10 Kasım’da Atatürk’ü neden hayırla, saygıyla ve minnetle anmıyoruz?

Published by

on

10 Kasım’da Atatürk’ü neden hayırla, saygıyla ve minnetle anmıyoruz?

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

***

Öğretmenlerinize, ebeveynlerinize, çevrenize ve arkadaşlarınıza bu konu hakkında kısaca aşağıda yazdığımız şekilde cevap verebilir ve böyle bir adamı asıl onların nasıl hayırla andıklarını sorabilirsiniz…

Işte cevabımız:

Ezan-ı Muhammedi’yi ve Kur’an-ı Kerim’i yasaklayan[1], ayete -haşa- safsata diyen[2], Müslüman milletin başına zorla yahudi dininin sembolü olan şapkayı geçiren ve karşı çıkanları asan[3], Türk kadınlarını çırılçıplak Iran Şahı’na takdim eden[4], Hilafet ve Saltanat için savaşıyoruz diyerek milleti aldatan ve dizginleri ele alınca Hilafet ve Saltanatı kaldıran[5], Kâzım Karabekir’e, “Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkûmdurlar” diyen[6], Allahu Teala’nın kanunlarını kaldıran[7] ve “Gökten indiği sanılan kitaplar”[8] diyen bir adam nasıl hayırla anılır?

Böyle bir adamı hayırla anmak için ya beyni yıkanmış, ya deli, ya gafil, ya da Islam düşmanı olmak lazım. Aklı başında bir müslümanın yapacağı bir iş değildir bu.

***

NOT: Bu liste uzatılabilir… Ayrıntılı bilgi için sitemizi inceleyebilirsiniz.

 

**********

 

KAYNAKLAR:

[1] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/29/kemal-ataturkun-eseri-kuran-ve-ezanin-yasaklanmasi/

Ayrıca bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/25/ezani-aslindan-m-kemal-ataturk-uzaklastirmadi-yalani/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/08/18/ataturk-elmalili-hamdi-yazira-kuran-tefsir-ettirdi-yalani/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/27/ataturkun-yasakladigi-ezan-i-muhammediyi-adnan-menderes-serbest-birakti/

[2] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/04/m-kemal-ataturk-ikre-bismi-rabbi-safsatasi-hasa/

[3] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/30/m-kemal-ataturkun-sapka-zulmu-ve-istiklal-mahkemesinde-asilan-alimler-hocalar/

[4] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/19/kemal-ataturk-olmasaydi-baban-kim-olurdu-o-namusumuzu-kurtardi-diyenere-ithaf-olunur/

[5] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/11/m-kemal-ataturk-tarafindan-aldatilan-din-adamlarinin-kurtulus-savasindaki-rolu/

Ayrıca bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/05/16/osmanliyi-kim-yikti-osmanliyi-ataturk-yikmadi-yalani/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/28/m-kemal-ataturk-osmanliya-darbe-yapmistir-osmanli-devletini-kemal-ataturk-yikmistir/

[6] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/28/kazim-karabekir-m-kemal-ataturk-ile-ilgili-gercekleri-anlatiyor/

[7] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/25/m-kemal-ataturk-neyi-kaldirmis-turk-dil-kurumu-cevaplasin/

Ayrıca bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/04/25/imam-i-azam-ebu-hanife-rh-a-seriat-hakkinda-ne-dedi/

[8] http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/24/m-kemal-ataturkun-gokten-indigi-sanilan-kitaplar-sozunu-savunanlarin-iddialarina-reddiye-cevap/

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

16 responses to “10 Kasım’da Atatürk’ü neden hayırla, saygıyla ve minnetle anmıyoruz?”

  1. Şaban Avatar
    Şaban

    Gösterdiğiniz kaynaklar yine kendi sitenizden. Oysa ki bir makalenin kaynakları net, herkes tarafından ulaşılabilir, kanıtlarla desteklenebilir olmalıdır.
    Özellikle elektronik ortamdaki makalelerde güvenilebilirlik açısından makalenin yazarı, yayın yılı ve başlığı belirtilmiş olanlar tercih edilmelidir (Bilgi Üniversitesi Türk Dil Birimi, Kaynak Gösrerme Kuralları).

