Kemalistlerin içinde bulunduğumuz durumu anlayamamaları

Published by

on

Kemalistlerin içinde bulunduğumuz durumu anlayamamaları

Bir arkadaşınız ile televizyonda ilk kez yayınlanan bir film izliyorsunuz… Telefonunuz çaldı, bir tanıdığınız sizinle mühim bir konuyu görüşmek istediğini söylüyor. Bu yüzden filmi izlediğiniz oturma odasından çıkıyorsunuz ve mutfakta telefon görüşmenizi yapıyorsunuz. 10 dakikadır devam eden telefon görüşmesi esnasında, aniden, oturma odasında filmi izleyen arkadaşınızın “Eyvah” çığlığı ile irkiliyorsunuz… Çok kötü birşey olduğunu düşünüyor ve hemen oturma odasına koşuyorsunuz. Arkadaşınızı; Televizyona odaklanmış ve gözleri adeta yerinden fırlamış bir halde buluyorsunuz. Ekrana bakıyorsunuz, fakat sakin bir şekilde yemek yiyen iki kişi görüyorsunuz. Dolayısıyla arkadaşınızın çığlık atmasıyla filmdeki bu sakinliği bağdaştıramıyor ve bir anlam veremiyorsunuz. Zira filmdeki iki kişiden birinin, diğerinin yemeğine zehir koyduğu sahneyi görmediniz. Sizin için sıradan bir öğle yemeği… Ama geçmişte katilin zehiriyle, gelecekte ise yemeği yiyenin ölümüyle bağlantılı. Ve siz ne geçmiş ne de gelecekle ilişkilendiremediğiniz bu “anı” anlamıyorsunuz.

Işte kemalistler de böyledir. Eski yazının kaldırılmasıyla birlikte, tarihe ait ne varsa okuyamaz oldular ve bunun neticesinde geçmişleriyle bağları kopmuştur. Bu da yetmedi… Okullarda, yeni yazıyla, üstelik geçmişi inkar anlayışıyla yazılmış yalan tarih kitaplarına mahkum edildiler… Dolayısıyla herşey “Atatürk ile başladı” temeli üzerine inşa edilmiş, böylece kaçınılmaz olarak bu “anı” anlayamaz ve geleceği göremez oldular… Zira tarih tekerrürden ibarettir. Tarihini bilmeyen milletlerin geleceği karanlıktır ve asla geleceklerini kuramazlar.

Filmin bütünü yerine “anı” izleyen kemalistler, geçmişi okuyamadıkları ve anı anlayamadıkları gibi, gelecek tehlikeyi de göremiyorlar. Sanki görememeleri için kurulmuş bir düzendir bu. Düzenin kurucuları, geçmişi bilen, bu anı ve geleceği görenlerin, kemalistleri uyandırmasını önlemek maksadıyla kemalistlerin “anlık haz” almaları ve böylece düzenden kopmamalarını amaçlayan birtakım yöntemler geliştirmişlerdir.

Çünkü geçmişten ve gelecekten kopuk bir vaziyette “anı” yaşayan kemalistleri yalana bağlamanın tek yolu; nefse hoş gelen “anlık hazlardır.”

Bu yöntemlerden birisi “slogan”dır.

Kemalistlerin gerçekler karşısında cevap veremeyip slogan atmaları ve bu “anlık haz” ile düzenlerinin meşru olduğuna inanmaları bundan kaynaklanmaktadır.

Bu sloganlardan bazıları şöyledir;

“Atatürk olmasaydı…”

“Atam izindeyiz”

“Ya sev ya terk et”

“Türkün Türkten başka dostu yoktur”

“Atatürk’e dil uzatma sebepsiz. Sen anandan yine çıkardın ama, Baban kim olurdu bilemezdin şerefsiz”

“Kullandığın parada bile Atatürk’ün resmi var”

“Türkiye Laiktir, Laik kalacak”

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”

Gördüğünüz gibi bu sloganlar; ilmî değeri olmayan sözlerdir, ancak bu ve benzer sloganlar gerçeğin üstünü örtmek maksadıyla kullanılmaktadır.

Allahu Teala sonumuzu hayreylesin.

 

**********

 

ALINTI: Kadir Çandarlıoğlu, Belgelerle Gerçek Tarih, Ücretsiz Kitap, sayfa 568, 569.

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

14 responses to “Kemalistlerin içinde bulunduğumuz durumu anlayamamaları”

  1. canakkalehotel Avatar
    canakkalehotel

    teşekkürler

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Rica ederiz…

  2. resul Avatar
    resul

    allah sizden ve sizin gibi kişilerden razı olsun

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Cümlemizden, Amin…

  3. emre Avatar
    emre

    :)) ne guzel anlatmisin oyle ya:)

  4. Ismail Avatar
    Ismail

    insan diyorki bunlarda zerrece akil yokmu..bazilarinda var ise de 90 yillik aldatilmalarini kendileri ile yüzlestiremiyorlar, nefsin tutsagi olarak küfürle ve kaba kuvvet ile “haz” almaya calisiyorlar, tipki Islam’in hak din oldugunu bilen ama hiristiyanliktan vazgecmeyen hiristiyanlar gibi. gerisi zaten ya Islam düsmani yada müslüman oldugunu zanneden cahilller. Adam “ben müslümanim ama atatürk icin ölürüm dermi ya”? Müslümanmis ama Allah’in ve dininin düsmani icin ölürmüs…Evet, bunlar icin yasasin Cehennem!

  5. ABCD Avatar

    Kitap bağlantıları çalışmıyor.

  6. Alparslan Avatar
    Alparslan

    Akıl vicdan sahibi kişiler mantıklı temeller üzerinden ilerlerken, manevî boşlukta olan kimseler sloganlarla güneşi sıvamaya çalışırlar.

  7. öylesine birisi Avatar
    öylesine birisi

    Sayın Kadir Çandarlıoğlu , mediafire linkine koymuş olduğunuz kitabınız kural ihlalleri nedeniyle kaldırılmıştır yazıyor umarım farkındasınızdır. Zira okuyamadığım için üzüldüm

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Öylesine biri… Üzülmenize gerek yok. Muhtevasinin neredeyse tamami sitede var

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.