Kemalistlerin mi yoksa Allahu Teala’nın kanunları mı?

Published by

on

Kemalistlerin mi yoksa Allahu Teala’nın kanunları mı?

Ceza hukukunu diktatör Mussolini’nin faşist Italya’sından alan kemalistler, eşyaları çalınınca, “eli kırılsın” dedikleri halde; o eli kesen (Allahu Teala’nın emri olan) Şeriat’a karşı çıkıyorlar.

Akrabası öldürülen bir kemalist, katili öldürmek istediği halde; katile idam cezası veren Şeriat’a karşı çıkıyor.

Kemalistlerin savundukları ceza hukukunun sonuçları ortada… Bankalar hortumlandı, kapkaççılar türedi, evler ve iş yerleri soyuldu, binlerce cinayet işlendi, terör had safhada…

Peki çözüm nedir?

ŞERİAT yani İSLAM DİNİ’dir, zira anlamaya ve yaşamaya çalışanlara öğretici, eğitici, işlerinde yol gösterici, temel hak ve hürriyetlerin, sosyal hukuk ve sosyal adaletin yerine getirilmesini sağlayıcı, insana insan olmayı öğreticidir…

Şahsi ve toplumsal suçları belirleyici, işlenen suçlara ceza vermekten, cezalandırıcı olmaktan önce, şahsı suç işlemekten caydırıcı ve ıslah edici bir sosyal hukuk ve adalet sistemidir.

Toplumda bir suç işlenmişse, o suça verilen cezalar, o suça eşdeğer cezalar olduğu için, yaptığı suçu yanına kâr olarak bırakmaz. Temel hak ve hürriyetler, sosyal hukuk ve sosyal adalet esasından toplum vicdanını rahatlatıcıdır.

Temel hak ve hürriyetlerin öğretilmemesi, kısıtlanması, yasaklanması ve gasp edilmesi ile toplumda terör meydana gelir ve bütün insanlığı ve toplumu hedef alır.

İslam Dininde; İnsanların temel hak ve hürriyetleri ile toplum düzeni esas olduğundan, toplumun bekası için, terör çıkarmak büyük suç sayılmıştır. Terör suçundan caydırmak için ağır cezalar öngörülmüştür.

Amaç, suçluyu cezalandırmaktan öte, o suçtan caydırmaktır. Ceza verirken sosyal toplum vicdanını rahatlatmaktır.

İslam Dininde, fuhuşun, zinanın, ırza geçmenin, tecavüzlerin, sapıklığın, hırsızlığın, gaspçılığın, terörist canilerin, cinayetin, hortumculuğun vs. toplumsal yapıyı bozduğu, insan nesebinin devam sürecini yok ettiği için cezaları ağırdır. Toplumdan başka bir yere sürgün, tecrit edilme cezası, dövme cezası ve idam cezası vs. vardır. Cezaların ağır olmasının amacı ise; Fuhuş, zina, ırza geçme, tecavüz, sapıklık, cinayet, hırsızlık, gaspçılık, tinercilik, mafyacılık, hortumculuk vs. suçlarını işlemekten caydırmaktır ve sosyal adaleti sağlamaktır.

Bu suçları işleyenlere, mevcut yasalarımızda hapis cezası vardır, lakin ırzına geçilenlerin, tecavüz edilenlerin, sapıklığa uğrayanların, katledilenlerin; bu mağdurlukları yetmiyormuş gibi, suçluları da; ödedikleri vergilerle ceza evlerinde beslemek ve barındırmak zorunda kalıyorlar. İnsanların ırzına geçenler, katledenler, mallarını talan edenler, ceza evlerinde besleniyorlar. Bu nasıl sosyal adalet anlayışıdır?

Aynı zamanda suçlular; ceza evinden çıktıklarında sosyal hayata adapte olamadıkları gibi tekrar suç işlemekten de geri durmuyorlar.

Kul yapımı ceza yasalarımız, bu suçlulara “insan hakları adı altında” suçluya işlediği suçun dengi bir ceza vermemekle, suçlara teşvik etmektedir.

Şimdi söyleyin bakayım:

Kemalistlerin mi, yoksa Allahu Teala’nın kanunları mı?

***

Maide Suresi

44 – (…) İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah’ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

49 – Aralarında Allah’ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın. Eğer Allah’ın hükmünden yüzçevirirlerse, bil ki Allah, bir kısım günahları sebebiyle onları musibete uğratmak istiyor. Muhakkak ki insanların çoğu yoldan çıkanlardır.

50 – Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah’tan daha güzel hüküm veren kim olabilir?

***

NOT: Bir kardeşimizin yazısından faydalandık, fakat kendisine ulaşamadık… Hakkını helal etsin.

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

“Belgelerle Gerçek Tarih” isimli 792 sayfalık çalışmamızı ücretsiz indirebilirsiniz:

http://www.mediafire.com/?vgk9k8cozdpy7ez

*

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

Blog at WordPress.com.