    Fakat “belgelerle gerçek tarih” yazıp yine kendi yazdığınız ağır ve çıkar amacı güden çamur atma ve suçlamaları kaynak göstermek, hiçbir yalanı gerçek kılmaz. Bunun en büyük kanıtı, bu yazdığınız yazıların genel geçer bir kaç kişi dışında hiç kimse tarafından takılmıyor olması, fakat 1938’den bu yana hiç konuşmamasına rağmen Atatürk’ü hala bütün dünyanın dinliyor olmasıdır.
    Not: “Bütün dünyanın dinliyor olması” cümlesinden kasıt, kitaplarının dünya tarafından okunuyor, ölümünün saygı ile anılıyor, kültür antropologluğunun dünyaca kabul görülüyor olmasıdır.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Ah be Saban kardesim, biz kendimizi mi kaynak gösteriyoruz? Bu yazidaki iddialarimizin delili icin bir veya iki kaynak göstermek yerine, onlarca kaynak ihtiva eden makalemize yönlendiriyoruz. Bunu dahi olsun anlayamadin mi? Bunu anlayamayan birisinin M. kemal’i savunmasini hic yadirgamiyorum. Kusura bakma, agir oldu ama sanirim biraz da hakkettin. Hakkini helal et.

    2. janissary Avatar
      janissary

      yahu şaban,Ben yurt dışında bir kaç yere gittim gezdim gördüm.Asıl senin kemali ve cumhuriyet Türkiye sini kimse sallamıyor.Hatta nefretle ve aşağılamayla yaklaşıyorlar.Çoğunun ise umrunda bile değil Türkiye nerede? baş kenti ne? bayrağı neye benziyor? kemal kim? bunlar hakkında çoğunun en ufak bir ilgisi bilgisi bile yok.Çünkü sallamıyorlar önemli görmüyorlar ama Osmanlı imparatorluğu dedin mi hepsinin iyi kötü bir bilgisi var şaban.Ben bu vatanı Türkiye yi seviyorum dedem şehit oldu bu topraklar uğruna vatanıma laf asla kondurtmam ama emin ol bu kemali günahım kadar sevmememe rağmen onu bile savundum yer yer ecnebiye karşı.

      Yurt dışını geçtim yurt içine gel,Ben turizmle de ilgilendim turistlerin tamamı Osmanlı ve Osmanlının eserlerini görmek için geliyor bu ülkeye.Bana inanmıyorsan git acentelere sor öyle deniz kumsal güneş kayak tatilci turizmi değil ,gerçekten gezip gören tarih meraklısı turistler tamamen Osmanlı ve Selçuklu tarihi, islam tarihi ile eski anadolu uygarlıklarını görmeye geliyor bunlara hayran millet.kimse kemali anıtkabiri ve cumhuriyetin yaptığı saçma özenti ucube eserleri görmeye gelmiyor bunlara hayranlık ta duyan yok.Bunun lafını eden de yok kısaca kemal ve inkılap tarihini dünyanın geri kalanı sallamıyor be şaban varsa yoksa Osmanlı medeniyeti ve eserleri.

      kemali açıkça söylüyorum;böyle tek adam zihniyeti ,betonlarla her yerde milletin tepesine dikilmiş ,öldüğü halde halen daha bu ülkenin yeni nesillerine geleceğinde söz sahibi olmaya çalıştığı için kemali ve kemal gibi diktaları geri kalmışlığın vizyonsuzluğun çağı ,geçmişi ve kendini aşamamanın nedenleri olarak gösteriyorlar.Böyle ülkelerin de hep geri kalmış gözden uzak kalmış önemsiz ülkeler olduğunu örnekleriyle de anlatıyorlar.

      bir insana saygı duymak anısını yaşatmak anmak ayrı şey ama bunu günün ve geleceğin tek çıkar yolu, tek çare, onun gibisi gelmez olarak görmek ve göstermeye çalışmak hatta bunun üzerinden siyasi çıkar yada baskı oluşturmaya çalışmayı resmen dar kafalılık gericilik ve yobazlık olarak görüyorlar.Kemalizmi böyle tanımlıyor ve anıyor senin ”bütün dünya” dediklerin şaban.

