Lozan’da Çanakkale topraklarını düşmana sattılar (Lozan 128. madde)

Published by

on

*

Çanakkale’de Şehitlerimizin kanları ile sulanmış topraklar düşmanlarımıza satılmıştır (Lozan 128. madde)

*

lozan-zafer-mi-hezimet-mi-lozan-canakkale-topraklari-satildi-lozan-128-madde-lozan-anlasmasi-maddeleri-ataturk-lozan

Lozan’ın 128. maddesi…

***

Laiklerin bizi kurtardı dedikleri şahıslar, Lozan’da, Çanakkale Şehitlerimizin kanları ile sulanmış topraklarımızı; düşmanlarımıza “satmışlardır.”

Lozan anlaşmasının 128. Maddesine bakalım:

“Türk hükümeti, Britanya Imparatorluğu, Fransa ve Italya hükümetlerine (düşmanlarımıza) (…) abideleri muhtevi olan arsaları ayrı ayrı ebediyyen terk etmeyi taahhüt eder.”

Ne demek bu toprakları ebediyyen, yani sonsuza kadar, Ingiliz’e, şuna buna vermek?

Soruyorum: Bizim şehitlerimizin de kanlarıyla sulanmış bir toprak parçasını emperyalistlere sonsuza kadar bırakmayı taahhüt etmek de dahil midir Lozan zaferine?

***

NOT: Bu yazı, 2012’de neşredilen “Belgelerle Gerçek Tarih” isimli kitabımızın 538. sayfasında yer almıştır.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

6 responses to “Lozan’da Çanakkale topraklarını düşmana sattılar (Lozan 128. madde)”

  1. ahmetomac2014 Avatar

    Selamun aleyküm!

    Evvelen hizmetleriniz için sizlere teşekkür ile Allah razı olsun diyoruz!..

    Sosyal Medyada Twitter, Facebook, Linkedln, Google+plus, Youtube, İnstagram vb. alanlarda paylaşarak duyuracağımız buton yapmanız mümkün ise hizmet açısından hayırlı olur.

    Yine site içi aramada aranan konu için kelime sayısını daha fazla yapabilirseniz ve site içinde konular şeklinde sınıflandırır iseniz aradığımız yazıyı çabukça bulabiliriz diye önerimiz var…

    Cenab-ı Hak bu küfür Kamalist sistemin ve zihniyetin küfür dalgalarını zir zeber eden dalgakıran tarihçi vazifesinde size hep muzaffer eylesin!..

    Ecrini dünyada da ve asıl ukbada bolca versin!..

    Selam ve dua ile…

    AEO…

    ________________________________

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Ahmet Omac, aleykumselam, Amin, tesekkür ederim.

  2. janissary Avatar
    janissary

    Lozan antlaşmasının içeriği ve sonuçlarını kapsamlı olarak gerek burada gerek başka yerlerde çokça konuştuk yazdık çoğu bilinen çok azı bilinmeyen çok şeyi ortaya koyduk.Tabii o zamanın diktacı sansürcü ve baskıcı yönetim anlayışıyla her şeyi öğrenmemiz ve gizli noktaları tamamen ortaya koymamız şu an için zor ama zamanla bu da olacaktır.Her zaman dediğimiz gibi güneş balçıkla sıvanmaz.

    Bu durum yani Lozan ın çelişkileri ve ardında sakladığı gerçeklerle ilgili Cumhurbaşkanı nın yakın tarihte ”Bize zafer diye yutturdular” cümlesiyle işaret ettiği ve akabinde yıllardır devam eden tartışmaların tekrar patlak vermesiyle duyduklarımız ve gördüklerimiz bizi yanıltmadı yine.

    kemalist laikçi jakoben zihniyet her zamanki gibi bunun bir başarı olduğunu ortaya koyuyor nemalandığı şahısları her zamanki gibi yine bu nedenle yüceltiyor ve bu olayın tartışılmasını engellemeye, algı yaratıp, sansür yapıp farklı düşünen inanları yine her zamanki ucuz adi taktikleriyle ötekileştirip aşağılayıp hain damgası vurarak hedef gösteriyor ama yemez artık .

