Osmanlı Türkçesi’nin Kemalist Türkçe ve Ingilizce’ye üstünlüğü

Published by

on

Osmanlı Türkçesi’nin Kemalist Türkçe ve Ingilizce’ye üstünlüğü

*

***

Kadir Mısıroğlu, Osmanlı Türkçesi’nin uyduruk Kemalist Türkçe’ye ve uluslararası dil olan Ingilizceye üstünlüğünü misallerle anlatıyor.

*

 

7 responses to “Osmanlı Türkçesi’nin Kemalist Türkçe ve Ingilizce’ye üstünlüğü”

  1. erryon Avatar

    Devletin çehresini baştan başa değiştirirken (yeni devlet kurmuş olmak tümüyle bir yalan) yitip giden birçok değer geri kazanılabilir belki ama içlerinden en çok can yakan iki tanesi vardır bana göre, hilafet ve dil. İslam aleminin bütünleştirici idari yapısı konumunda olan hilafetin ve tarihimizi ve kültürümüzü içinde barındıran en önemli olgu olan gerçek dilimizin ne yazık ki telafisi kolay kolay mümkün olacak gibi görünmüyor.

  2. Doesn't Matter Avatar
    Doesn’t Matter

    Are you a fucking stupid? Turkish and English are completely better than that shit. That shit is hard to learn so people can’t learn it.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Doesn’t Matter… You’re talking nonsense!

      1. Doesn't Matter Avatar
        Doesn’t Matter

        Eger üstünse neden Dünya’da kimse Türk, Türkçe vs. dilleri öğrenmiyor? Öğrenmesinin zor olması demek o dilin bitmeye yaklaşması demek. Türkçe veya “Osmanlı Türkçesi” öğrenmeye çalışan kaç kişi var? Neredeyse hiç… Arapça desen… Asıl saçmalıkta dili bilmeyip, sadece okunuş ile “gökten indiği sanılan” kitapları okumak. Hani dinlere karşı değilim fakat doğuştan herkesin kimliğinde İslam yazması yanlıştır, kişiye sormadan direk… İnsanlar kitabı ana dilinde okumalı veya kitabı direk kendi dilini bilerek, anlayarak okumalı. Şurada Ezan okunurken, hocaların ne dediğini bilen kaç kişi var? Ya Müslüman olup fala inananlar, faiz alanlar veya verenler? Atatürk’ü tamamen kötülemenizde hatali bir davranistir, belki zararlari olmus olabilir fakat kadinlara getirdigi esitlik, seçilme ve seçme hakki vb. olumlu seyler daha fazladir. Vaktinde de sadece “Çakma hocaları” astırdı. Arada suçsuz olanlarda elbet vardir. Kurunun yaninda yas olanda gitti. Bu arada üstteki kaba mesaj icinde ozur dilerim.

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        Cünkü türkce terkedilmis. Zamaninda ögrenilmemis olmasi da dayatma olmadigindandi. Bir dilin zor ögrenilmesi bitmesi anlamina gelmez. Bu mantik disi bir anlayistir. Hic merak etmeyin, Osmanli türkcesi ögrenmeye calisan mebzul miktarda insan var. Kutsal kitaplarin ana dilde okunacak yerleri var, ama orijinal diliyle okunmasi gereken yerleri de var. Sen bile profil ismi olarak ingilizce “Doesn’t Matter” yaziyorsun. Ezani bircok insan anliyor. Anlamayan varsa 5-6 kelimelik bir metnin anlamini bir zahmet ögrensin. 5-6 kelimelik bir metni ögrenemeyecekse, türkcesini anlasa ne olur, anlamasa ne olur? M. kemal kadinlara hak falan getirmedi. Secme hakki erkeklerde bile yoktu. Sadece kendisi secme hakkina sahipti. Ayrica kadinlarla erkekler esit degildir. Biyolojik ve Psikolojik farkliliklar vardir. Erkeklerin sahasina giren meselelerde kadinlara da hak vermek, esitlik degildir. Ayni sekilde kadinlarin sahasina giren meselelerde erkeklere hak vermek de esitlik degildir. Zira erkek ile kadin esit degildir, esdegerdedirler. Erkek ve kadinlarin dogaya ve insanliga karsi farkli vazifeleri vardir. Bir arabanin direksiyonunu -o da yuvarlak ve ayni maddeden oldugu gerekcesiyle- teker yerine kullanmaya calisirsaniz, o araba gitmez. M. Kemalin “cakma hocalari” astirdigi iddiasi, yapilan katliami mesru göstermeye yönelik bir yalandir. Özre gerek yok. Hayirli günler.

    2. Bilal Hanafi Avatar
      Bilal Hanafi

      What a submoronic and vulgar comment…

  3. Nyctr Avatar
    Nyctr

    Gunumuz Turkcesinin , inglizce dilinin karsisinda ne kadar yetersiz ve sig bir dil oldugunu ingilizceyi ogrenikten sonra farkettim. Osmanlica hakkinda yorum yapamayacagim cunku osmanlica hakkinda bir bilgim yok.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post
Next Post

Blog at WordPress.com.