  2. rol icabi gözyaşlari Avatar
    rol icabi gözyaşlari

    Onkasimda küçük yaştaki öğrencilere soruyorlar bugün hakkidaki duşuncelerini. Çocuklar on kasim bayramini kutluyoruz diyor çoğu zaman. Çocuktan al haberi demişler. Birde 1444 varna zaferi varmiş galiba on kasimda. Onunda kutlanmasi lazim kayniyor arada.
    Ölümünün 50. Yilina kadar milletce yalandan ağlama gunüydu 10 kasimlar. Tipki kuzey koredeki liderlere olduğu gibi. 1988 de turgut özal, böyle saçmalik olmaz. Bugüne kadar zaten yaşamasi imkansizdi diyerek anma günune çevirdi ağlama günlerini.

  3. Begüm Dereli Avatar
    Begüm Dereli

    Şuan o kadar küfür etmek istiyorum ki! Sizler dinden söz ediyorsunuz da hanginiz dinini tam anlamıyla yerine getiriyor? Hepiniz geri kafalı insanlarsınız! İşiniz yan gelip yatmak elinize aldığınız telefonlarla Atatürk’ ün alfabesiyle salakca konuşmalarla koyun olduğunuzu kanıtlamak. Başka da bir işiniz yok. Üstelik bir alfabe yaratmak o kadar zor bir şeydir ki topunuzun beynini toplasak bir halt edilmez. Bir de oturmuş Mustafa Kemal Atatürk gibi bir Ata’ya hakaret ediyorsunuz. Allah’ım insanlar niye bu kadar cahil! Nasıl laikliğin kötü bir şey olduğunu düşünürler. Laiklik olmadan devlet mi yönetilir. Hacılar hocalar gibi sınıf ayrımları mı olsaydı! Hiçbiriniz dinini tam olarak yaşamıyor buna eminim. Sizler paranoyak geri kafalı koyunlarsınız sadece. Ve ben size acıyorum.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Begüm Develi, Alfabe yaratmak… O da neyse… laiklik olmadan devlet mi yönetilirmis… Ingiltere laik degil, nasil yönetiliyor? Ama ingiltere kendi sömürgelerinde laikligi uyguluyor. Demek ki laiklik olmadan ingiltere sömürgelerini yönetemiyor. Hindistan, zimbabwe, nijerya gibi ingiliz sömürgeleri laiklikle yönetiliyor, ama ingiltere degil… Umarim anlasilmistir. Islam’da hacilar hocalar sinifi yok, bu hiristiyanlikta var, orada olani bize tesmil edemezsiniz. Bütün bunlari bilmediginiz halde bize aciyormussunuz… Ne güzel.

    2. İslam Davetçisi Avatar
      İslam Davetçisi

      Senin atan neden hilafeti ve saltanatı methedip kaldırdı? Senin atan madem Türkçüydü neden Göktürk ya da Uygur alfabesine geçmedi? Neden senin atan millete şapka giydireceğine mesela Hunlara ait bir börk seçmedi?
      Biz İslamiyet’e geçtikten sonra hep Kur’an-ı Kerim ve Şeriat ile idare edilip devletlerimizi gayet güzel idare ettik?
      Ulan siz paçavra tc kanun-i esasisini, paçavra laikliği, paçavra İsviçre medeni kanununu ve paçavra inkilapları getirdiniz de ne oldu? Alkolü fuhşu cıbıldaklığı özendirdiniz de ne oldu? Ülkede her türlü suç işleniyor. Asayiş kalmadı. Lozan anlaşması yüzünden kuzey Irak ve kuzey Suriye bizde olmayınca teröristler huzurumuzu kaçırıyor.
      Ulan siz daha bırak ülkeyi laik hayat tarzıyla kendi ailenize bile hükmedemiyorsunuz. Çoğu hippi gibi yaşıyor!
      Kendi ailene bile hükmedemeyen ilerici
      7 kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?

