“Kemal Atatürk olmasaydı baban kim olurdu, o namusumuzu kurtardı” diyenlere ithaf olunur

Published by

on

“M. Kemal Atatürk olmasaydı baban kim olurdu, o namusumuzu kurtardı” diyenlere ithaf olunur…

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

General Fahrettin Altay, M. Kemal Atatürk ile aynı karede

***

(Bir komünist bu yazıya reddiye yapmış… Yapılan reddiyeye verdiğimiz cevabı yazının sonunda görebilirsiniz.)

***

M. Kemal mi milletin namusunu kurtarmış? Böyle birine “namus kurtaran adam” mı denir? Türk milletinin kadınlarını Iran Şahı önünde soyan adama ne deneceğini elbette bu necip millet takdir edecektir.

M. Kemal Atatürk’e yakınlığı ile bilinen General Fahrettin Altay, hatıralarında M. Kemal’in Iran Şahı’na “milletimizin kadınlarını çırıl çıplak soyup takdim ettiğini” yazdı.

Evvela General Fahrettin Altay’ın hatıratından söz konusu olayı aynen aktaracağız.

Ardından ise Fahrettin Altay’ın yazdıklarının doğru olduğunu başka bir hatırattan teyid edeceğiz. Bu hatırat da M. Kemal Atatürk’ün hizmetçisi Cemal Granda’nın hatıratıdır.

***

Fahrettin Altay:

“Iran Şahı için Binbirgece Masalları

Atatürk beni çağırıp:

– Bu gece Beylerbeyi Sarayında Şehinşah’a hususi bir ziyafet veriyoruz hariçten kimse bulunmayacaktır, kendileri mihmandarlardan yalnız senden başka kimse­nin bulunmasını istemiyorlar O da yalnız bir nedimini ge­tirecektir, Ali Sait Paşaya haber gönderdim Şehinşahın bütün maiyeti ile mihmandarlara ve hariciye memurla­rına Park Otelde bir yemek verecektir sen oraya gitme bizimle gel ve kimseye de birşey söyleme..” Buyurdular.

Gece motorla Dolmabahçe Sarayından Beylerbeyi Sarayına geçtik, Başbakan ile Meclis Reisi de vardı. Sarayın kapısında gayet güzel ve ağır giyinmiş on kadar kadın bizi karşılıyordu ki bunlar o zaman Istan­bul un saz şarkı ve dans artistleri idi başlarında da Suadiye’de plajda gördüğümüz C. hanım bulunuyordu. Hepsi diz çökerek hükümdarları selâmladılar ve Şah’a takdim olundular. O da gülerek iltifatlarda bulundu.

Saray içinde güzel bir mermer havuz vardır. Sular şıkırdıyor. Gerilerde bir orkestra ve mükemmel bir büfe… Saray kısaca gezildi, üst kat tamir ediliyor ve Şehinşah’ın geceyi orada geçirmeleri ihtimaline karşı fevkalâde yatak odaları hazırlanmış bulunuyordu. Havuzun başına bir masa ve koltuklar o şekilde konulmuşlardı ki büfe ve orkestra burayı göremiyordu. Şah’a ikramlarda bu­lunuldu, kendisi bir kadeh şarap alarak önüne koydu bu sırada artistler güzel şarkılar okumaya ve gösteriler yap­maya koyuldular. Şah meclisin sıcaklığını bozmamak için arada bir yudum alıyordu **Numaralar gittikçe açılıyor ve serbestleşiyor,** Şah bunları gülümseyerek seyrediyor fakat ciddiyetini hiçbir şekilde bozmuyor. Iki genç kız havuza atladılar sularla oynamaya ve dans etmeye başladılar. Bu sırada “Ş” adındaki çıplak genç artist Şahın önüne yaklaştı elleri önünde başı eğik havuzun kenarında ve ayakta dikildi. Şehinşah kızın başını okşayarak,

” – Çok maharetlisiniz, genç ve güzelsiniz, Allah bağışlasın haydi kızım içeri girin de giyinin üşürsünüz…” (dedi.)

Şehinşah’ın o geceki durumu, ağırlığı, meclisin neşesini bozmaksızın hiçbir hafiflik göstermemesi dikkati çekiyordu. Gece yarısına doğru Dolmabahçe’ye dönmeli arzusunda bulundular hep birlikte kalktık gene motora binerek saraya gittik.

