Alparslan Türkeş, Nihal Atsız ve Kadir Mısıroğlu

Published by

on

Alparslan Türkeş, Nihal Atsız ve Kadir Mısıroğlu

*

*

Alparslan Türkeş, Kadir Mısıroğlu’na “Muhterem Kardeşim” diyordu..

*

*

Nihal Atsız ise Kadir Mısıroğlu’nun eserini tavsiye ediyordu…

*

*

5 responses to “Alparslan Türkeş, Nihal Atsız ve Kadir Mısıroğlu”

  1. İbrahim Ulusoy Avatar
    İbrahim Ulusoy

    Şimdiki siyasilerin maalesef bir dava derdi yok. Sosyal medyanın da etkisi ile olaylara hakkaniyet penceresinden değil de çoğunluğun tepkisine göre bakarak karşılık veriyorlar. Âdeta muhakeme melekelerini kullanamıyorlar.

  2. ......... Avatar
    ………

    konyasporun teknik direktörü rıza çalımbay 10kasımda futbolcuları atatürk formalarıyla maça çıkarttırmış saygı duruşu falan yaptırmış sonrada gelen tepkiler yüzünden kulüpten kovulmuş. konyanın yüzde 75i m.kemalin düzenini şeytani olarak görürmüş. yutuber memduha göre fesli kadir ve onun çevresinin kafasıymış bu. banada gömmüş lafı sabataycı beyfendi.bence konyalılar 1920-21deki doğrama hareketlerini hala unutamadı. onun tepkisi sürüyor. memleketin trakya ve izmir yöresi hariç heryeri böyle diyeceğim ama trakyadada tepkiler başladı şu sıralar. yakında izmirdede başlarsa hiç şaşırmam. malum korkutma sistemi susturuyor milleti. devletimizide suçlamayalım. devleti bile korkutan canavarlar var 5 sene evvel görüldüğü üzere. sözüm ona babayiğit adam numarasına yatan siyasi birileri bi yerlere yaranmak adına bizim gibilere ağzına geleni söylüyor. onada diyorlar mafya babası katili cezaevinden kurtarmak için genel af çıkarmaya uğraşıyor birde bunu memleket meselesi gibi yutturmaya çalışıyor diye. 2001 krizinde neler neler dediler bunlara . taşa yazsan çatlar ortadan ikiye ayrılır. bunlara asla dokunmaz.

  3. Harun Karadeniz Avatar
    Harun Karadeniz

    Sayın Kadir Mısıroğlu bir linç kampanyasına tutulmaktadır kimdir bunlar ona davasindan ötütü garezkar olanlar, eserleri ve hayatından zerre bilgisi olmayıp sürü piskolojisine katılanlar .kadir misiroglu her devirde çıkar çevreleri tarafından yerin dibine sokulmuştur bu onun icin yeni degil.Ömrünün son dönemlerine yaklastigi bir devirde bu kadar nefrete hedef olmasi onun icin üzülecek degil iftihar edilecek bir durumdur.Düşmanları nin nefreti onun davasındaki başarısının en büyük delilidir.

  4. .ismail Avatar
    .ismail

    bizim tarafın değil deist ilahiyatçılardan birine 10 kasımda atatürk hakkında soru soruyorlar. anlatıyor yarım saat. övüyor gibi yapıyor ama elimde güç olsa bütün heykellerini yıkar resimlerini kaldırırım millet zorla değil kendisi öğrenerek sevsin isterim diyor. 12 eylül 1980 darbesinden sonra Ankara mamaktaki cezaevine düşmüş bu. asker gelirmiş andımızı oku dermiş okuyunca atatürkün gençliğe hitabesini okuturmuş. azıcık şaşırdımmı verirmiş jopu bunlara 10ar avuçlara 10ar ayaklara, kıça sırta saydıırırlarmış. herkes yermiş bu dayağı, ınkılap öğretmeni bile bu dayaklardan nasibini alırmış. oradakilerin hepsi atatürke söver olmuş. atanın adam sopalama devleti kurduğunu içeri girince anlamışlar. meğer işin aslı dışarıdan gösterildiği gibi değilmiş.
    geçen trt belgeseli seyrediyorum. erzincan kemaliye anlatılıyor. eskiden başkaymış oranın adı yüzü gösterilmeyen bir adam anlatıyor 1922de ataput gelmiş ilçemize o geldi diye ilçemizin adını kemaliye yapmışlar diyor. adamı bir avuç azınlıktan başka hiçkimse sevmiyor. korku bokuna herkes birbirine oynuyor. bide kadir hocaya kızıyorlar. kadir hoca olmasa millet selanikli sarımustafaya aşkından düşer bayılır artık.

  5. .ismail Avatar
    .ismail

    kemalist erol hoca anlatıyor. musulun neden elden çıktığını. m.kemal 1923te cumhuriyeti kurmuş. musulun yanısıra kerkük erbil ve süleymaniyeyide ingilizlerden kurtarıp vatan toprağı yapma niyetleri varmış. 1925te şeyh sait doğu ve güneydoğuda isyan çıkarınca devlet yara almış oraları ingilizlerden geri kurtarma fırsatıda elden kaçmışmış.
    yalanlarını yesinler. şeyh sait isyanı şubat 1925te başladı, haziran 1925te bitti. musul yöresi 1926 haziranında verildi ingiltereye. Arada bir sene var. 4aylık açık bir yılda kapatılamazmı. işin gerçeği biz o tarihte 13 milyonuz. ingiltere sömürgeleriyle 513milyonu buluyor. biz borç batağındayız. onlar dünya lideri. istanbulda bile kuvvetleri var ve mustafa kemal her emri onlardan alıyor. ingilize musulu mecbur verecekte bunu nasıl kılıfına uydurup suçunu kimin üstüne nasıl atacak. şeyh sait ayaklanması en çokta kemalistlerin işine gelmiştir. musulun ingilizlere peşkeş çekilmesine iyi kılıf olduğu için.
    musulu kerkükü girip alacaktı masallarıyla milleti uyutmayı bırakın. 1930-35 döneminde girip alaydı mademki. alıverirdi ingilizler koskoca devleti elinden. artık kendiside maltayamı yoksa uzak bir okyanusdaki küçücük ıssız bir adayamı sürülürdü orasını bilemem.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.