Kemalist ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk: “Atatürk dinsizdi!”

Published by

on

Kemalist ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk: “Atatürk dinsizdi!”

*

***

Kemalist ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, M. Kemal’in deist yani dinsiz olduğunu söyledi. Üstelik özel bir sohbette. Yani kimseyi aldatmak için söylenmiş bir söz değildir. Bu sözü sölyeyen kişi de sıradan biri değildir. Kemalist cenahın bu sahada söz söyleme ve hüküm verme liyakatine sahip en üst seviyedeki kişidir. Öztürk’ün açıklaması, bu mevzu üzerine yapılan bütün münakaşaları bitirmiştir… Adeta bir FETVA‘dır bu. Kemalistler ne dini, ne de M. Kemal’i Yaşar Nuri’den daha iyi bilemezler. Kısacası bu mesele kapanmıştır.

“Dinsiz ise ne olmuş yani?!” diyenlere Kur’an-ı Kerim’den cevap:

“Artık inkarcılara uyma!” (Furkan Suresi 52)

“Onun kabri başında da durma! Çünkü onlar, Allah ve Resûlünü inkâr ettiler.” (Tevbe Suresi 84)

Şüphesiz Allah, inkar edenleri sevmez!” (Rûm Suresi 45)

Allah Teala’nın sevmediğini, Müslümanlar hiç sevemez…

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

Paylaşım Şartı:

Paylaşmak istediğiniz bir yazı, görsel vs. varsa, alakalı yazıya gidin ve yukarıdaki adres çubuğunda görülen linki kopyalayıp paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın. Yani YALNIZCA LİNK PAYLAŞIMINA MÜSAADE EDİYORUZ. Ayrıca yazının sonunda “facebook” veya “twitter”ın sosyal medya paylaşım butonları var. O butonlara tıklayarak da paylaşılabilir. Başka türlüsüne hiçbir surette rızamız yoktur.

*

3 responses to “Kemalist ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk: “Atatürk dinsizdi!””

  1. Atilla Avatar
    Atilla

    Burada bir şeyleri yazmanın abes ile iştigal olacağını düşünüyorum çünkü şartlanmış birine bir şeyler anlatmak çok zordur.bilen zate biliyor bilmeyen de araştırıp öğreniyor araştıran meraklılar İçin yazınız çok önemli.şartlanmışlar İçin de hikaye.

  2. […] Kemalist ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk: “Atatürk dinsizdi!” — Belgelerle Gerçek Tarih […]

  3. kadir Avatar
    kadir

    bu videoyu izledim ama anlamadığım kısım şu orda sohbette yaşar nuri,edip yüksel ve bir adam daha var oradaki adam m.kemalin deist olduğunu ölmeden önce bir kitap yazmış bunu da kaynak yayınları basmış bu kitabın adı ne,şuan doğu perinçek çıkarmış diyor videoda lütfen ismini araştırır mısınız çünkü çok merak ediyor ve almak istiyorum elimde şuan doğu perinçeğin yayınladığı kemalist devrim 2 din ve allah (el yazısı)kitabı VAR AMA videodaki ne acaba

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.