‘Binbir gece’ masallarını ‘bin ikinci’ gece yapamadık vesselam…”[1]

***

Bu hadiseyi doğrulayan başka bir kaynak sunmadan olmaz…

Şimdi, M. Kemal’in hizmetine girdiği 3 Temmuz 1927′den, ölümü olan 10 Kasım 1938′e kadar M. Kemal’in yanından hiç ayrılmayan ve bu müddet zarfında M. Kemal’in ünlü sofrasının konuklarına, devlet başkanlarının ziyaretlerine şahit olan Uşağı Cemal Granda’nın hatıratından da bu hadiseyi okuyalım…

***

Cemal Granda:

Iran Şahının Istanbul’a gelişi sırasında Beylerbeyi Sarayında özel bir ziyafet verilmiş, güzel sesli hafızlar, Şah’a unutulmaz bir gece yaşatmışlardı. Öyle sanıyorum ki Şah, Türkiye’de kaldığı süre içinde en çok Beylerbeyi Sarayındaki eğlenceleri beğenmiştir.

Beylerbeyi Sarayındaki eğlencelere dışardan kimse alınmadı. Şah, kendi mihmandarı Fahrettin Altay‘dan başkasını istememiş. Kendisi de sadece bir nedimini getirdi. Şahla beraber gelenler, mihmandarlar ve dışişleri memurları o gece Park Otelde, ayrı bir sofrada ağırlandılar. Şah, Beylerbeyi’ndeki eğlencelerin dışarıya sızmamasını ısrarla istedi.

Beylerbeyi Sarayında Başbakan Ismet Inönü ile Meclis Başkanı da vardı. Dolmabahçe’den motorla Beylerbeyi’ne gelen Şahı, kapıda şık giyimli on beş kadar genç ve güzel kadın karşıladı, Bunlar o zamanki Istanbul’un saz şarkı ve dans artistleriydiler. Şaha takdim edilen kadınlar, önünde diz çökerek hükümdarı selâmladılar. O da gülerek kendilerine iltifatta bulundu. Şaha önce Saray gezdirildi.

Gece orada kalması ihtimali düşünülerek bir yatak odası hazırlanmıştı. Sarayın ortasındaki mermer havuzun kenarına yerleştirilen koltuklara oturuldu. Arkada güzel bir büfe ve orkestra vardı.

Şah, önüne getirilen içki tepsisinden bir kadeh şarap aldı. Derken artistler şarkılar okumağa ve çeşitli gösteriler yapmağa başladılar. Genç kadınlar havuza atlayarak yüzüyor, sularla oynaşıyor, müziğin ahengine uyarak dans ediyorlardı. Şah, Bin Bir Gece Masallarını andıran bu şahane dekorun önünde keyiflenmiş, bir yandan şarap yudumluyor, bir yandan da gülümseyerek:

— “Çok güzel, çok güzel,” diyordu.

Bu sırada uzun boylu, çıplak, güzel bir artist, havuzun kenarına kadar gelip Şahın önünde durdu. Kadın saygılı bir şekilde önüne bakıyordu. Şah, kadının saçlarını okşayarak:

— “Allah bağışlasın. Çok güzel ve maharetlisiniz. Haydi içeri girin de giyinin. Sonra üşürsünüz,” dedi.[2]

.

***

Ey kemalistler! Hadi Dr. Rıza Nur’a deli diyordunuz… Peki bunlara ne diyeceksiniz? Bir Türk bu rezaleti nasıl savunabilir? Milli gururumuzu ayaklar altına alan adama nasıl “Atatürk” diyebilir? Böyle bir kepazeliği babam yapmış olsa, hiç düşünmeden onu bile reddederim. Hiç mi gururunuz incinmiyor?

***

.

NOT: Komünist olduğunu belirten bir arkadaşımız bu yazımıza reddiye yazmış. Biz evvelce Granda’nın söz konusu hatıratının -dalgınlık eseri- 43. sayfasında geçen bir anekdotu paylaşmıştık. Onun reddiyesi, işte bu anekdotun, Fahrettin Altay’ın aktardığı hadiseyle bir alakasının olmadığı üzerineydi. Ancak Granda’nın aynı hatıratının 359-360’ıncı sayfalarında anlatılanlar, Fahrettin Altay’ın naklettiği hadisenin aynıdır. Bu sayfalarda geçen anekdotu şimdi yazıya ekledik. Neticede komünist yazarımız da M. Kemal’in bu davranışının “ahlaksızlık” olduğunu kabul ediyor, lakin aynı şeyin Osmanlı padişahları tarafından da yapıldığını ispat sadedinde 600 yıllık Osmanlı tarihinin en talihsiz devrinden örnek veriyor. Bizi Osmanlı Padişahlarının “avukatlığını” yapmakla “itham” eden yazarımız hayal kırıklığına uğrayacak ama şunu bilmesini isterim ki, Osmanlı Padişahlarını hatasız kabul etmiyorum. Bununla birlikte Imparatorluğun en kötü devrinin dahi, kemalist rejimin en iyi devrinden her konuda daha âdil olduğunu savunuyorum. Bizim milletimiz, II. Mahmud’a “gavur padişah” demiş bir millettir. Kemalistlerden kaç kişi M. Kemal’i böyle tenkid edebilir? Evet, III. Murad’ın düzensiz bir hayatı olduğu Osmanlı kaynaklarında geçmektedir. Ancak komünist yazarımızın M. Kemal ile III. Murad’ı kıyaslaması akıl tutulmasından başka bir şey olmasa gerek. Zira III. Murad başkasının namusuna göz dikmemiş, has odalık olarak aldığı cariyelerle beraber olmuştur. Üstelik bu kadınları yerli-yabancı devlet adamlarının gözü önünde soyup havuzda dans ettirdiğine dair bir rivayet de yoktur. Dolayısıyla M. Kemal’in yaptıklarıyla kıyaslanamaz.

