Atatürk Japonya’da Cami yaptırdı mı ? – Kadir Mısıroğlu cevaplıyor

Published by

on

Atatürk Japonya’da Cami yaptırdı mı ? – Kadir Mısıroğlu cevaplıyor

 

***

Koca bir yalana daha son… M. Kemal Atatürk Tokyo’da Cami yaptırmamış, bilakis; arazinin büyük kısmı satılmıştır.

Diyelim ki Kadir Mısıroğlu’nun söyledikleri doğru değildir ve M. Kemal hakikaten de Cami yaptırmıştır. Bir an için böyle farzedelim… Peki bu neyi değiştirir? M. Kemal’in “Türk’ün dini tabiattır”[1] dediği ve “Tabiatın **herşeyden büyük** ve **her şey** olduğu”na inandığı kemalist kaynaklarda bile geçer.[2] Ayrıca Camileri yıktırdığı da belgelenmiştir.[3] Böyle birinin Cami yaptırması düşünülebilir mi? Yaptırsa bile kendisine bir fayda sağlar mı? Bu sualin cevabı için en güzel hükmü veren Allah Teala’nın indirdiği Kur’an-ı Kerim’e bakalım:

Tevbe Suresi 17-18:

“Müşrikler kendi inkârlarına kendileri şahit olup dururlarken Allah’ın mescidlerini imar etmeleri mümkün değildir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir. Ve onlar ateş içinde ebedi olarak kalacaklardır.

Allah’ın mescidlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’dan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.”

Yani mesele bu kadar açıktır, gerçekleri çarpıtarak hiç zahmet etmeyin.

.

**********

.

KAYNAKLAR:

[1] Ali Rıza Sağman, Hatıralar, Osman Ergin, Türkiye Maarif Tarihi içerisinde, Istanbul 1943, cild 5, sayfa 1631, 1632.

[2] Atatürk’ün manevi kızı Prof. Dr. A. Afetinan, M. Kemal Atatürk’ün El Yazıları Medeni Bilgiler (Türk Tarih Kurumu) kitabından naklen; Atatürk ve Hukuk, Yargıtay, 130. Yıl Armağanı, Yargıtay Yayınları no: 27, Yargıtay Birinci Başkanlığı Yayın Işleri Müdürlüğü, Pan Matbaacılık, Ankara 1999, sayfa 312.

Tafsilat için bakınız;

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/04/30/ataturk-ve-din-ataturk-ve-islam-ataturk-ateist-mi-kemal-ataturk-musluman-mi-ataturk-tabiata-mi-tapiyor/

[3] M. Kemal’in Cami kapattırdığı, yıktırdığı ve sattırdığına dair belgeler için bakınız;

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2016/02/04/ataturk-doneminde-satilan-ve-ahir-yapilan-camiler-sinan-meydana-cevap/

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

*

Paylaşım Şartı:

Paylaşmak istediğiniz bir yazı, görsel vs. varsa, alakalı yazıya gidin ve yukarıdaki adres çubuğunda görülen linki kopyalayıp paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın. Yani YALNIZCA LİNK PAYLAŞIMINA MÜSAADE EDİYORUZ. Ayrıca yazının sonunda “facebook” veya “twitter”ın sosyal medya paylaşım butonları var. O butonlara tıklayarak da paylaşılabilir. Başka türlüsüne hiçbir surette rızamız yoktur.

*

2 responses to “Atatürk Japonya’da Cami yaptırdı mı ? – Kadir Mısıroğlu cevaplıyor”

  1. eskimiş çok eskimiş Avatar
    eskimiş çok eskimiş

    İslamı kendisine bir Hayat nızamı, dünya görüşü olarak bilerek ve inanarak kabul edenler; şu gerçeği çok iyi Bilir ve anlarlar, M.Kamal uzun vadede İslamı yok etmek için, kısa vadede müslümanları islamdan uzaklaştırmak için hazırlanmış halkanın elemanlarından biridir. onun dönemine Devleti yeniden kurmak rastlamıştır. onun islama ve dolaysıyla müslümanlara zarardan başka hiç bir katkısı olmamıştır.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.