Atatürk döneminde Allah demek ve Kur’an okumak yasaktı…

Published by

on

Yaşlı Nine anlatıyor: M. Kemal döneminde Allah demek ve Kur’an okumak yasaktı…

*

***

Ninemizin anlattıkları doğrudur. Bu husustaki belgeler için bakınız;

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/04/29/kemal-ataturkun-eseri-kuran-ve-ezanin-yasaklanmasi/

.

 

13 responses to “Atatürk döneminde Allah demek ve Kur’an okumak yasaktı…”

  1. kenan kahraman Avatar

    Akıl ve vicdan sahibi olan bir kimse şu kadar tarihi vaka ve belgeler karşısında hâlâ nasıl olurda Kemalizm i savunabilir. Ailesi koyu chp li alevi olan ben Sünni olmayı seçip Kemalizmi reddederek aklımın ve vicdanımın hakkını verebildim. İnsan düşünmeden edemiyor. Yoksa bu bir ceza mı sülalemin en az mektep görmüş ü olmama rağmen yanlış olanı sezebildim sanırım nasip işi.

    1. OSMAN Avatar
      OSMAN

      nasip işi belkide Rabbül aleminin rızasına uygun çok güzel bir iyiliğinizin mükafatıda olabilir.

  2. Başının Belası Avatar
    Başının Belası

    Cahil salak ülke düşmanı Kadir Haindaroğlu ! Atatürk kadar islam dinine faydan olmadı hainliğinden başka bu ülkede sıçta bokunla oyna. Bu adalet bir gün sana da tecelli edecek o zaman abi abi sızılanacaksın bir gün korku içinde. Devletin Adaleti büyüktür evvel Allah. Dualarla yasinlerle açılan TBMM den tut Kuranın alimlerce Türkçeye çevrilerek 300,000 Kopya ülkeye dağıtıldığının gerçeğini de değiştiremeyeceksin. Aklı selim onlarca soydan türeyen bir Türk asla senin çamurlarına inanmaz ve bu ülkeyi seven vatandaşlarım. Senin derdin yıkmak parçalamak ingilizin tohumu.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @Basinin Belasi, M. Kemal’in Islam dinine faydalari nedir? Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz icin “vahiy almadi, sureleri kendi uydurdu” sözü mü? Yoksa Allah’in kanunlarini atip haclilarin kanunlarini almasi mi? Yoksa Ezan-i Muhammedi’yi yasaklamasi mi? Belkide sana göre bu ülkede 18 yil Allahu Ekber diye tekbir getirmeyi yasaklamasi bir hizmettir… Din derslerini yasaklamak mi Islam’a hizmettir… Belki bira fabrikasi acip bütün müslümanlari icki icmeye tesvik etmektir Islam’a hizmet, degil mi?

      Kur’an tercümesi konusundaki cümlende bile birden fazla hata var. Alimlere Kur’an tercüme ettirilmedi. Bir alime Kur’an’in tefsiri yaptirildi. Alimlere degil, bir alime. Ceviri degil Tefsir. M. kemal yaptirmadi, meclisin sarikli milletvekilleri yaptirdi. M. Kemal ise alim olmayan kisilere birebir tercüme yaptirmak istiyordu. Elif Lam Mim gibi mukatta ayetlerinin cevirisi nasil olacakti biliyor musun? Manasi olmadigi icin “sifir” (0) eklenecekti. Iste bunu bilen sarikli alimler hemen aralarinda toplanip m. kemale ragmen bir alime tefsir yaptirdilar, tercüme degil. 300 bin falan da dagitilmadi, uydurmasyon. Bir kismi bazi akademisyenlere verildi, cogu depolara atildi. Fakat m. kemal ingiliz muhipler cemiyetinin kurucusu Abdullah Cevdet’in tercüme ettigi ve “tanrisizligin ilmihali” adini alacak kitabi devlet matbaasinda bastirdi.

      TBMM degil, BMM dualarla acildi… O zaman Türkiye yoktu, Osmanli vardi. M. Kemal Osmanliyi yikinca TBMM oldu. BMM’de dualarla acildi cünkü o dönemin gayesi Halifeyi kurtarmakti. Buna ragmen sonra ne yapti? Tabii ki Hilafeti yikti. Sonraki meclis acilislarinda dua var mi? O sadece halkin yardimina ihtiyaci oldugu dönemde onlardanmis gibi gözüktü, hepsi bu. Baskanlik seciminden evvel Muharrem Ince de tabiri caizse cami cami, türbe türbe dolasmadi mi? Sence samimi miydi? Peki simdi dolasiyor mu? Iste m. kemal de bu sekilde yapti.

      Kimin Ingilizin bilmem neyi oldugunu bilmek istiyorsan, Misak-i Milli haritasini ve simdiki Türkiye’nin haritasini önüne al ve karsilastir.

      1. cemal Avatar
        cemal

        sen var ya birader aptal bile değilsin.

  3. ismail Avatar
    ismail

    bizim gibileri ülke düşmanı diyorlar. kardeşim biz bu ülke batsınmı diyoruz. aksine ülkemizin haklarını herkesden fazla savunuyoruz. kemalistler savunuyor gibi yaparak bütün haaklarımızı emirerliğini yaptıkları işgalcilere peşkeş çektiler. kıbrıs tamamı bizimken 1923te haklarımızdan vazgeçtik. mısır, sudan hukuken bizimken, kuzey ırak, suriye lünan bile savaşsız verildi. sadece halep civarında yalandan bir çatışma yapıldı. 1945te 12 adayı alma fırsatı doğmuş. 23 şubatta 2. dünya savaşına girmişiz. fırsattan istifade bu adaları bari alın. yok. kim verecekmiş bize o adaları. vermeklemi alınıyor. çıkacak asker bizim olacaktı oralar. korkaklıktan çok öte bunlarınki. batının emirlerine kul köle olmuşlar.