.

**********

.

KAYNAKLAR:

.

[1] Fahrettin Altay, 10 Yıl Savaş Ve Sonrası, Eylem Yayınları, Ankara 2008, sayfa 459, 460.

[2] Cemal Granda, Atatürk’ün Uşağı idim, Hazırlayan: Turhan Gürkan, Hürriyet Yayınları, Istanbul 1973, sayfa 359, 360.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.com

*

*

41 responses to ““Kemal Atatürk olmasaydı baban kim olurdu, o namusumuzu kurtardı” diyenlere ithaf olunur”

  1. Ceyhan Toker Avatar
    Ceyhan Toker

    Müslümansan Allahtan kork şükret anneni Yunan nikahlamadı.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @ceyhan, Allah Teala’dan korkuyoruz, ancak senin korktugundan süpheliyiz. Cünkü yunanlilarin bunu yapacak gücü zaten yoktu. Yunanlilari yenmek bir meziyet degil, eger bunu meziyet olarak görüyorsaniz bu millete en büyük hakareti ediyorsunuz demektir. yunani yendim diye bayram yapmak adam olanin kanina dokunur. Ama adam olanin…

      1. mustafa Avatar
        mustafa

        Bizlere gerçek diye ya da doğru diye bambaşka şeyler öğretmişler. Bizim çocukluğumuzda 29 ekim gibi 19 mayıs gibi ulusal bayramlarda belediye başkanı yardımcıları ile birlikte ayağa kalkar Atatürk heykelinin önüne gelir ve heykele karşı selam dururdu. Bayram kutlaması bu şekilde başlardı. Bir gün arka sıralarda duran Ahmet diye bir arkadaşımın sesini duydum ( bu arkadaşım aşırı derecede solcudur ) “yahu her şeyi anlıyorum da, neden şu heykele selam duruyoruz, bu putperestlikten başka bir şey değil” dedi. O zaman bize öğretilenlerin saçma olduğunu anladım. Bizim milletimiz neyi takdir edeceğini iyi bilir. Kendi tarihini televizyondan öğrenmeye çalışanlar utansın, araştırmak varken kulaktan dolma şeylere inanan insanlar var. Yazık bu millete

      2. Sedat Avatar
        Sedat

        Allah’tan kim korkuyor belli adam Allah’ın dinine savaş açmış yaptığı devrimler hep islamın zıttı bu adam islam ebu cehilden daha çok zarar vermiştir Allah’ın haramlarını helal helallerini haram yapmıştır Allah benimde düşmanım siZinde düşmanlarınız olanları dost Veli kabul etmeyin buyuruyor.

    2. anti-kemalist Avatar
      anti-kemalist

      hala ne saçmalıyosun tüm kaynaklar ortada asıl sen dua et de adam senin nineni görmemiş yoksa nikaha dahi almazdı

    3. eda çetin Avatar
      eda çetin

      Neyzen tevfikin şiiriyle gaza gelip “Be hey dürzü” edebiyatı yapan tüm kamalistlere diyorum ki!
      Artık ‘o olmasaydı yok onun bunun cocugu olurdunuz” diye belden aşağı vurup halkın bam teli olan namusuna imada bulunarak gerçeği söyleyenleri sindirmeyi bırakın. Zira aklını kullanan ve kaynakları araştıran tarih okuyucuları gerçekleri hemen farkediyor. Kendi dedeleriniz neneleriniz yunana namusunu hemen teslim eder miydi onu bilemem,
      Benim ceddim öyle düşmana hemen teslim olup namusunu çiğnetmedi. Kuvai milliye denen halk mücadelesinde bulundu. Yunanı ve yunan zaferinin sözde kahramanlarını gözünde büyütenler bana bi açıklayıverin hele, Türk milleti kendini müdafaa edemezdi de Urfa Antep Maraş ı da mı atanız kurtardı da bu illere kahramanlıklarından ötürü gazi şanlı kahraman ünvanları verildi bi düşünün bakalım. Hemde yunandan daha güçlü olan fransızların işgalinden. Halk orada kendi imkanları ile nasıl kurtuldu, yada ruslara karşı erzurum halkı nene hatun gibi kahramanlarca nasıl savunuldu ise yunanı da öyle tepelerdik ki batı cephesinde düzenli ordu kurulmadan halk direnişlere başlamıştı bile.
      1. dünya savaşı sonunda işgal edilen tüm osmanlı topraklarında işgalci süper gücler kendilerine bağlı kuklaları bırakıp gizliden yönetmeye devam etmiş halkları da sahte kahramanlarca işgalden kurtarılıp kendi kendilerini yönettiklerini sanmaya devam etmiş.

