Ahmet Hakan’a Cevap 11 – Aziz Nesin’in sözlerini Kadir Mısıroğlu’na ait olduğunu zanneden Cahil!

Published by

on

Ahmet Hakan’a Cevap 11 – Aziz Nesin’in sözlerini Kadir Mısıroğlu’na ait olduğunu zanneden Cahil!

*

aziz nesin atatürkü seviyorum diyen müslüman ya ahmaktir ya da sahtekardir, aziz nesin atatürk, aziz nesin ya ahmaktir ya da sahtekar, ahmet hakana cevap, ahmet hakan kadir misirogl

Aziz Nesin’in “Hürriyet Haber Ajansı” tarafından duyurulan sözleri:

“Atatürk’ü sevdiğini söyleyen Müslümanlar, yalancıdır…”

***

Köşe yazarı Ahmet Hakan yine cehaletini sergilemiş… Kadir Mısıroğlu’nun bir sohbette Aziz Nesin’den naklettiği “Eğer bir Müslüman, Atatürk’ü seviyorum derse… Ya ahmaktır… Ya da sahtekârdır” sözünü Kadir Mısıroğlu’nun kendisine ait olduğunu zannetmiş ve başlamış saydırmaya… Aslında Aziz Nesin’e saydırıyor ama haberi yok… (Veya kasten öyle yapıyor). Bir insan ancak bu kadar cahil (veya sahtekâr) olabilir. Bakın ne yazmış:

“KADİR Mısıroğlu kışkırtmaya, ağzını bozmaya, haddini aşmaya, nezaketsizlik yapmaya tam gaz devam ediyor.

Bu sefer de şöyle bir şey demiş:

“Eğer bir Müslüman, Atatürk’ü seviyorum derse… Ya ahmaktır… Ya da sahtekârdır”.

Şimdi soruyorum:

Bunun neresi fikir?

Bunun neresi analiz?

Bunun neresi görüş?

Bunun neresi eleştiri?

Düzey bu olacaksa…

Bizim de kendisine “Sahtekâr sensin, ahmak sana derler” demekten başka yapabileceğimiz ne var Allah aşkına?”

Aman Allah’ım, bu hezeyanın sahibi uzayda mı yaşıyor ne? Kafaya bak… Ne içiyor acaba hakikaten çok merak ediyorum.

“Eğer bir Müslüman, Atatürk’ü seviyorum derse… Ya ahmaktır… Ya da sahtekârdır” sözü Aziz Nesin’e aittir.

Ayrıca Aziz Nesin; “Atatürk, Müslümanlar açısından sevilecek bir şey yapmadı. Türkiye’de yaşayan ve Atatürk’ü sevdiğini söyleyen Müslümanlar, yalancıdır.”[1] da demişti.

Üstelik Aziz Nesin’in bu sözleri Ahmet Hakan’ın çalıştığı “Hürriyet Haber Ajansı” tarafından duyurulmuştu. Eğer Ahmet Hakan samimiyse yarından tezi yok eski patronuna çatsın, istifa etsin ve Aziz Nesin’e saydırsın. Ama yapamaz!.. Ciğerini biliyorum onun… Onda bu yürek, bu samimiyet, bu duruş yoktur.

Işleri güçleri prim yapmaktır.

Işte bunlar okuyucularını hep böyle aldattı… Yıllarca olmayan bir şeyi, olmuş gibi gösterdi, algı operasyonları yaptı.

Bakın dönemin Van Milletvekili Ibrahim Arvas hatıralarında bunlar hakkında ne demiş:

“(Yahudi) Burla Biraderler kendisine (Sedat Simavi’ye) 1 milyon 700 bin liralık çek verdiler. Bina ve makineleri dahil, Hürriyet gazetesinin bütün tesisatlarını yepyeni bir şekilde ve en son sistem olarak değiştirdiler. Buna mukabil de (karşılık da) mukaddesat aleyhinde sinsi sinsi neşriyat (yayın) yaparak yahudi ve mason ideolojisine hizmet etmesini istediler. Bu işi memnuniyetle kabul eden Sedat Simavi işi büyüttü. Hürriyet gazetesi birçok nüshasında en azından ürkütücü hoca resimleri çizerek dini küçümsüyor ve hakaret ediyordu.[2] …Ve bu suretle daima Yahudiler lehinde ve müslümanlar aleyhinde neşriyat yapmasını temin eylediler. Bu para hibe suretinde verilmiştir, borç değildir.”[3] 

Dikkat! Hürriyet gazetesi 1 Mayıs 1948’de yahudi Burla biraderlerin finansörlüğünde kuruldu. Daha da garibi, Israil Devleti de aynı günlerde, yani 14 Mayıs 1948’de kurulmuştur. Yani adeta Israil’in Türkiye’deki yayın organı konumundadır.