    Tabii bir kesim de sorguluyor lozan antlaşmasındaki yanlışları paradoxları çelişkileri inceleyerek araştırarak neden sonuç ilişkisiyle bilimsel olarak ilginç mantıklı ve ciddi bir biçimde ortaya koyuyor.Özgün ve cesur bir duruşla eleştirilmeyecek tartışılmayacak özellikle tarihimizde üstünün kapatılmasına gerek olan hiçbir vaka olmadığını açıkça söyleyerek bunu yapıyorlar.Bu büyük Türkiye için ve geleceğimiz için çok önemli.

    yine bir kesim güruh ta ne şiş yansın ne kabap mantığı ile Lozan ı ”yarı mutluluk” yarı dolu ama mantıken de diğer yarısı boş olan bardağın neresinden bakacağına bağlayarak sansürü ve yozlaşmayı devam ettirme derdindeler.Ama gerçek gerçektir doğru da doğrudur.doğrumsu,doğruya yakın ..vb. doğru değildir doğru sayılmaz doğru doğrudur ve doğru her zaman 1 tanedir.Allah ta 1 dir.

    Gerçekler Ortada .Kemalist zihniyet taa baştan zaten kaybedilmiş toprakları zaten hasta olmuş Osmanlı devletini ve yozlaşmış olduğunu düşündüğü padişahlık ve hilafet makamı üzerinden populist propogandasını yapıyor.

    Buna karşın mantıklı vizyon sahibi beyni inkılap tarihi propogandasıyla chp parti seçim bildirgeleriyle yıkanmamış fanatik birer kemalist militan olmamış beynini başkasına kiraya vermemiş olan aydın kişiler dinozorların hem lozan ın bir zafer olduğunu iddia edip hem de bir çok şeyden nasıl kolayca ve basit şekilde taviz verildiğini açıkça ortaya koyuyorlar.

    Lozan ı o zamanki şartlarla ayyaş kafayla yarı dolu şarap bardağına bakarken ki kemalist kafa yapısıyla anlayamazsınız.Tarihi bir olayı gerçekten anlamak ve çözmek için uzantısına ve sonuçlarına bakmalısınız.Lozan bugüne dek gelen düne bugüne ve hatta yarınımıza etki eden ve bunlara ta o zamandan birileri tarafından karar verilmiş bir antlaşmadır doğru mu yanlış mı günahı sevabı nedir görmek için bugünlere bakmak hatta Lozan ın imzalanma aşamasından beri yaşanan olaylar örgüsü neticesinde gördüğümüz sonuçları objektif şekilde ele almak yeterlidir.

    Kısaca bir kaç vaka yı yazacağım;

    -Lozan ın şartları karşısında Milli mücadele kahramanlarından Rauf Orbay ”Milli mücadele yarım kalmıştır” diyor ve o zamanda mecliste bir tartışma alıyor başını gidiyor.
    Bu öyle hararetli ve içinden çıkılmaz bir hale geliyor ki o orjinal Cumhuriyetçi özgürlükçü meclis lağv ediliyor ve akabinde ayar çekilmiş ikinci meclisten lozan antlaşması geçiyor.

    -Bizim mecliste lozan böyle kabul edilirken ingiliz meclisinde lozan halen daha masada bekletiliyor.Meclis ne zaman ki hilafeti kaldırıyor ingiliz meclisi bunun akabinde lozan ı meclisinden geçirip kabul ediyor.