      Ayrıca kamalistlerin dindarlara isnat ettiği “dini siyasete alet etmenin” alasını ataputunuz yapmıştır, Arkasına halk desteğini alabilmek için meclisi dualarla açan, hutbe veren dindar paşa rollerinden sonra savaş bitince hocaları ve şapka kanununa muhalefet eden bir çok masumu istiklal mahkemeleri denen ucube yargı anlayışlarıyla idam ettirmiş. (Kıçına giycek don ayağına ayakkabı bulamayan halk şapka takınca uzay çağına atladı!!)
      Kendisine muhalefet eden Ali şükrü bey, Dr rıza nur gibi adamlar da ya faili meçhul cinayetlerle canından olmuş yada vatanı terkedip yurtdışına kaçmış. Yurt içinde parti kurup muhalefet etmeye çalışanlar da ya irticacı yada ataya suikastçi diye suçlanıp bertaraf edilince tek parti diktasını devam ettirip tek parti için seçim yapmış!!
      hem de açık oy kapalı sayım gibi akıldışı bi yöntemle, birde halka seçme seçilme hakkı verdik diye gezmişler

      Halka dinini öğrenme imkanı tanıyan alfabeyi, İslamla bağları koparmak ve geçmişini unutturup kendi yazdıkları tarihi dayatmak için harf inkılabı ile latin harfleri getirdi,
      Harf Devriminin Amacı, İsmet İnönü Açıklıyor;
      “Harf inkılabı bir okuma yazma kolaylığına bağlanamaz. Okuma yazma kolaylığı Enver Paşa’yı tahrik eden sebeptir. Ama, harf inkılabının bizde tesiri ve büyük faydası, kültür değişmesini kolaylaştırmasıdır. İster istemez Arap kültüründen koptuk. Arap kültürünün ve Arap dilinin tesiri hakkında, yeni nesiller bizim kadar fikir edinemezler.”

      Şimdi yok atatürk hafızdı diyen beyni cücükleşmiş facebook tarihçilerine cevap yazayım. Atanız kendisinin afet inana yazdırdığı medeni bilgiler kitabının 1933 basımlı sansürlenmemiş bi kopyasını bulunda okuyun atanızın inancı neymiş. Durun siz kitap okumaya üşenirsiniz şimdi linkteki yazıyı okuyun
      http://www.milliyet.com.tr/2006/10/30/yazar/dundar.html
      Bir de facebook tarihçileri yok tokyo camisini ataturk yaptırdı yok Hz. Muhammedin kabrini yıkmak isteyen suud kralına 1919da ordumla aşağıya inerim dedi gibi zırvalarla adamı dindar diye yutturuyorlar. Bakın tokyo camisini kim yaptırmış
      http://www.tokyocamii.org/publicViews/article/sayfacesit:10/language:4
      Suud kralına gelince lan dangalaklar 1919da suud krallığı kurulmamıştı bile alın wikipediden bununla ilgili bilgi – Suudi Arabistan Krallığı kuruluşu 23 Eylül 1932 https://tr.wikipedia.org/wiki/Suudi_Arabistan

      Hem ne diye “gökten indiği sanılan kitap” diye bahsettiği Kuranın peygamberini korumak için uğraşsın
      https://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU atanızın inancı hakkında bi ipucu daha

      Sen asıl hakikatleri öğrenmek isteyenler önce aşağıdaki meseleri araştırın da resme bidaha baksın kim kahraman kim hain.
      Sabatay sevi kimdir ve Sabatayist olan selanikteki kripto (gizli) yahudiler
      (bunlardan biri de ne tesadüf bize şemsi efendi diye yutturulan hoca şimon zwi kimdir)
      Selanik gibi yahudilerin yoğun olduğu bir yerde kurulan ittihat terakki cemiyetinin, siyonistlere para karşılığı toprak vermeyen sultan Abdulhamidi nasıl darbe ile indirip devleti 10 yılda parçalatmış ve bunların sayesinde siyonist israil filistini nasıl ele gecirmiş.

