Devlet idarecilerimizin dikkatine…

Published by

on

Devlet idarecilerimizin dikkatine…

Azerbaycan’da öğretmenlik yapan bir takipçimizden gelen bu mesajı paylaşıp Kültür mirasımıza sahip çıkalım:

 

*

Azerbaycandan bir hocamiz, Nuri Pasa, sehit mezari

***

selam aleykum.ben Azerbaycanlıyım.bir mesela ilə bağlı sizi narahat edicəm.1918 yılında Nuru paşa (Nuri Paşa) komutasında Azerbaycana gelen Kafkaz İslam Ordusu binlırlə şehit verdı.onların mezarlıklarından biri de İsmayıllı köyündedir.amma mezarlınk harabeye dönmüş durumda.baş taşlar kırıkmış mahv olmuş.ben bir necə makama hatta türk sefirliyine (Bakude)müracat etdim amma ora bir levha bilə asmadlar.baş taşından bir parcanı Bakuye getirib ders dediyim sınıfa koydum.İstillalimizi anlatanda o türk şehitini baş taşını göstəriyorum.(tarih öğretmeniyim) belki sizlər bir şeylər yapa bilirsiniz.orda bir sayqisizlığa son verelım.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

4 responses to “Devlet idarecilerimizin dikkatine…”

  1. İbrahim Zeki Erşen Avatar
    İbrahim Zeki Erşen

    Gerekli yerlere bildirdik

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Tesekkürler.

  2. Yasin Avatar
    Yasin

    Selamunaleykum,
    Devleti Aliyey-i yikildiktan sonra, maalesef icimizde ki karisikligi fasiklar sayesinde bir yerlere gelinebilinildi hel sükür. Islam yolunda ölen sehitlerimizin mekanlari Allah katinda insaAllah yüksek mekanlardadir. Sehitler ölü degildirler, diridirler, ve onun icin, sehitlerin ruhlari sat olmus ve onlarin kemikleri ve vücudlari o denli mükaddestir. Ister o bedeni yaksinlar, kömür gibi yaksinlar, ister baliklar gelsin o bedenleri yesinler ve bitirsinler, iste gercek sudur ki, onlarin ruhlari Allah katinda degerli ve kutsal bir mekamda bulunmaktadir.

    Degerli kardeslerim, diyecegim odur ki, Tarihi gercek olarak ve yerli yerinde tespit ederek, gelecek nesillerimize anlatmak, hepimizin borcudur, bu sadece Azeri kardeslerimizin degil, hepimizin Türkiye vatandaslarin da bir görevidir. Lütfen bir nezde de olsa, oraya bir 1 lira göndermek, gelecekte temiz, ve dindar bir kesim insanlarin yerlerini kurmak, herhalde zor bir durum olmasa gerekir.

    Tesekkür ederim,
    Saygilarim ile
    Yasin

  3. aykutluk Avatar

    Merhaba. Bu detayı paylaşmanız çok güzel ancak keşke Azeri yerine ‘Azerbaycan Türkü’ yazsaydınız çok daha makbûle geçerdi.
    Esenlikler, iyi çalışmalar efendim.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.