Işte bugün Kadir Mısıroğlu’na saldırmalarının sebebi de onun dinimizin-davamızın sembol ismi olmasından kaynaklanıyor.

Kendi okuyucusuna saygısı olmayan ve onu aldatmaya çalışan biri asla adam madam değildir… Pul kadar bile kıymeti yoktur.

Halbuki dinsiz olduğunu her fırsatta iftiharla ve samimiyetle dile getiren Aziz Nesin yıllar evvel katıldığı bir televizyon programında, müslümanları kastederek; “Ben Atatürk’e karşıyım diyor. Tamam, karşı olması lazım. Bir müslümanın Atatürkçü olması da mümkün değil.” demişti. Buyrun izleyin:

*

Bu ifadelerin altına imzamı atarım…

***

Hal böyleyken Aziz Nesin’in bu sözlerini sanki Kadir Mısıroğlu söylemiş gibi takdim edip hayasızca yuhalayanlar Ya ahmaktır… Ya da sahtekârdır. Bir üçüncü şık yoktur.

Ey Ahmet Hakan! Aziz Nesin kadar cesur ve samimi ol ve Hürriyet’ten istifa et. Ama edemezsin. Çünkü sen Aziz Nesin’in sol ayağının serçe parmağının tırnağı bile olamazsın… Ödlek seni!

.

**********

.

KAYNAKLAR:

[1] Oğuz Uçar / Abant (Bolu), Hürriyet Haber Ajansı.

[2] Ibrahim Arvas, Tarihi Hakikatler, (Sadeleştiren: Mahmud Çetin), biyografi.net Yayınları, Istanbul 2007, sayfa 119.

[3] Ibrahim Arvas, Tarihi Hakikatler, (Sadeleştiren: Mahmud Çetin), biyografi.net Yayınları, Istanbul 2007, sayfa 129.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

*

Paylaşım Şartı:

Paylaşmak istediğiniz bir yazı, görsel vs. varsa, alakalı yazıya gidin ve yukarıdaki adres çubuğunda görülen linki kopyalayıp paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın. Yani YALNIZCA LİNK PAYLAŞIMINA MÜSAADE EDİYORUZ. Ayrıca yazının sonunda “facebook” veya “twitter”ın sosyal medya paylaşım butonları var. O butonlara tıklayarak da paylaşılabilir. Başka türlüsüne hiçbir surette rızamız yoktur.

*

14 responses to “Ahmet Hakan’a Cevap 11 – Aziz Nesin’in sözlerini Kadir Mısıroğlu’na ait olduğunu zanneden Cahil!”

  1. emin Avatar
    emin

    Bir zihniyet ki zamanında seyyar İstiklal Mahkemeleri eliyle on binlerce insan asmış! Şapka bile idam sebebi sayılmış, Ezanı bile keyfine göre değiştirmiş, bir defa dahi çağrısına uymamış!
    Devleti kurtarmak için cepheye mermi taşıyan hanımların tümü başörtülüyken, sonradan devlette hizmetçi bile olamamış, eğitim hakkı dahi elinden alınmış!
    Doğu Cephesi’nde Ermenileri 3-4 ay içinde toprağa gömen, Sevr’i hükümsüz bırakan, Yunan’ı da mahv eden Karabekir Paşa’ya bile “Vatan Haini” muamelesi yapmış, 12 yıl ev hapsinde bırakmış!
    Kurtuluş Savaşı Kahramanı Deli Halit paşa’yı 1925’te, Mecliste, Kel Ali silahla şehit etti! Bir gün dahi hapis yatmadı.
    19 Mayıs’ta M.Kemal ile Samsuna çıkan Miralay Arif bey bile İstiklal Mahkemesi tarafından 1 ay içinde “yargılanıp” idam edildi, yargıçların bir tanesi bile hukukçu değildi, kararları temyiz dahi edilemiyordu.
    1923-1946 arası bir kere bile serbest seçim yapılmadığı, hiç bir inkılap Millete sorulmadığı halde, kurdukları sisteme Millet Hakimiyeti diyebildi bu zihniyet!