      1. Millet Sevdalısı Avatar
        Millet Sevdalısı

        Eda Hanım öncelikle sizi bu duyarlılığınız ve değer yargılarınıza bu denli hakikatleri aktardığınız için tebrik ediyor; ve ekliyorum az veya eksik yazmışsınız. Rıza NUR madem deliydi bir ülkenin kaderini tayin eden L O Z A N’ın altına nasıl imza attırmışlar. Sizi ömür boyu esarete mahkum eden bir antlaşmayı deliye imzalatıyorsanız. Hainsiniz demektir. Ülkeyi satmışsınız demektir. bundan daha vahim ne olabilir? Ama var onlar çok iyi bilirler V E D A T olayını…

      2. Kemal Koyunsev Avatar

        çeşitli yalanlarla bu millet bir asır uyutuldu.heykellerin karşısına durdurulup, putlara selam durdu.hiç düşünmedi.ben bir putun karşısında selama durursam imanım gider diye düşünmedi.eskiden atatürkü sevmiyorum demek suçtu .hele atatürkü sevmiyorum de karakolda ıslatırlardı.hemen 5816 dan yargılama yoluna gidilirdi.şimdi bu internetlerle millet uyandı araştırma fırsatı buldu.artık 5816 nın da hükmü kalmadı.zaten bu koruma kanunu ne oluyor demek ki bunun altında gizli birşeyler var diyenler de çogalmıştır.ben arşivlerin açılmasını egriyi dogruyu vatandaşın ögrenmesini istiyorum.herkez etegindeki taşı döksün.kimin kahraman kimlerin hain oldugunu ögrensin.gerçekler ortaya çıksın.

    4. EBABİL Avatar
      EBABİL

      Ceyhan Toker; binlerce yıllık tarih geçmişimizde hatta en kötü fetret devrinde bile bu kadim ve asil milletin analarına ninelerine, bırak asırlarca valilikle yönettiğimiz baldırı çıplak yunanı hangi kefere millet nikahlayabilmiş ve hatta ilişebilmiştir ki “o” zat olmasaymış ilişebilsinler, bir köklü milleti; bu köklü ve asil ve cesur millet sayesinde burnu bile kanamadan kurtulan ve bir karış bir yer bile fethetmeden proje gereği sahte masal kahramanı ilan edilen bir kişiye bu kadar endekslemeyin, biz yunanı da arapları da asırlarca valilikle yönetip, hamileri koruyucuları olmuş, bir mektubuyla bir asır fransıza kendi ülkesinde dansı yasaklatmış bir ecdadın torunlarıyız, iş ki layık olabilelim böyle büyük ve şanlı bir mirasa, sen ya bu milleti tanımıyorsun, ya bu milletten saymıyorsun kendini, ya tarihten haberin yok, yahutta kendine veya annene güvenin yok anlaşılan senin…

  2. Türkoğlu Avatar
    Türkoğlu

    abi valla yardırmışsın helal olsun.. güya reddiye(!) yazan lenin manyağının blogunda şeriatı bilmediği yazısının devamında var..

  3. Bir Osmanlı Avatar
    Bir Osmanlı

    Şuan varya şok üstüne şok tamam belki adam dini değerlerimizi yok etmek istedi bu oldumu lan gerçekten bu kitaplar var mı acaba merak ettim şimdi ha bizi iyi yemişler bu kemalist kafalar malcomx in sözü ne kadar da doğruymuş bir nevi medya olmasa da bu kemalist kafalar yüzünden bizide küfre sürükleyip zalimi sevip mazlum ve alimden nefret eder hale gelecektik. Ne demişler zulümle kurulan taht payidar olmaz. Dünyanın sonu olduğu gibi herşeyin de bir sonu vardır.

  4. Ergin özbay Avatar
    Ergin özbay

    Yahu kardeşim diyelim ki bu adam bunları sahiden yapmış karı ne bu işten ?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Ihtiras…

    2. atilla Gül Avatar
      atilla Gül

      Benzeri soruyu ben sana sorayim APO nicin Türkiyeyi bölmek istiyor kari ne olacak bundan?Ingilizler Araplari nicin Türklere karsi kullandilar?