    -Bu iki vaka Lozan ın amacının (o an için ilk aşama olarak)zaten pekte anadolu toprakları olmadığını ortaya koyar söz konusu bazı avrupa ülkeleri osmanlı nın egemenliğinden kurtarılır ve sanayi devrimi yapan avrupa nın hammadde ve petrol yataklarına ulaşabilmek ve zenginleşmek dünyaya hakim olmak için osmanlı egemenliğinde olan topraklar osmanlıdan alınır hatta bu uğurda misak- milli için savaşan rauf bey in dediği gibi misak ı milliden bile taviz verilir.milliyetçi akımla bozup böldüğü zengin arap ve afrika toparklarına tam anlamıyla çökmek için ingiltere bu bölük pörçüklüğü bir arada tutabileceğinden korktuğu terk şeyin yok edilmesini yani Türklerin hilafeti kaldırmasını bekliyor ve ancak böyle lozan ı kaale alıyor.

    -Bugün kaderi 5 ülkenin iki dudağı arasında olduğu asya avrupa ve afrika nın abd dışında tüm amerika kıtasının ise köle olduğu (nedense lozanı imzalayan muzaffer kemalistlerde bunun içinde)bir yeni dünya düzeni kuruluyor.Bunun merkezinde ise 2. Abdulhamit ve Osmanlı zamanında ulaşamadıkları israil devletinin osmanlı toprağında kurulması yatıyor.Geçende israil in başkanı kılığındaki kasabı netanyahu nun avustralya başkanı turnbull a ”bizi osmanlı dan kurtarıp israil devletini kurmamıza yardım ettiğiniz için size borçluyuz” sözü de bunu doğruluyor.

    -Bununla da kalmıyor cumhurbaşkanının lozan ile ilgili eleştirel sözü sadece Türkiye içerisinde tartışmaya neden olmuyor ab ülkeleri ve yunanistan da da yankı buluyor.
    yunan başkanı Çipras ve yunanlı çenebazlar;”Lozan ın hükümlerinin kesinkez tartışmaya kapalı olduğunu bunun sınırlarının Türkiye tarafından aşılmasının hem bölgede hem tüm dünyada yeni sorunlara yol açacağını” söylüyor.Hahaha hani Lozan zaferdi hani lozan bizim başarımızdı nedense ab ve yunanlılar Lozandan çok memnun hatta israil bile hahaha.Oyun çok açık aslında sadece resmi kanıtlar karartıldı onlarda yavaş yavaş gün yüzüne çıkacak çünkü:

    ‘GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAYAMAZSINIZ”

  3. lozanda kibris Avatar
    lozanda kibris

    Lozanda sadece çanakkale toprağimi satildi. Dün tarihci mustafa armağan anlatiyor tv nette. Kibris 1878de ingiltereye kiralaniyor. Hukukumuza halel gelmeyecek şekilde şarti konmuş. 2. Abdulhamit kibristan vergi almaya devam ediyor. 1923 te lozanda kibris 1914 ten geçerli olmak uzere ingiltere tarafindan işgal edilmiş sayiliyor. Bu durum kabul ediliyor. Kibris ingilterenin topraği oluyor mustafa kemal döneminde. Vergi alamiyoruz artik. Bizim diyemiyoruz. Yuzbin kibrisli türk satiliyor resmen.
    Sonra fatin ruştü zorlu 1960 larda 2. abdulhamidin hukukumuza halel gelmemek uzere kiraya veriyoruz şartini gosterince ingiltereden 1950 lerde garantorluk hakki elde ediyor. Bu hak uzere 1974 te kibris çikartmasini yapiyoruz ve adanin yuzde 36.1 i kurtarilabiliyor. Kibrisi rus tehdidine karşi sadece ingiltereye kiralayan abdulhamit kizilsultan oluyor, adayi ingiltereye bedava veren yani peşkeş çeken kemalistler super kahraman. Adada garantörluk hakkini elde edenler ve bu sebeple kurtuluşun yolunu açanlar ise başka bahanelerle vatan haini olarak idam ediliyor. Kemalistlerde her yol mubah

  4. Burak Avatar
    Burak

    (…) kısmında anıt yapılmak için verildiği ve başka maksad için kullanılamayacağı yazıyor.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Burak, neticede onlara veriyorsunuz. Sehitlerin ruhu muazzeb olmaz mi?

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.