Felsefe Profesörü Teoman Duralı’dan müthiş Harf Inkılabı yorumu

Published by

on

Felsefe Profesörü Teoman Duralı’dan müthiş Harf Inkılabı yorumu

*

 

***

Istanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Teoman Duralı, katılıdığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Harf Inkılabı’nın “Kültür Soykırımı” olduğunu belirten Prof. Duralı, özetle şunları söyledi:

“Hafızayı kaybettik, geçmiş unutuldu. Alzheimer olmuş bir milletiz. Bunun en önemli müsebbibi yazının katlidir. Dünya ne devrimler görmüş, Sovyet ve Çin devrimi görmüş ama hiçbirisinde yazıya dokunulmadı… Türkiye’nin yeniden istiklaline kavuşması, yazının değiştirilmesine mi bağlıydı? Beşerde gen neyse, insanda yazı odur. Gen bize beşeri kalıtımımızı veriyor, insan ise mirasını yazıyla sürdürür. Medeniyet yazı üzerine kurulur. Yapacağınız en büyük katliam budur. Biyolojik Soykırım’da kılıç artıkları olur, ancak Kültür Soykırım’ı kesinkes bitirir!”

Yani Prof. Duralı’nın bu son sözlerinden çıkan mana şudur; “Kültür soykırımı, biyolojik soykırımdan daha büyük bir katliamdır.”

Zaten böyle olduğunu da görmüyor muyuz?..

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

2 responses to “Felsefe Profesörü Teoman Duralı’dan müthiş Harf Inkılabı yorumu”

  1. Serkan Güntürk Avatar
    Serkan Güntürk

    Sadece yazı değil lisan da gitti

  2. Dr.A.Tan Avatar
    Dr.A.Tan

    Bütün yapilan inkilablar Türkiye icin zehir olmustur.Biz Batiya benzemek icin bu devrimleri yaptik diyen zihniyete su soruyu soralim,niye savastin o zaman?Ruslar-Bulgarklar-Taylandlilar Yunanlilar vs baska ülkeler neden harflerini degistirmediler.1996 da bir röportaj da en son Kraliyet(avusturya) ailsinden geriye kalan Otto von Hasburg ne diyordu:Atatürk bir Bati Ajani idi.Batinin istedigi yani Islami kaldirmak icin cok calisti ama beceremedi.Kemalizmin tek düsmani var oda Türk Milleti.Ne hikmetse,Türkiyeden baska(zoraki) dünyada hic bir ülke kullanilmiyor.Koskoca Peygamberi tenkid edenler,Atatürke hic bir tenkide dayanamiyorlar.Ab ye girmek Kemalizmin sonu olacak-Millete kan kusturanlar silinip gideceklar ve lanetle anilacaklar.Sarhos kafayla elindeki adalari yunana ediye eden ve ikinci dünya savasi sirasinda Almanlarin alin size verelim dedikleri adalari kabul etmeyen vatan haini Inönü.Sayin Erdogan kemalistlerin tek düsmani oldu ve onu yikmak icin darbe dahil karalama kampanyalari baslattilar.Sonuc,Kemalizm can cekisiyor.Ruhuna Fatihami:Ne zamandan beri müslüman düsmanlarina Ebu Cehil takimina fatiha okunur?Hic bir zaman..

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.