    Zihniyet bu, eser bu!
    Dünün sözde İslamcısı bu günün taze kemalist Coşkun’u, 1966’da Yunan Mezalimi Kitabını yazan Tarih Üstadı’na “Yunan Hayranı” da der, Kemalist Aziz Nesin’in sözünü üzerine yıkıp algı oluşturur, İDAM da eder! “Sanığın idamına, tanıkların bilahere dinlenmesine!!”
    Sözün sahibi Aziz NESİN’e hiç laf yok? Gücünüz bir tek Müslümana yetiyor değil mi? Tüm dünyada zulme uğrayanlar Müslümanlar!!
    Dünyada eşi emsali olmayan 5816’nın arkasına saklanıp ahkam kesmeyi marifet sanan minik beyinlere böyle ayak oyunları pek yakışır!!

  2. aliveli4950 Avatar
    aliveli4950

    aziz nesin bu gibiler icin zamaninda halkin %60’i aptal demisti… bugun neyseki bu duzey yuzde 25-35 bandinda gezinmekte ve kendilerine ne uflenirse onu soyluyor ne verilirse de onu yiyiyorlar…ne de olsa egitimliler ve paralari var…

  3. Sahir Avatar
    Sahir

    Bunu Aziz Nesin gibi bir ateist anlamış ama bizim Müslümanlar anlamamış. Peygamber Efendimiz: “Müminin ferasetinden korkun demiş” ama bizim müminlerde feraset kalmamış. Sözde %99 u Müslüman olan bir ülkede 35 milyon milli piyango bileti satılıyorsa yuh olsun bize ve yuh olsun sözde muhafazakar hükümete. 16 yılda ekonomiye yaptıklarını eğitim sistemini, İslamiyet’ e entegre etmeye çalışsaydı, insanlar bu kadar ferasetten yoksun olmazdı. Bu Ahmet Hakan’a laf kar etmez. Kadir Mısıroğlu ve onun gibi mücadele edenleri tenzih ederekten söylüyorum: Sözde tarihçiler kitap yüklü eşek olmayı bırakıp Aziz Nesin gibi mert olabilseler, millet hakikatleri idrak edecek ama malesef değiller. Allah, hakikati bir kafirle bile getirtiyor. Can Dündar – kendi beyanına göre o da ateist- bile M. Kamal’in ateist olduğunu, hatta en büyük mücadelesini İslam’a karşı verdiğini beyan ederken, bizim insanımız kraldan çok kralcı olmaya devam etsin. Kardeşlerimiz burada Müslümanlara ateş dokunmasın diye hakikatleri dile getirmeye çalışıyor ama insanımız ateşi çok seviyorlar. Yapmayın kardeşlerim hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekin. İslam düşmanlarına düşmanlık etmek 54 farzdan biridir. Hepsini geçtim, yaptığı icraatların hepsi doğru olsa bile sırf şapka inkilabı yüzünden asılan insanlar hürmetine bile düşmanlık ederim. Çünkü şapka inkilabı, İslamiyete uygun olmadığı gibi ne akli, ne asri, ne demokratik ne de insan hakları açısından hiç bir açıklaması yoktur. M. Kamal’e muhabbet duymak demek haksız yere öldürülen insanların cinayetine ortak olmak demektir.

  4. Halil Demir Avatar
    Halil Demir

    Bilenler yazabilir mi?
    Kamal kuvai milliye’ye komutanlık eyti mi?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Halil Demir, M. kemal kuvai milliyeyi tasfiye etmistir. yani ortadan kaldirmistir.

  5. emin Avatar
    emin

    Yukarıdaki mesaj neden yayınlanmadı? sorun nedir?

  6. ismail Avatar
    ismail

    youtube da var nilhan hanım sol kanallardan birisinde çıkmış. bir günde bu milletin dili dini değiştirildi diyor. bir oyun edecekler görecek dünya kaç bucak. soruyorlar Atatürk hakkında ne düşünüyorsunuz diye koruma kanunları kaldırılmadan cevap veremem diyor. çünkü tıkarlar kodese oda biliyor. Osmanlı bitirileli işgalden itibaren sayarsak 100 yılı ay farkıyla aştı. neredeyse o zamandan bu zamana insan kalmadı. hala koruma kanunları var. söylettirilmeyen rezillikler olmasa ne diye böyle bir kanun olsun. üzerinden 90-100-110 yıl geçmiş rezillikler söylense bilinse ne olacak ama o değil. adı konmamış gizli işgal altındayız o sürüyor. İsteyen balkanlı işgali desin, isteyen kızıl işgal, isteyen sabetaycı işgali isteyende kemalist işgal. ABD ve ingiltere ile bağlaşıklarının güdümündeki bir işgal bu. O sebeple aşamıyoruz.