    3. EBABİL Avatar
      EBABİL

      Ergin Özbay; bu cihana efendi olmuş asil kadim milletin asimile edilmesi ve islamın önce kılıcı sonra sancaktarı sonra da hamisi halifesi olmuş ama küresel sistemin hiç işine gelmeyen bu devletin ele geçirilmesinin kimlerin karı için olduğunu görürsen sorunun cevabını da kendin bulmuş olursun zaten…

  5. Nusret Avatar
    Nusret

    Bu Ülkenin namuslu şerefli insanları biraz sorgulayın 80 yıldır bize yedi düvele karşı savaştık diyen namussuz şerefsizleri sorgulayın.Rusyada bolşevik devrimi oldu. Doğuda savaş bitti.1-2 inönü, sakarya, Dumlupınar yunanla savaştık anadoluda. Bana biri dünyanın en büyük donanmasını ingiliz, Fransız ve İtalyan ordularını İstanbul’dan nasıl çıkarttığımızı açıklasın. Yada çıkmaları karşılığında ne verdik.

    1. Ahmet Yusuf Avatar
      Ahmet Yusuf

      musulu verdik kardeş daha ne vericez

  6. Fatih Avatar
    Fatih

    işte atatürk denilen ingiliz uşağı bir ahlaksızın gerçek yüzü 🙂 inşallah o saçma kanun kalkarda şu sahtekar iki yüzlü yalancı atatürkün(kezzabın) gerçek yüzü ortaya çıkar ilk okul ve orta okulda hep bu atatürk saçmalıklarını dinlerdim “vayy be ne büyük adammış” derdim meğersem bunlar birer masaldan ibaretmiş o atatürk korkağın önde gideniymişte haberim yokmuş 🙂

    1. Yobazlara Avatar
      Yobazlara

      SEN VARYA GERÇEKTEN ANANI BİR ARAŞTIR KARAKÖY ÇOCUĞUSUN GİBİ GELDİ BANA- ULAN NAMUSSUZ GAVAT ATATÜRKE O HAKARET KELİMELERİNİ KULLANMA SENİN ANANI AVRADINI YEDİ CEDDİNİ SİKERİM OROSPUNUN EVLADI

  7. yusuf Avatar
    yusuf

    Vay bee hakikaten vatanı hain kaplamış da haberimiz yokmuş. Neymiş harf devrimi yapmış da şöyleymiş de ahlaksızmış falan. Ulan adam beş para almadan gitti. Bütün parasını üstelik kanunla devletine bıraktı. İlk harf devrimini isteyen II.Abdülhamitti. İlk alfebeyi çıkaran Enver paşaydı.Hepiniz burada yazdığınıza göre okuma yazma biliyorsunuz. Peki kaçınız Kuran’ı okudunuz da adama dinsiz imansız diyorsunuz? Eğer okuduysanız beğenmediğiniz adama dua edin. Utanmanız varsa.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Yusuf, bes para alip gideydi o zaman. Allah Allah bu nasil mantik? Devlete birakmadi, chp’ye birakti ve akrabalarina maas bagladi, ev verdi. O serveti nasil edindi? Sultan II. Abdülhamid harf inkilabi istemedi. Nerden biliyorsun? Uyduruk hatiralardan. Yazari bile uydurdugunu itiraf etti, ama siz hala akillanmadiniz. Enver pasa nerde ilk alfabeyi cikarmis? Kusura bakma ama ne yazdiginin farkinda bile degilsin, ordan burdan duyduklarini dahi anlamadan buraya kendi kafandan yazmissin. Enver pasa imlayi degistirmis sadece, bir müddet sonra da bunu terketti. Neden dua edelim? Millete “Fatihin arkasindan giderek serserilik etmistir” diye hakaret ettigi icin mi? Peygamber vahiy almadi, sureleri kendi uydurdu dedigi icin mi? Kur’an okumayi ve Ezan-i Muhammedi’yi yasakladigi icin mi? Hacca gitmeyi yasakladigi icin mi? Din derslerini kaldirdigi ve darwinizmi okuttugu icin mi? Ne icin? Dinsiz ve imansiz oldugunu biz degil, kendisi söylüyor:

      https://belgelerlegercektarih.com/tag/ataturk-ateist-mi/

      1. Üzeyir ARSLAN Avatar
        Üzeyir ARSLAN

        Elini değil ayagını öperim senin

    2. ismail Avatar
      ismail

      salakmısın nesin. o zaman herkes oyun yapsın bu millete bizde o oyunları kutsayalım. kaç bin kere neler sokulmuş gözünüze. kör olmuş göremiyorsunuz. yazıkki kemalizm aşkı beyninizide dumura uğratmış. anlatsakta anlamıyorsunuz.
      ülke gavurlara benzetildi diye seviyorsunuz bilmiyoruz sanki. Erbakan hocanın deyimiyle gavur aşıkları sizi.

    3. Ali Rıza Avatar
      Ali Rıza

      @Yusuf
      Bir de paralarını kabrine götürseydi! Yuh yani… Gel de Aziz Nesin’e hak verme!

      1. .... .... Avatar
        …. ….

