M. Kemal’e hakaret etmek yanlıştır!..

Published by

on

M. Kemal’e hakaret etmek yanlıştır!..

*

m. keamle hakaret etmek yanlistir

***

Son zamanlarda M. Kemal’e hakaret eden bazı gafillere rastlıyoruz. Halbuki dinimize göre birisine hakaret etmek caiz değildir. Eğer M. Kemal’in bazı şeyleri yanlış yaptığını düşünüyorsanız, bunları kaynaklarıyla ortaya koyar ve hakaret etmeden eleştirirsiniz. Bunun dışında yapacağınız her şey hem dünyada hem de ahirette kendi aleyhinize olacaktır.

Ancak şunu söylemeden de geçemeyeceğim… Mesela kemalistler sürekli olarak dinî yasakların ters tepeceğini ve söz konusu fiilleri cazip hale getireceğini söyler dururlar. Peki Koruma Kanunu da hakareti cazip hale getirmiyor mu? Eğer siz insanları Anıtkabir’e götürür ve saygı duruşuna zorlarsanız, her eleştiriye ceza verirseniz, birileri de kalkar hakaret etmeye başlar… Dolayısıyla bu da yanlıştır. Iyi bir insan olmanın şartı M. Kemal’i sevmek veya ona saygı duymak değildir, güzel ahlaklı olmaktır. Insanları ahlaklarıyla değerlendirin, M. Kemal hakkındaki fikirleriyle değil. Yeter artık; 21. yüzyıldayız!..

En’am Suresi (Elmalılı meali) :

106 – Rabbinden sana vahyedilene uy. O’ndan başka ilâh yoktur. Ortak koşanlardan da yüz çevir.

107 – Allah dileseydi, ortak koşmazlardı. Biz, seni onlar üzerine bekçi yapmadık, sen onlara vekil de değilsin!

108 – Onların Allah’tan başka yalvardıklarına sövmeyin ki, onlar da bilmeyerek sınırı aşıp Allah’a sövmesinler. Biz, her ümmete yaptıkları işi böyle süslü gösterdik. Sonunda dönüşleri Rablerinedir. O, onlara ne yaptıklarını haber verir.

109 – Müşrikler, kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka iman edeceklerine dair en ağır yeminleriyle Allah’a yemin ettiler. De ki: “Mucizeler ancak Allah katındadır”. Onlara mucizeler geldiğinde de iman etmeyeceklerini siz nerden bileceksiniz?

110 – Biz onların kalblerini ve gözlerini çeviririz de, onlar, ilkin iman etmedikleri gibi, gene de iman etmezler. Biz de onları taşkınlıkları içerisinde kör ve şaşkın bırakırız.

111 – Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler de kendileriyle konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına getirseydik, Allah’ın diledikleri hariç, yine de inanacak değillerdi, fakat çokları bunu bilmezler.

.

One response to “M. Kemal’e hakaret etmek yanlıştır!..”

  1. yenişehirli abdoş ağa Avatar

    💩HALİL İNALCIKA💩 REDDİYE GELİR Mİ 😂😂😂

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.