Tarih, M. Kemal Atatürk’ten Sultan Vahideddin’in intikamını alıyor

Published by

on

Tarih, M. Kemal Atatürk’ten Sultan Vahideddin’in intikamını alıyor

***

Bir Ermeni politikacısı, Dr. Zavrieff, Rus Dışişleri Bakanlığına Rusların hayli önem verdiği “Cemal Paşa ile anlaşma planı” getirir. Buna göre, Cemal Paşa, Sultan ve Istanbul Hükümeti’nin Almanların elinde tutsak olduğunu ilan ederek hükümeti devirecek, Müslümanların Halifesi Sultan’ı kovacak…[1]

Bu senaryo size tanıdık geldi mi? Devam ediyoruz…

Doğan Avcıoğlu, Ingilizlere de önerilen bu planı Ingilizlerin geçiştirdiklerini söyler.[2] Öyle anlaşılıyor ki, Ingilizler, M. Kemal Atatürk’ün başrolde oynadığı; “Padişah’ın Ingilizler’e esir olduğunu ve onu kurtarmak amacıyla mücadele ettiğini söyleyip, Padişah’ı devirerek yurtdışına çıkmaya mecbur bırakması” şeklindeki senaryoyu, daha cazip buldular.

Aslında bu senaryo birçok yerde uygulamaya konulmuştur, önemli olan bunu görmektir.

Örneğin;

Irak… Amerika ile işbirliği yapan Talabani; Saddam’ı devirmiştir.

Mısır… Dış güçler ile işbirliği yapan muhalifler; Mübarek’i devirmiştir.

Suriye… Aynı senaryoyu burada da görmekteyiz.

Ancak yukarıda saydığım bu olaylar ile Sultan Vahidüddin meselesi arasında büyük fark var. Sultan Vahidüddin halkı tarafından sevilen bir Padişah idi ve tahta iş işten geçtikten sonra oturmuş olmasından dolayı; Onu, Birinci Dünya harbindeki yenilginin sorumluları arasında görmüyorlardı. Halk, Ittihatçıları sorumlu tutuyordu.

Sultan’ın halk tarafından sevilmesi; doğrudan doğruya Ona isyan etmeyi mümkün kılmıyordu. Bu yüzden evvela Onun itibarını düşürmek gerekiyordu.

Buna bir kılıf lazımdı ve bulundu;

– Sultan’ı; düşmanın ve Ittihatçıların elinden “kurtarmak” parolasıyla hareket edildi.

– M. Kemal Atatürk’ü Kurtuluş Savaşı veriyor göstermek.

– Sultan Vahidüddin’e, yapılan baskılarla, bu mücadele aleyhinde söz söyleterek halk nezdinde mevcut itibarını zedelemek.

Şimdi ise ülkemizde yine aynı senaryo oynanıyor. Saddam, Mübarek ve Esad gibi halkına zulmeden ancak resmi ideoloji ile sevdirilen M. Kemal Atatürk’ü devirmek için harekete geçildi. Halka zorla sevdirildiği için, açıkça ve doğrudan doğruya M. Kemal Atatürk ve onun rejimini devireceğiz denilemiyor.

Bunun yerine;

– M. Kemal Atatürk’ü, kendisini istismar edenlerden “kurtarmak” parolasıyla hareket ediliyor.

– M. Kemal Atatürk adına tesis edilen “kemalizme” savaş açıldığı belirtiliyor.

Dolayısıyla M. Kemal’in, zaten hak etmediği itibarını sıfırlamak için;

– Evvela M. Kemal Atatürk’e dokunmadan, onun verdiği emirle yerle bir edilen Dersim’in hesabı soruluyor.

– M. Kemal’e dokunmadan, Iskilipli Atıf hoca ve nicelerini idam eden Istiklal Mahkemeleri topa tutuluyor.

– M. Kemal’e dokunmadan, “Gazi” M. Kemal gibi övücü sözler söylenerek, çaktırmadan; Milli Güvenlik dersleri, andımız vs. kaldırılıyor.

Halbuki kendileri de biliyorlar ki;

– Kemalizm prensipleri, M. Kemal’in de katılımıyla CHP’nin Mayıs 1935 tarihinde toplanan Dördüncü Büyük Kurultayı’nda CHP Programı ile kabul edildi.

