Ingiltere Kralı M. Kemal Atatürk’ün elini öptü mü? (Yeni)

Published by

on

Ingiltere Kralı M. Kemal Atatürk’ün elini öptü mü? (Yeni)

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

ingiltere-krali-m-kemal-atatc3bcrkc3bcn-elini-c3b6ptc3bc-yalani-ingiliz-krali-atatc3bcrkc3bcn-elini-c3b6ptc3bc-yalani

***

Iki sene önce paylaştığımız bu konuyu, yeni bilgi ve belgelerle takviye ederek tekrar paylaşıma sunuyoruz…

***

(Nelerle uğraşıyoruz)

Bu kadar da yalan olmaz ki kardeşim… Bu kemalistler “kime” çekti acaba???

Hani ufak atsınlar da civcivler yesin diyeceğim ama, Üniversite öğrencisi geçinenler bile bu yalana aldanıyorlar veya aldanmak işlerine geliyor.

Ingiltere Kralı, güya M. Kemal Atatürk’ün elini öpmüş. Fotoğrafın (solda) çekildiği tarih 24 Temmuz 1927…

Oysa Ülkemize ilk gelen Ingiltere Kralı 8′inci Edward o tarihte daha Kral bile değildi. Kendisi 20 Ocak 1936 yılında Kral olmuş ve 4 Eylül 1936′da Türkiye’yi ziyaret etmiştir. Yüklediğimiz fotoğraf (sağda) bu ziyaretten çekilmiştir. Sol fotoğraftaki adam ise, halktan herhangi birisidir.

Nitekim fotoğrafı bilgisayar ortamında renklendiren Ateş Akkor, koleksiyonundaki bu fotoğrafı “Yaşamın Içinden Cumhuriyet ve Atatürk Fotoğraf Sergisi”nde sergilemiş ve yaptığı açıklamada o adamın halktan herhangi birisi olduğunu söylemiştir.

Kaldı ki, Ingiliz kültüründe saygıdan dolayı “erkeklerin” eli öpülmez. Yalnızca “kadınların” eli öpülür. Eğer kemalistlere göre M. Kemal Atatürk “kadın” veya “kadına benzer” bir şey ise, o halde sorun yok. Inanmaya devam edebilirler.

Insan, “ATA’mı öveyim” derken rezil bile edebiliyor.

Düşünsenize…

Bu kemalistlerden biri (erkek) diplomat oluyor ve bir Ingiliz diplomatına; “Sizin kralınız bizim ATA’mızın elini öptmüştü” diyor…

Rezalet.!

Adam;

“Ben de sizin elinizi öpeyim *Madam* !!!” demese bari…

Aslında gayrimüslim kralların hepsi M. Kemal Atatürk’ün elini öpmeliydi. Zira onların yüzyıllarca Haçlı Seferleriyle yapamadıklarını birkaç yılda yapmayı başarmıştır. Hilafeti ve Allahu Teala’nın emrettiği Islam kanunlarını ülkemizde uygulamadan kaldırmıştır.

Ingiltere kralı M. Kemal’in elini öpmedi, ama M. Kemal 4 Eylül 1936′da Türkiye’yi ziyaret eden Ingiltere Kralı 8’inci Edward’ı Dolmabahçe rıhtımında “bizzat” eliyle karaya çıkardı.

Buyrun:

m. kemal atatürk ingiltere krali, ingiltere krali atatürkün elini öptü mü, atatürk dolmabahce rihtimi, m. kemal atatürk 8. edward ingiliz krali

Müslümanların Padişahı’nı “tepeledikten” sonra Ingiltere Kralı 8. Edward’ı Dolmabahçe rıhtımında “bizzat” eliyle karaya çıkaran M. Kemal -bu sahneyi okuyabilene- kimin adamı olduğunu çok net bir şekilde göstermiştir…

***

Bununla da kalsa iyi, Kralın Türkiye’den ayrılması ve bir telgrafla M. Kemal’e veda ve teşekkür etmesi üzerine M. Kemal bu telgrafa şu karşılığı verdi:

“Memleketimizde bize çok kısa görünen eğleşmeleri sırasında, Türk milleti beslediği yüksek takdir ve saygı dolu sevgi duygularını anlatabilmek imkânını bulmuştur. Majesteleri bütün kalpleri kendine çekmiştir. Ben bu çekiciliği bütün kapsamı ile duymanın büyük tadını aldım. (Bak seen! : K.Çandarlıoğlu) Şerefli hükümdar hakkında beslemekte olduğum samimi dostluk duyguları, bu ilk ve kısa buluşmanın bıraktığı unutulmaz hatıra ile meydana çıkmış bulunuyor.”[1]

Kemalistlerden gelen tepkileri hisseder gibiyim: “Yalaan! ATA’mız bir hükümdara, bir krala böyle saygı dolu sözler söylemez, o hürriyetçi, cumhuriyetçi, antiemperyalist vs. idi! Nitekim Padişah’ı da tepeledi!”

Dönemin Cumhuriyet gazetesini yayınlayalım da işi sağlama alalım:

*

ingiliz-krali-atatc3bcrkc3bcn-elini-c3b6ptc3bc-ingiliz-krali-m-kemalin-elini-c3b6ptc3bc-mc3bc-kral-atatc3bcrkc3bcn-elini-c3b6ptc3bc-8-edwardin-tc3bcrkiyeyi-ziyareti-atat

Ingiltere Kralı 8. Edward’ın Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan telgrafı…

***

Dikkat edilirse telgraf; “Ekselans Kamâl Atatürk” diye başlıyor.[2] Yani Ingiliz Kralı bile Atatürk’ün isminin K”a”mâl olduğunu[3] biliyor fakat “Atatürk’ün askerleriyiz” diyen bizim kemalistlerin bundan haberi bile yok. Bu durumda aslında “kimin” askerleri olduklarının da farkında değiller.

Şimdi de M. Kemal’in “Şerefli (!) hükümdar”a yazdığı telgrafın gazetedeki[4] metnini görelim:

*

ingiliz krali atatürkün elini öptü ingiliz krali m. kemalin elini öptü mü, kral atatürkün elini öptü, 8. edwardin türkiyeyi ziyareti, atatürk ingiliz kralina telgrafi

M. Kemal’in, Ingiltere Kralı 8. Edward’a gönderdiği ve Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan telgraf…

***

Hakikaten çok duygu yüklü bir telgraf, ne dersiniz?

 

**********

 

KAYNAKLAR:

 

[1] Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, cild 4, Ankara, 1945-1972, sayfa 577.

[2] Cumhuriyet Gazetesi, 10 Eylül 1936, sayfa 1.

[3] Atatürk’ün ismi Kemal mi Kamal mı ? Tafsilat için bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/09/27/ataturkun-ismi-kemal-mi-kamal-mi/

[4] Cumhuriyet Gazetesi, 10 Eylül 1936, sayfa 4.

Ayrıca bakınız;

Anadolu Ajansı 9 Eylül 1936.

***

Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, Ücretsiz Kitap: http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez , sayfa 502.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

*

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.