnızca Türkler mi yaşıyor? Islam, alemşümul / evrensel bir dindir ve dili de evrensel olmalıdır.

Ayrıca Allahu Teala’dan indirilen orijinal lafız ile okunması gerekiyor. Ayet’te “Kuran’dan okuyun” buyuruluyor, “meallerinden okuyun” buyurulmuyor. Edebiyat ve belagatta zirve olan Arapça dilinden, Türkçe’ye çeviri yapılınca Ayetler’de mana kaybı meydana geliyor. Bu yüzden onlarca Meal var, hangisini okuyalım? Kur’an’ı anlamak istiyorsan “namaz dışında” tefsirinden okursun. Ancak ibadette huşu esastır.

Sen ibadet ediyor musun da, ibadetin Türkçeleşmesi gerektiğinden bahsediyorsun? Türkçe olunca ne değişiyor? Sana ne milletin ibadetinden? Hrıstiyanların ve yahudilerin ibadet dillerine neden karışmıyorsun?

***

2. Hezeyan: “Camii’lerde Namaz vakti Namaz kılınsın ve Namaz’dan sonra semah yapılsın, hatta tabiki saz da çalınsın”

diyen ağızı ishal olmuş bu yaratığa soruyoruz; Camii’ler dingonun ahırı mı? Saz çalmaya çok meraklıysan git Anıtkabir’de çal, hatta zil takıp oyna. Camii’ye saz sokmaya cüret ediyorsun da, Allah celle celaluhu’nun emri olan baş örtüsünü Meclis’e niye sokmuyorsun?

***

3. Hezeyan: “5 vakit Namaz için Camii’lerin masrafları ve verilen emekler”

diye dert yanmış Atatürkçü Profesör… Her yerde M. Kemal’in heykelleri / putları dikili duruyor, bunların masraflarından ve harcanan emekten neden bahsetmiyorsun? Milyonlarca heykelin faturasını sen cebinden mi ödedin “sözde” Profesör? O ucube heykellerin restorasyonuna kaç para verdin, birazda bunlardan bahset. Hem o Camii’lerin hepsi devlet tarafından mı yapılıyor? Halk, arasında para toplayıp yapıyor… Nerene dokundu?

O Camii’leri satıp yine CHP’ye parti binası mı yapalım? Yine fuhuşhane mi yapalım? Meyhane mi yapalım? Anlaşılan o günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyorsun, fakat atı alan Üsküdar’ı geçti… Bunu artık o kuş beyinli kafalarınıza sokun.

***

4. Hezeyan: “Camii’lerin sosyal hiç bir faydası yok”

diye gürlemiş… Camii’lerin sosyal hayata faydaları sayılamayacak kadar çoktur… Peki Anıtkabir’e gitmenin sosyal ne faydası var? Her darbe yiyişinizde toplanıp cümbür cemaat Anıtkabir’e şikayete gidiyorsunuz… Totemci ilkel yaratıklar sizi.

***

5. Hezeyan: “Ezanlar vakit bildirmek içindir, insanları rahatsız etmek için değildir”

buyurmuş Prens cenapları (!)… Bunun neresini düzeltelim? Vakit bildirmek içinse vaktini bildiriyor, neden rahatsız oluyorsun. Ezan’ın manevi boyutunu bilmenizi sizin gibilerden beklemek saflık olur. Ayrıca Ezan yalnız vakit bildirmek için değil, aynı zamanda namaza teşviktir. “Hayye ale’s-Salâh” ne demek? “Haydin namaza!” demek. “Hayye ale’l-Felâh” ne demek? “Haydin kurtuluş ve felâha!” demektir.

Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) Efendimiz neden başkasına değil de ilk ezanı “sesi güzel” olan Hz. Bilâl-i Habeşî ‘ye (radıyallahu anh) okutmuş? Bunun hikmetini anlayamadıysan nasıl profesör oldun?

Iyiliği emretmek ve kötülükten nehyetmek müslümanlar olarak bizim vazifemizdir:

Al-i İmran Suresi (Elmalılı meali)

110 – “Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeğe çalışır ve Allah’a inanırsınız. Kitap ehli de inansaydı kendileri için elbette daha hayırlı olurdu. İçlerinden iman edenler de var, ama pek çoğu yoldan çıkmışlardır.”

Ey kemalist profesör! Sen namaza teşvik edilmesini engellemek mi istiyorsun? Sen yahudi meşrepli misin?

Maide Suresi (Elmalılı meali)

78 – 79 –  “İsrailoğullarından o küfredenler, hem Davud’un hem de Meryem’in oğlu İsa’nın dili ile lanetlendiler. Bu, onların isyan etmeleri ve hakkın sınırlarını aşmakta olmaları yüzündendi. İşledikleri bir kötülükten birbirlerini vazgeçirmezlerdi. Gerçekten ne kötü iş yapıyorlardı!”

Şu ayette tarif edilenlerden misin?

Maide Suresi (Elmalılı meali)

58 – “Namaz için ezan okuduğunuz zaman, onu bir eğlence ve oyun yerine koyuyorlar. İşte bu, onların akılları ermez bir topluluk olmalarındandır.”

Kilise çanlarından niye şikayetci değilsin Atatürkçü profesör?

***

ADD yani Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Panelinde konuşmuş, daha doğrusu konuşturmuşlar ve salonda kimse bu adama tepki göstermemiş…”Ben müslümanım” diyen ve hala bu yahudi bozuntularının oyunlarına bilerek alet olanlara yazıklar olsun.

Madem Kur’an’ı anlamak istiyorlar, o halde buyrun size Elmalılı mealinden birkaç ayet (bakın bakalım M. Kemal’in yaptıkları bu ayetlere uyuyor mu) :

Nisa Suresi (Elmalılı meali)

60 – Şunları görmüyor musun? Kendilerinin sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını ileri sürüyorlar da tağuta inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, tağut önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Şeytan da onları bir daha dönemeyecekleri kadar iyice sapıklığa düşürmek istiyor.

61 – Onlara: “Allah’ın indirdiğine ve Peygambere gelin!” denince, münafıkların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün.

***

Maide Suresi (Elmalılı meali)

44 – İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat’ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah’ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah’ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah’ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

49 – Aralarında Allah’ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın. Eğer Allah’ın hükmünden yüzçevirirlerse, bil ki Allah, bir kısım günahları sebebiyle onları musibete uğratmak istiyor. Muhakkak ki insanların çoğu yoldan çıkanlardır.

50 – Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah’tan daha güzel hüküm veren kim olabilir?

***

Daha fazla Ayet için tıklayın:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/02/kuran-nizami-hilafetseriathukumkanun-ile-ilgili-bir-kac-ayet-i-kerime/

***

Hadis-i Şerifler için tıklayın:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/09/seriat-hukum-kanun-hakkinda-birkac-hadis-i-serif/

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.