  7. ismail Avatar
    ismail

    ragıp Ç. diye birisi çıkmış heykeltraş. Ak partili belediyeler bunu beslerken iyiydi. arpasını kesmişler herhalde. aman ne saldırı ne küfürler. Güya Ak partinin lideri M. Kemal için bir zamanlar trenimizin önüne yatan öküz demiş. İlk 2 cumhurbaşkanına ayyaş falan demişmiş. Kadir hocadan bahsederken Atatürkün annesine şöyle böyle diyeni hastanede ziyaret ettin saraya kabul ettin falan diyor. bir sürü hakaretten sonra Atatürkü öldü sanıyorsun ama ölmedi milyonlarca Atatürk var bu ülkede senin sonunu getirecekler diyor. Allah yaptıklarının hesabını soracak sana. senin inandığın Allah değil. benim inandığım Allah diyor.
    Bu şahıs deist. yani kimi yahudilerin masonların inandığı gibi inanır bunlar Allaha. islam düşmanıdırlar. islama olan düşmanlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana hakaret olarak vuruyor diline.işte bunlar atatürkçü. 100bin devenin kinini bir araya getir böylelerinden bir tanesinin islama ve bizim desteklediklerimize karşı olan kini 100bin misli ağır basar.

  8. ismail Avatar
    ismail

    türkiyeden güney amerika ülkelerinden birisine giden türklere baktım. ülkemizden göç eden. kötülüyorlar türkiyeyi. hemde çok kötü şekilde. çok pahalı insanları kötü ilişkiler kötü gibisinden. yaşanamaz olarak gösteriyorlar ülkemizi.. bunları anlatanlar içkici. kimisi bar açmış orada. dövmeli olanlar cemden bahsedenler. islamla hiçbir alakası olmadıkları her hallerinden belli olanlar. Ak partiyi çok fena şekilde kötüleyip mustafa kemali övüyorlar ta güney amerikanın arka ucundan Atatürk kültür merkezinin kapatılmasından zeytin ağaçlarının kesilmesinden Ak partinin iktidardan gitmemesinden bahsediyorlar sürekli olarak. gezi olayları ve darbe sonrası kaçmış kimisi. tabiiki kaçtık demeyip göçtük diyorlar. Türkiyeye yönelik iyi bir izlenimleri yok. ne bunlar Kemalist. ve şimdi hıristiyan ülkedeler. galiba bazıları özlerine dönüyor. keşke hepsi birden gitsede kurtulsak şunlardan diyesi geliyor insanın.

  9. ismail Avatar
    ismail

    atatürkü koruma kanunları hangi mantığa hizmet ediyor anlamak bir türlü mümkün değil. m. kemalin hatırasına alanen hakaret edenlere ceza vermeyi öngörüyor bu kanun ama kapsamının sınırları belli değil. kişi en ufak bir söz söylemedede cezaevine tıkılabiliyor. Türkiyede ortalama ömür 28500 gün. mustafa Kemal öleli 29300 gün oldu. yani bir ömrü aştı. son 100 günde dolmabahçe sarayından çıkamadığına göre sayki 29400 gün. kim hatırlayacakta bu kadar eski zamanı hatırasından bahsediliyor. hatırlayan kişi o zamanlar yetişkin olacakki hatırası hatıra sayılsın. buda en az 100 yaşında olmak demek. oda gördüyse. çıkardılar işte dün tv de zahide yetişin programına niğdeden 100 yaşında bir kadını gördünmü atatürkü diyorlar Antalyada iken arabasının geçtiğini duymuş. aman ne büyük hatıra. nüfus kağıdı miladi olduğuna göre üzerindeki bilgide gerçek sayılmaz ya hadi neyse.
    Atatürkü koruma kanunu bence tam anlamıyla deli dumrul kanunu. çünkü hatırlayan bilen kalmadı. yaşı 95-96yı bulan binde bir değil ülkede. onlarında binde biri görmüş olsa birkaç kişiyi geçmez bu sayı. kaldıki onlarda çocuk 1930 lu yıllarda bile. M.Kemalden 15-16 yıl sonra doğanlar bile artık yaşlı sayılıyor. 65 yaş ve üstü. bu sayfada adı geçen Ahmet hakan daha dünkü insan sayılır m.kemal zamanına göre. ama onun bile yaş olmuş 51-52. ve Türkiyede erkek ömrü 75.3 yıl. o bile normalde yolun 3 te sini aşmış sayılır. artık yaşlılar sınıfında. birileri hala ölümü 80 yılı aşmış bir kişiyi korumaya uğraşıyor neden kimden.
    böyle bişeye ihtiyaç duyulmasının sebebi işlenen günahların büyüklüğünden olmasın. öyle benzetmeler yapmak vardıda fincancı katırlarını ürkütmeyelim.