        Şu gerizekalı kemaliste cevap vermeyin düşünmeden etmeden konusuyor ettigi laflardan haberi yok imansızlık bòyle bir şey

  8. ismail Avatar
    ismail

    anıtkabirin önüne gelmiş çarşaflı gençten bir bayan. ismide varda çanakçılık olmasın diye yazmıyorum. youtuber olan birinin dikkatini çekmiş konuşturuyor bayanı. o bayan şunları söylüyor
    “geldiğim için çok utanıyorum. keşke gelmeseydim diyorum. arkadaşlar çok ısrar etti mecbur kaldığım için geldim. atatürküde zerre kadar sevmiyorum. türkiyeyide atatürk kurtarmadı. hani tayyibi sevmeyenler atatürkçüler var ya atatürk tayyibin boku kadar olamaz.”
    bu kızın son cümlesini tayyip atatürkün … kadar olamaz diye değiştirerek internette yayan atatürkçüler kızı tutuklatmak üzere kampanya başlatmışlar. onları kim tutuklasın. üstelik uğraşıları beyhude çaba o kız 18 yaşın altında. emin olun büyük çoğunlukta onun gibi düşünüyor. sadece o biraz açık sözlü.

  9. ismail Avatar
    ismail

    anıtkabirin önünde m. kemale verip veriştiren safiye inci maalesef öncepolis tarafından gözaltına alındı sonrada çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. sebep kızıllarla sabataycıların tutuklansın diye internette yaptıkları paylaşımlar. provakatör damgası vurdular kızcağıza Erdoğanın adını kullanarak hükümetin başını belaya sokmaya devirttirmeye uğraşıyor yalanları bile sıkıldı. bence o bayan kemalist canavarlığın saldırısına uğramasın diye can güvenliği için tutuklandı.
    birde tutuklanmadı diye kızıllar yine ayaklanıp etrafı yakıp yıkarlarsa. hükümette korkuyor. erdoğan lider olalı 5500 güne geliyor. iktidarda gün sayısında m. kemali bile solladı. ama dönmeler ayaklanır korkusuna muktedir olamıyor.
    kim bu dönmeler açıklayalım. kendilerine alevi diyen kızıllar. adetleri yaşayışları ermenilerle aynıdır. çoğu ermeniler gibi tavşan ve domuz eti yemez. onlar gibi gusülde almaz camiyede gitmez. isimleri kafa kağıtları islam numarasına yatar. azda olsa düzgün inanan vardır.
    sabataycılar kimlikte müslüman gözüken gizli yahudiler. 2grubunda sayıları öyle çokki. peki kime güveniyor bunlar onuda açıklayalım.
    m.kemal 1932de ezanı bozarak sözde türkçeleştirince bursada tepki gösteren halkta hareketlenme oluyor. hareketlenmeler bütün yurda yayılırsa başa çıkamayız korkusu var kemalizmde. hemen amerikan elçiliği bir açıklama yapıyor mustafa kemalin dini reformlarını sonuna kadar destekliyoruz şelinde. doğru durmazsanız tepeleriz anlamına gelir bu söz. islamı kimler bozduruyor anlayın.
    m. kemalin deist olduğu söylenerek ve deizmin çok doğru bir din anlayışı olduğunu iddia ederek islamı,, kuranı ve peygamberimizi yalanlayan ve kuduzca saldıranlara hiç kimse bişey diyemiyor. onların taptığı düşman işbirlikçisine birisi birşey dedimmi hemen cezaevinde alıyor soluğu. kendi ülkemizde sömürgede yaşıyoruz. yuh olsun.
    m. kemal dermiş harbiyede 70 musluk 1500 öğrenci namaz vakti 70 kişi abdest alır ggeri kalan 1430u abdestsiz namaz kılar diye. abdest ençok 1 dakka sürsün. ibrikle su yedekleme diyede bişey var. maksat islamı karalamak olun.
    Allah insanların ne yaptığına karışmaz yalanıyla islamın hükmünü silmeye çalışıyorlar. çokda güçlüler. onların avrupası amerikası var. müslümanlarında sığındıkları Allahı. o çok daha güçlü. keşke bilseler.

