Mason dergisi “Büyük Şark”ta M. Kemal Atatürk medhiyesi

Published by

on

Mason dergisi “Büyük Şark”ta M. Kemal Atatürk medhiyesi

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

 

(Türk Masonları inkılap yolunda M. Kemal’in en sadık en disiplinli askerleridir)

Bakın hele, inkılaplar masonların en büyük ülküsüymüş… O halde müslümanların bu inkılaplara karşı olması gerekmiyor mu?

***

Şöyle yazıyor dergide:

Türk Masonluğu kendi uzviyetini kuvvetlendirirken memlekette doğan Inkılap Güneşinin nuru ile daima aydınlanmayı gaye bilmiştir. 3 derecenin remzi en büyük kudreti olan (okunamıyor) ve Yüksek Hey’et birinci (okunamıyor) ele alan büyük üstatlarımızın bizi daima aydınlattıkları üzere Türk Masonluğu Büyük Inkılapcının yolunda yürüyen amelelerdir. Işte Masonluğumuzun hayatiyetindeki sırlardan biri de bizim için en büyük ülkü olan fakat yerine getirilmiyen dileklerimizin Büyük Türk tarafından yaratılan Inkılap ideolojisinde mevcut olmasıdır.

Bir kumandan için matlup olan şey kendisine ve mefkuresine (idealine) iman etmiş askerlere malikiyet değil midir?

Türk Masonları inkılap yolunda Gazinin en sadık en disiplinli askerleridir. Siyasi kanaatleri ne olursa olsun Gazi yolunda bütün Masonlar tek cephelidir. O cephenin parulası Gazinin şahsında Inkılap ışığıdır. Bu ışığı Masonlar canları kadar severler. Inkılap ideolojimizde kanunlar önünde mutlak bir müsavat kabul eden ve hiç bir ferde, hiç bir aileye, hiçbir sınıfa hiç bir cemaate imtiyaz tanımıyan fertler haktandır, ve hakçıdır diyen Gazi değil midir?

Yine gençlere hitaben “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizsiniz, siz almakta olduğumuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en faziletli timsali olacaksınız” diyen Büyük Şefin şu ölmez sözleriyle bizim felsefemiz arasındaki birlik ne kadar kuvvetlidir.

Milletin umum (genel) hakları haricinde ne ferde ne de zümreye imtiyaz vermeyen, sınıf mücadeleleri kabul etmiyen, demokratik Türk Inkılabında Masonlar kadar Gazinin sadık askeri olur mu?

Inkılapçılık Türk milletinin yükselme aşkını temsil eden milli şıardır, ve öyle kalacaktır. Işte bunun içindir ki Inkılap Türkiyesinde kendini tescil kudretini bulan Masonluk ad ararken (Türk Yükselme Cemiyeti) ismini bulmuştur. Evet Türk şanlı tarihinin kendisine verdiği çok şerefli mevkiini daima yüksek olarak muhafaza edecek;  muasır medeniyetin icabatına uyarak fırlatıp attığımız hurafeler yerine Inkılabın nurunu getirerek; medeni alemde layık olduğu mevkii bihakkın alacaktır, ve almıştır. Işte biz bu yolun ve bu şefin yorulmaz askerleriyiz. Işte bunun içindir ki Türk yaşadıkça Türk Masonluğu da yaşıyacaktır.

Üstad-ı Muhterem Fahrettin Kerim

 

**********

 

KAYNAK: Masonların “Büyük Şark” dergisi, Ikinci Kânun – Şubat, 1934.

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.