Özgecan Aslan’ın katiline nasıl bir ceza verilecek?

Published by

on

Özgecan Aslan’ın katiline nasıl bir ceza verilecek?

*

özgecan aslan cinayeti özgecan cinayet özgecanin katilleri, özgecan aslanin katilleri Allahin hükmü, seriat nedir, kisas nedir kisasa kisas nedir

***

Türkiye birkaç gündür bu haberle çalkalanıyor:

“MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde kayıp olarak aranan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulundu.”

Bu kabul edilemez cinayeti işleyen katile ne olacak? Nasıl bir ceza verilecek?

Islam hukukuna yani Islam Şeriatı’na göre Özgecan’ın ailesine sorulur; “Katilin cezası ne olsun? Kısasa kısas gereği ölüm cezası mı, yoksa diyet mi?” Katil, ailenin vereceği karara göre cezalandırılır.

Kemalist rejimin kafir batıdan devşirdiği kanunlarına göre ise, Özgecan’ın katilini hep birlikte cezaevinde besleyeceğiz.

Kul yapımı ceza yasalarımız, bu suçlulara “insan hakları adı altında” suçluya işlediği suçun dengi bir ceza vermemekle, suçlara teşvik etmektedir.

Şimdi soruyoruz; Hangi kanun adalete uygundur?

***

“Kısas” nedir?

Kısas, kavram olarak bir suç işleyenin aynı cinsten bir ceza ile cezalandırılmasıdır. Kanı, aynısıyla ödetmek, bir hakkı misliyle takas etmektir.

Elmalılı Hamdi Yazır mealinde “Kısas” cezası:

Bakara Suresi:

178 – Ey iman edenler! Öldürmede kısas size farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın. Ama her kim, ölenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman örfe uyması, ona diyeti güzellikle ödemesi gerekir. Bu, Rabbiniz tarafından bir hafifletme ve bir rahmettir. Her kim bunun arkasından yine saldırırsa, artık ona acı veren bir azab vardır.

179 – Ey temiz akıl sahipleri! Kısasta sizin için bir hayat vardır. Ümit edilir ki, korunursunuz.”

***

Alttakı bağlantılara tıklayarak konu hakkında geniş bilgi alabilirsiniz:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/05/seriat-hukumleri-ve-hikmetleri-kisas-katilin-hukmu/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/08/11/turkiyede-laik-sistemden-dolayi-uygulanamayan-bir-ayet/

***

Allahu Teala’nın hükümleriyle yönetilen Osmanlı ile kafirlerin hükümleriyle yönetilen Kemalist Cumhuriyet arasındaki fark için bakınız;

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2013/02/13/islamla-yonetilen-osmanli-ile-kafirlerin-hukumleriyle-yonetilen-kemalist-cumhuriyet-arasindaki-fark/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/06/11/kemalistlerin-mi-yoksa-allahu-tealanin-kanunlari-mi/

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/12/seriat-ile-yonetilen-osmanlinin-gayr-i-muslimlere-hosgorusu/

***

Laiklik nedir? Cesur Bir Laikin Ağzından Laikliğin Gerçek Yüzü:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/10/02/laiklik-nedir-cesur-bir-laikin-agzindan-laikligin-gercek-yuzu/

***

Prof. Dr. Ilber Ortaylı: Islam’da laiklik olmaz

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/26/prof-dr-ilber-ortayli-islamda-laiklik-olmaz/

 

**********

 

Kadir Çandarlıoğlu

 

**********

 

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

4 responses to “Özgecan Aslan’ın katiline nasıl bir ceza verilecek?”

  1. Hüseyin Avatar
    Hüseyin

    bu konu üzerinden bile ideoloji reklamı yapıyorsunuzya gerçekten komik duruma düşüyorsunuz.Türkiyede idam cezası zaten vardı.Türkiyede ‘3 Ağustos 2002’de AB Uyum Yasaları çerçevesinde idam cezası kaldırıldı’ Akparti döneminde yani.Ama şöyle birşey var 1984’ten beri fiilen uygulanmıyordu o ayrı konu. 14.7.2004 tarihli 5218 sayılı kanunla Türk Ceza Kanunu’ndan ölüm cezaları ile ilgili maddeler tamamen çıkarıldı.Yine Akp döneminde AB ye girmek için.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @hüseyin, sana göre ideolojik reklam, bize göre ise toplumu kendi özüne döndürmek, gaflet uykusundan uyandirmak icin ders cikarilacak bir tablo. biz ideolojik reklam yapmiyoruz, ama sen bu olayi kullanarak begenmedigin iktidari elestiriyorsun. kimin ideolojik davrandigi buradan belli oluyor. Türkiyede idam vardi fakat cinayet isleyenlere yönelik degildi. Siyasal suclarla ilgiliydi.

    2. Fatih Avatar
      Fatih

      @Hüseyin asıl ideolojik reklam yapan siz laikçilersiniz laiklik bir ideolojidir asla devlet yönetim şekli değildir ! laiklik gayr-i meşru bir sistemdir ve dinsizliktir bunun propagandasını yapmak emperyalist ve kapitalist avrupaya hizmet etmek demektir ! Aslında laiklik diye bişey yoktur bu tamamen avrupanın kurguladığı hayali bir ve batıl bir ideolojidir kısaca cahiliyye adetleridir !

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.