  10. ismail Avatar
    ismail

    tuncelili birisi ermeni patriğine geliyor benim aslım ermeni diyor tekrar dedelerimizin dini olan hristiyanlığa geçmek istiyorum beni vaftiz et. patrik buna güvenmeyip postalıyor. bikaç sefer böyle olunca o çocuğun tuncelideki babası patriği arıyor telefonla. oğluum doğru söylüyor diyor tuncelinin yüzdde 90ı ermeni. tesadüf odurki ben orada askerlik yaptığım yıllarda tuncelinin yüzde 90ı alevi denirdi. karakolumuzun yanında ağaçtan düşüp öldü köylünün birisi. imama kalldırtmadılar cenazeyi kendileri kaldırdı.
    işden dönüşte otobüs bekliyorum. otobüs gelmeden kamyonun biri aldı beni. hoştan beşten konuşurken adama memleketini sordum. sivas dedi. çok ermeni varmış orda memlekete konmaya uğraşıyorlarmış. osmanlı atmış bunları dedim. adam indirdi beni araçtan. sonraki bi zaman bizim alevi servis şöförüne anlattım bu olayı. iyi yapmış. bende atardım dedi. bir sürü alevi biliyorum hem müslümanız diyor hem sünniliğe veriyor ayarı. ya işde sebep malum.

  11. ismail Avatar
    ismail

    o kızın hiçbir provoke amacı yok. içinden geldiği gibi konuşmuş. son cümlesi birilerine çok dokunmuş olmalı. kız çok genç. içine düşürüleceği girdabı önceden hesaplayamadığından başına bunlar geldi.adam öleli 80 sene olmuş. artık bazı şeylerin aşılması lazım. ayaklanır yakar yıkarız tehditleriyle devleti korkutup zorla içeri insan tıktırmak ne kadar etik. o istediğini yapar siz söyleyemezsiniz zorbalığı kemalistlerinki.
    geçen sene internette biri numara çekerek benden istedi fotoğraf. paylaşın deyip yayacaktı millete yemedik tabiiki.
    bende bırakayım isterseniz.

  12. ismail Avatar
    ismail

    cemal paşa ittihat ve terakkinin mason paşalarında. osmanlı subayı olduğu halde aslı sabetaycıymış ve oda ingilizlere çalışırmış. cephede askerlerimizin arasına aslı yahudi olan fahişeler sokulup askerlerin cinsel ihtiyaçları karşılanırmış. o fahişeler içip eylenen askerlerdenbütün askeri sırları alıp ingilizkaragahına taşırmış. bunu bazen gtmeden posta güvercinleriyle yaparlarmış. vurulan bir güvercinin üzerinden askeri sırlar çıkınca rezillik ayyuka çıkıyor. fazla geçmeden gazze ve kudüs elden çıktı. silahlarımız toplarımız hatta atlar bile düşmanlara kaldı.
    arap kadınlarını kızlarını içirip yarı üryan oynatır karargahta türlü rezillikler yapar yaptırırmış cemal paşa. arapların şeyhinide astırdığı malum. düşman etmiş arapları bize. sonra araplar bizi arkadan vurdu olur. okadar rezilliğe kim dayanır.
    cemal paşa bütün bunları ingilizler istedi diye yaptı. amaç paylaşılan osmanldan hisse kopabilmek. suriyeye lider olabilmek. yanlız bilmediği bilmediği birşey vardı, ingilizler bu tür iyiliklere bakmaz sözümüzden çıkılamasın diye birde dötisterdi. vermedi cemal paşa. onlarda devlet vermedi. osmanlıda atınca açıkta kaldı. 96 yıl once kafkaslarda ermeniler vurup öldürdü.
    şimdi ozamanın hainleri kahraman diye yutturuluyor. bu tür kişileri az eleştiren hapse düşüyor. Allaha peygambere kurana sövenlere bişey olmuyor.
    ülkeyi sabetaycılar ve ermeniler islami kimliğe gizlenerek ele geçirmişler başka ne olacaktı.

  13. ismail Avatar
    ismail

    meydan larusda de osmanlı akıncılarının 1321 yılında trakyayi bile aşarak makedonya şahirlerine akınlar düzenleyip 18 ay kadar oralarda kaldıklarına dair bilgiler vardır. osmanlı bilecik civarında kurulmuştur. ufacık bir uç beyliği o dönem. daha hemen yanıbaşındaki bursa iznik ve izmiti alamamış bilecikin dibindeki kocaeli topraklarına ayak basamamışken marmara denizini ancak 1321de mudanya fethedilince görmüşken ve daha sandalı bile yokken trakyaya geçip makedonyaya gitmek oralara 1.5 sene süren akınlar düzenlemek kim osmanlı kim. peki nereden çıkıyor bu yalanlar hemen açıklayalım. malum 1921de ülkemize ingilizler sayesinde yunanistan makedonyası ile yugoslavya makedonyasının sabetaycıları yani kemalistler hakim oldu. biz işgalciyiz dememek adına osmanlının 600 sene evvel oralara yerleştirdiği türkleriz masalını uydurmuşlar. makedonyada hiç türk yok diyemeyiz ama bu olay yalan. zaten herşeyleri yalan üzerine kurulu.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.