– Dersim emrini M. Kemal verdi…

– Istiklal Mahkemelerini M. Kemal kurdu.

Insanların, basının da yardımıyla gerçekleri görüp, bu zulümleri M. Kemal Atatürk’ün yaptığını öğrenmeleri hedeflenmektedir… Böylece kalplere dikilen put yıkılacak, en azından gelecek neslin kalbine bu put dikilemeyecektir biiznillah.

Yani hedef:

M. Kemal Atatürk ve rejimine, tıpkı onun halka ve Sultan’a yaptığı gibi, darbe yapmaktır…

Inşaallah muvaffak olunacak.

***

 

 

KAYNAKLAR:

[1] Adamof, Anadolunun Taksimi, Çeviren: Yarbay H. Rahmi, İstanbul 1926, sayfa 159.

[2] Doğan Avcıoğlu, Milli Kurtuluş Tarihi (1838’den 1995’e), Tekin Yayınevi, cild 1, sayfa 95.

 

**********

 

ALINTI: Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, Ücretsiz Kitap, sayfa 572 – 574.

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

22 responses to “Tarih, M. Kemal Atatürk’ten Sultan Vahideddin’in intikamını alıyor”

  1. […] Kaynak site : Tarih, M. Kemal Atatürk’ten Sultan Vahideddin’in intikamını alıyor […]

  2. emre Avatar
    emre

    Dedikeleinize katılıyorum ama esat katilin tekidir. Halkına bomba atan 150bin insanını denek olarak kullandırtan katildir.

    1. Sivaslı Müverrih Efendi Avatar
      Sivaslı Müverrih Efendi

      Üstad da farklı bir şey söylemiyor.

  3. muharrem Avatar

    inşallah hayırlısı artık ne diyelim?

  4. gurep Avatar
    gurep

    inşaAllah muvaffak olunur gerçeklerde en azından öğrenilir. ama biraz önce okuduğum bilgi canımı sıktı. oda “Latife hanımın açıklanması ertelenen mektupların/belgelerin 2074 yılına kadar AİHM kararıyla ertelenmesi” eğer doğruysa üzüldüm

  5. anti-kemalist Avatar
    anti-kemalist

    muhteşem bir tespit ama şu kemalist eğitim sistemi kalkmadığı müddetçe muvaffak olamayız

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @anti-kemalist, dogru egitim sistemi degismeli. Fakat egitimle alakali 12 Eylük 1980 darbesinden sonra gizli bir yapilanma oldu. Asagida linkini verdigim yazinin son bölümünü okumanizi tavsiye ederim:

      Atatürk döneminde satılan ve ahır yapılan Camiler (Sinan Meydan’a Cevap)

      1. Furkan Avatar
        Furkan

        Hocam sitenizde bilge kağan duruşu iddialarına ilişkin yanıtınız var mı?

  6. Sefa YILMAZ Avatar
    Sefa YILMAZ

    Dersim’i de, İstiklal Mahkemeleri’ni de biliyoruz. Gerekirse İstiklal Mahkemeleri’ni yine kurar, yine asarız, gerekirse Dersim’i de yakarız.
    Siz olayı farklı anlamışsınız. Biz zaten Atatürk’ü bunları yaptığı için de seviyoruz!
    Türk ırkı sağ olsun.

  7. sefaya cevap Avatar
    sefaya cevap

    Yarin obur gun o dersimliler uluslararasi mahkemelere gidip kazanirlarsa ode ode bitmiyor o tazminatlar. Birileri vergi alamadim yiyemedim doyamadim diye mağaradaki zavalli insanlari keyfi halledecek. kendileri ölüp gittikten 80-90 sene sonra tazminati bu millete girecek. Bizim ne gunahimiz var.
    İngiltere 1934 e kadar kaldirmadi antil adalarinda ve orta amerikanin bazi bölgelerinde köleliği. 80 sene sonra o kölelerin torunlari uluslararasi mahkemelerde hak aramaya başladilar.

    1. ismail Avatar
      ismail

      bu yazılar resimdeki şahsa ait değil atmasyon adresle bilinsin günlük hayatta zora düşürülmesin.

  8. balkanlilar? Avatar
    balkanlilar?