  4. begume cevap Avatar
    begume cevap

    Begum çok basit kaliyor şu yazi. Alacaksin kemalist kaynaklari şurda şunu yenmiş, burda bunu pataklamiş, şurda şunu surundurmuş, uzun uzun anlatacaksin atanin kahramanliklarini, birde hangi devrimi hangi öbur işleri neden yapti muazzam açiklamalar getireceksin. Sinancilik oynayacaksin senin anliyacan. Sen bu isi bilmiyorsun. Daha ilk yazinda tuş, olmazki boyle.
    Okumuş birinede benziyon, koftilik hiç yakişmamiş, insan kemalist okuldan aldiği diplomanin hakkini vermeli öyle değilmi.

  5. ismail Avatar
    ismail

    Rahmetli dedem anlatirdi. 1929 başlarinda tam latin alfabesine geçildiği siralar asker imiş. Yani eski yazi bilenlere askerde ayridan latin alfabesi oğretiliyor. Hic bilmeyenlerde bu alfabeyi öğreniyor. Askerin birisi akilli ya. Yeni harflerin her birisinin işaretini değiştirip yeni bir alfabe oluşturmuş kendi kendine. Bunu izinde sevdiği kizada oğretmiş. Askerdeyken bu uyduruk yazilarla sevdiği kiza mektup yaziyor. Amaç ondan başkasi okuyamasin mektubunu. Asker mektubu açilip incelenir subaylar tarafindan. Bununkinide açiyorlar, kargacik burgacik bir takim işaretler var, hic çozmeye uğraşmamişlar, çağirmişlar askeri srn kimin için casusluk yapiyorsun diye vermişler bi ton dayaği. Neticede o asker siradan bir vatandaş ve kendi başina bir alfabe gelistirebilmis. Demekki alfabe yaratmak hiçde öyle zor birşey değilmiş.

    1. İslam Davetçisi Avatar
      İslam Davetçisi

      Yaratmak yoktan var etmek halk etmek sadece Allah’a mahsustur. Tövbe et kelime-i şahadet getir!

  6. saf çocuğa Avatar
    saf çocuğa

    Ulan islam davetcisi ammada safsin ha. Nerelerdeydin sen bugune kadar. Sandiktami sakladilar senide yeni çiktin içinde.

    1. İslam Davetçisi Avatar
      İslam Davetçisi

      Ben seni Allah rızası için bir kez ikaz ettim muhterem uyanık keriz ezik arkadaşım

  7. saf çocuğa Avatar
    saf çocuğa

    Ne yaptinda islam davetcisi oldun.sen davet ettin diye butun dunya musluman olmuştur artik. Biz senelerdir bu işin mucadelesini veriyoruz.. Daha bir kisi bile sayende musluman oldum demedi. Dilin ucundan kayip giden zararsiz sözlerden hiç kimse sorumlu değildir. Kemalistleri birakip bide seninlemi uğraşacağiz

  8. Bölgölörlö Görçök Toröh Avatar
    Bölgölörlö Görçök Toröh

    Ulan Bu Adam Sayesinde Bu Ülkede Yaşayabiliyorsun Kendi Kıçından Uydurduğu Kaynaklarıda Kendi Sitesinde Gösteriyor sjshhwhshw aptal siz cahilsiniz. Atatürk ü neden sevmiyorsun diye sorsam hemen dini karıştırırsınız oysaki din hakkında en ufak bilginiz yok cahiller sizi yabancılar Atatürk ün nasıl bir lider olduğunu sizden iyi biliyorlar aç köpekler sizi

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Son paylastigimiz belgeyi görmedin galiba. Bu millet kendi kuvvetine dayanarak bu ülkede yasiyor. Bu milletin istiklalilini bir adama maletmek bu millete yapilmis en büyük hakarettir. Kendine gel. Hangi kaynak uydurulmus. Yaz bakalim, öyle slogan atmak kolay. M.kemali sevmeyenler neden hep dini karistiriyormus… yazilari okumadin galiba Ezbere konusuyorsun. Ayrica din mühim degil mi? Yabancilar onun kiymetini cok iyi bilir. Bu milleti 100 yildir zihni isgale mahkum eden kisinin kiymetini bilmeyecekler de ne yapacaklar.

    2. kimse.ses.siz Avatar
      kimse.ses.siz

      Ağzına sağlık…

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.