Atatürkçü BABA bile itiraf etti

Published by

on

Atatürkçü BABA bile itiraf etti

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

13’üncü Türk Tarih Kongresi’nin kapanışında konuşan (dönemin) Cumhurbaşkanı Demirel, Osmanlı İmparatorluğu’nun idaresinden dersler alınması gerektiğini söyledi…

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Osmanlı İmparatorluğu’nun 624 yıl ayakta kalmasının sırlarını öğrenmenin herkese lazım olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Demirel, 13’üncü Türk Tarih Kongresi’nin kapanışında yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu’nun idaresinden dersler alınması gerektiğini anlatarak, tarihçilerden, gerçekleri ve doğruları ortaya çıkararak, barışa ve dostluğa katkıda bulunmalarını istedi. Osmanlı’nın 500 sene idare ettiği Balkanlar’da bugün problemler yaşandığını, yine Osmanlı’nın 400 sene hiç ses çıkmadan yönettiği Ortadoğu’nun bugün problemli bölgeler arasında olduğunu anlatan Demirel, şunları söyledi:

“Osmanlı devletinin postundan 35 tane devlet çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bugünkü sınırları içinde, bu büyük imparatorluğun içinden çıkmış devletlerden sadece biridir. Osmanlı devleti deyince, ister tarihten husumet taşıyalım ister taşımayalım, bir gerçektir ki bu kadar sene birçok ülke, bugün devlet olan birçok halk bu devletin idaresinde yaşamıştır. Bu devletin tebası olmuştur, reayası olmuştur. O devirlerde pek çok şey almış, o devletin ayakta durması için de pek çok katkıda bulunmuştur.”

Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasıyla ortaya çıkan devletlerin, kendi rejimlerini ayakta tutabilmek için önceki yönetimleri kötülediğini belirten Demirel, Osmanlı’yı kötülediklerini şöyle itiraf etti:

“Osmanlı’yı biz de kötüledik…”

 

**********

 

KAYNAK:

Demirel’in bu sözleri 09 Ekim 1999 tarihli “Türkiye” Gazetesi’inde, “Baba’dan tarih dersi” başlığıyla yayımlanmıştır. Biz haberi özetledik.

 

**********

 

`K. Çandarlıoğlu´

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

One response to “Atatürkçü BABA bile itiraf etti”

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.