    Sabetaycilar türkmü. Çocukmu kandiriyorsunuz siz. Mustafa kemal. Derviş paşa, kazim özalp, refet bele, şukru naili gökberk, nuri conker, abdulkerim paşa, salih omurtak, kazim dirik, kimisi serbest makedonyali kimiside yunanistan makedonyasindan fahrettin altayda arnavut. daha kimler kimler yokki, makedonyalilari, arnavutlari öz turk diye yutturacaksiniz millete. Makedonyalilar yada sabetaycilar öz türk öyle diyelim. İspanyadan göçenlerde.
    Bin senedir bu topraklarin anadolunun öz evlatlari olanlar ne öyleyse amazon yerlileri falanmi.

  9. AKIL VAR MANTIK VAR Avatar
    AKIL VAR MANTIK VAR

    ÜLKE 4 YIL BOYUNCA İŞGAL ALTINDAYKEN OSMANLI TEK MERMİ ATMADI EN SON SEVR ANTLAŞMASINA OTURDU KURTULUŞ SAVAŞI DURDUK YERE ÇIKMADI MADEM VAHDETTİN VE ARKADAŞLARI O KADAR VATANI SEVİYORDU GAVURLAR ÜLKEYE AYAK BASMADAN BAŞLATSALAR DI SAVAŞI HAYATINIZ YALAN DOLAN

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Akil var mantik var… Madem akil ve mantik kelimelerini cok seviyorsun, o zaman gel akil ve mantik yürütelim… M. Kemalin mensubu oldugu ittihat ve terakkiciler selanikten gelip Sultan Abdülhamid’e darbe yapip tahttan indiriyor ve bütün idareyi eline aliyor ve sonra devleti birinci dünya harbine skuyorlar. M. Kemal filistin cephesinden kaciyor. Sultan Vahideddin’e “ingilizlerle acele ateskes imzalayalim, rauf beyi de bakan yap” diye bir telgraf gönderiyor. Padisah bunu kabul edip Rauf beyi bakan yapiyor ve mondros ateskes anlasmasi imzalaniyor. Düsman da bu mütarekenin 7. maddesine dayanarak Osmanli topraklarini isgal ediyor. Padisaha darbe yapiyorlar, birinci cihan harbine giriyorlar, M. Kemal cepheden kaciyor, pasalar savasi kaybediyor, M. Kemalin tavsiye ettigi adam mondros mütarekesini imzaliyor ve bunun neticesinde devlet isgal ediliyor ve sana göre suclu ve hain birkac ay evvel tahtta oturan Sultan Vahideddin oluyor. Bu mu senin akil ve mantigin?..

      Osmanli tek mermi atmamis diyorsun… Kazim Karabekir Osmanli pasasi. Ali Ihsan sabis osmanli pasasi… Deli Halid osmanli pasasi… Ismail Hakki Okday Sultan Vahideddin’in damadi ve son sadrazamin oglu. Üstelik silah ve cephaneler anadoluya istanbuldan ve osmanli hükümeti tarafindan gönderiliyor.

  10. Meryem Avatar
    Meryem

    Çanakkale’de Mustafa Kemal Atatürk Yoktu diyorlar doğru mu yanlış mı bilemedim bunu bi anlatırmısınız yada anlattığınız varsa bana bi söylermisinz

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @Meryem, var ama yüksek rütbede degildi. Ayrica Canakkale’nin kurtulus savasiyla alakasi yok. O birinci dünya harbindeydi.

  11. ismail Avatar
    ismail

    Çanakkalede 18 mart deniz zaferide Kemalistler tarafindan m. Kemale mal edilir. Orada yoktu. Cepheye nisan ayinda geldi. Soruda anlaşilmak istenen bu mevzu olmali.

    1. meryem Avatar
      meryem

      teşekkür ederim bunu sormak istemiştim

  12. Tuncer Avatar
    Tuncer

    http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez
    Link çalışmıyor, ardarda farklı linklere yönlendirme yapıyor. İmkan varsa, google drive, veya yandex drive, yada Microsoft one drive gibi. Bulut sistemine yükleyip link verirmisiniz.

  13. Kerem Erbaş Avatar
    Kerem Erbaş

    Hiç bu açıdan düşünmemiştim müthiş bir analiz. Resmi bayramlarda Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretine tepki gösteren tatlı su mucahitlerinin bu makaleyi okuması gerekiyor elinize sağlık üstad.

  14. Sivaslı Müverrih Efendi Avatar
    Sivaslı Müverrih Efendi

    Allah razı olsun üstadım

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.