  4. Tahsin Oğuz Avatar
    Tahsin Oğuz

    Bu dediklerinize bir kanıt bir güvenilir belge gösterin. Ama kadir mısırın belgesi (deli raporu) değil gerçek belge gösterin inanacağım.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Tahsin, linke tiklamadin galiba. Ayrica ne demek Kadir Misiroglu’nun belgesi degil? Sen belgenin ne oldugunu bilmiyorsun anlasilan. Belgeyi Kadir Misiroglu da gösterse, bir coban da gösterse belgedir. Cahilligin alemi yok. Önyargilarini bir kenara birak öyle oku.

  5. hakan bobur Avatar
    hakan bobur

    mustafa kemal masondu

  6. ....... Avatar
    …….

    michal czajkovski mehmet sadık paşa olarakda bilinir. 1804-1886arası yaşadı. osmanlı hizmetindede çalışmış polonyalı general. gençken 1830-31de ukrayna ayaklanmasına katıldı. sonra parise kaçtı. daha sonra prens czartorskinin elçisi olarak istanbulda bulunması (1840-1872) büyük bir tepki uyandırdı ve rusya osmanlı hükümetinden czajkowskinin istanbuldan çıkarılmasını istedi ancak sonuç alamadı. 1851de islamı kabul ederek mehmet sadık adını alan czajkovski osmanlı ordusunun hizmetine girdi ve 1853te generalliğe yükseldi. hristiyan birliklerden 2türk kazak alayı meydana getirerek rusyaya karşı kırım savaşına katıldı. 1873te rus çarı 2. alexandır tarafından affedilince kieve yerleşti ve yeniden hristiyan oldu. borkide kendi çiftliğinde intihar ederek öldü.
    anlaşılan oki adam zaten hiç müslüman olmamış. birara öyle göstermiş kendini. dönme denir bunlara. gizli din sahibi. m.kemalide dönme yazan kaynak çoktur. m. sadık hiç değilse osmanlıya oyun etmemiş. m.kemal yıktı yerle bir etti. sevmiyor bu millet. islama aleni savaş açan dönme o kadar çokki bu memlekette devleti korkutarak onun haysiyetini ayakta tutmaya uğraşıyorlar.

  7. ....... Avatar
    …….

    türk büyüklerini sayarmısın
    – metehan, atilla… bilgekağan, gaznelli mahmut, alpaslan, ünü kötüde olsa timur, fatih,yavuz selim, kanuni süleyman ve daha yüzlerce belkide binlercesi
    -bu heykelleri olan kim
    -kendi çıkarına imparatorluk yıkan düşman işbirlikcisi insanları suçsuz hapse düşüren dönme baskısı, devlete bile boyun eydiren korkutan utancımız

  8. ....... Avatar
    …….

    jozef stalin, sovyetler birliğinin canavarca yönetim sergileyen kominist lideri. 1922-53 yılları arasında sovyetler birliğini diktatörlükle yönetti. muhalif gördüklerini ve bazı işe yaramayanları öldürttü. kimine göre 2.5 milyon kimine göre 10 milyon kişiydi bu sayı. buna 2. dünya savaşında ölen 22-23 milyon sovyetliyide katarak bu kıyımı 30 hatta 40milyon kişiye çıkaranlarda vardı. ama millete en büyük stalin masalları pompalanıyor. o olmazsa rus halkı olmazdı varlığımızı ona borçluyuz o dünyadaki en büyük lider deniyor halk uyutuluyordu. birşey daha vardı. oda ne olduğundan haber alınamayan milyonlar var bunlar sorgulanamıyordu. stalin 5mart 1953te zehirlenerek öldürülüyor. halk hala kayıp olan milyonlara ne olduğunu merak edip soruyor. en sonunda 1956da trokçi bunun cevabını veriyor. stalin kıyım yaptı.
    baskıcı kominist ruslar 3 yılda açıklamışlar bütün gerçekleri. bizdekinin üzerinden 90-100yılı aşan zaman geçti. sorgulanamayan yüzbinler belkide cephelerde yidirilen milyonlar var. sorulamıyor söylenemiyor. balkanlıların gizli din sahiplerinin gizli işgali altında olduğumuzu ancak çaktırabildik. nasıl bir canavarlıksa 100yıl sonra bile ağzımıza vurulan kilit açılamıyor. m. kemal diye bir kurtarıcı yok. onun izinden gidenlerinn zulümleri ve bu halka zorla dayatılan hiç kimsenin inanmayıp korkudan inanıyor numarasına yattığı bu milleti o kurtardı o varetti, olmasaydı olmazdıkyalanları vardır. kemalizmin açık cinayetlerini yazdık cumhurbaşkanı boyutuna kadar. hala daha sevgi bekliyorlar. boyun eyelim istiyorlar. devletimizi sevmeye mecburuz, kemalist yüzünü değil. o yüz çok büyük utançtır.

  9. Ahmet Müfit Kutlu Avatar
    Ahmet Müfit Kutlu

    Çandarlıoğlu Kardeşim… Bu yazılar senin şefaatçin olacak inşaallah… Bizler de HAK yolunda, kelle koltukta hizmetlerine şahidiz. Mayınlı sahada herkes bırak top oynamayı yürüyemez. Allah seni korusun… Ahmet Müfit Kutlu Em.Binbaşı

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.