  10. ismail Avatar
    ismail

    tarihçi sinan atatürk etkisi adlı kitap çıkartmış. kitabın ateist kanallardan birisindeki reklamında mustafa kemalin batı emperyalizmıne karşı mücadele verip kazandığını osmanlıdan kasıtla ortaçağ karanlığının artıklarınıda ortadan kaldırdığını iddia ediyor.
    tabiiki yalan emperyalist ingilizin uşaklığını yaparak islam imparatorluğunu yıkanlar ingilize valilik yapan islam düşmanları kurtarıcı gibi lanse ediliyor. suriyede ordu bitecek şekilde yenilerek istanbula trenle birkaç kişiyle dönebilen birini anında asarlar. ingiliz korumasa. ingilizin korumasının sebebi islam imparatorluğunu onları kullanarak kaldıracak.
    birileri sözüm ona islamdan gibi gözüküp ortaçağ karanlığından bahsetmesin. o söz islam düşmanı sabetaycı gizli yahudilerin islama olan karalamasıdır. Malum yahudilik ilk çağdan kalmadır. hıristiyanlıkda öyle ve kemalizm bu ikisinin islama karşı ittifakıdır.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      tarihci degil o

  11. ismail Avatar
    ismail

    singapuru bilirmisiniz. türkiyenin her hangi bir ilçesi kadar küçük bir araziye sahip olmasına rağmen 5.7 milyon nüfuslu bir ülke. 1963 te yada 65 te bağımsız oldu.benim çocukluğumda 581km2 lik bir araziye sahipti. 1990ların başlarında 600 km kareye ulaştı arazisi. 2000lerin başlarında 618 km2 lik oldu. bügünlerde 723 km2. peki bir ülke savaşmadan nasıl 142 km2 genişler. sürekli olarak deniz kumu satın alıp bunlarla denizi doldurarak. Türkiyede bir kıyaslama yapacak olsak izmit körfezinin yalova tuzla arasından başlanarak izmite kadar tamamen doldurulması demektir bu.
    bizim izmit körfezine köprü projesi 1988 başlarında ortaya atıldı. 2016 ortalarında ancak yabancılar yaptı bu köprüyü biz yapamadık. küçücük singapur izmit körfezi kadar alanı doldurup ülkeye kazandırırken biz bir köprü bile yapamadık…
    hasan mezarcı 1993 ocağında yaptığı bir konuşmada singapurun ekonomisi bile bizden büyük demişti. doğru söylediği alenen ortada.1988 de gemilerle körfeze kum taşınsa diliskelesi hersek burnu arasına. körfezi komple doldurmaya gerek yok o arayı karşılıklı 1100 er metre olarak doldursaydık. 500 metrelik bölümüde gemiler izmite gidebilsin diye öylece bırakarak köprüyü 500 m. lik kesime kendimiz yapsak olmazmıydı. o kadar sürede bal gibi olurduda bunu yapacak para nerede desene. muhtemelen ekonomimiz aşırı dış borç yüzünden bu duruma müsait değil. sanki bir yerlerdeki yahudi lobisi güdüyor bizi. o sebeple küçücük singapur kadar bile olamıyoruz. Mustafa Kemal 20. asırdaki dünyanın en büyük lideri kimilerine göre. doğrumu bu durum. singapurla bir mukayese edelim. paran yoksa birilerinin güdümündesin demektir. başkalarının güdümündeyse ekonomi büyüklük hikayedir. 1923 te başımıza gelen Kemalizm sayesinde biz öyleyiz. büyüklük masal galiba. öyle gözüküyor.

  12. ismail Avatar
    ismail

    tgrt de tarihçi ismail yağcı anlatıyor. Hareket ordusunu 1909da istanbula baskın yapıp sultan ikinci abdulhamiti tahttan indirenleri gönderenlerden birisi Mahmut şevket paşaymış.. kendisi hareket başarılı olmazsa suçlu duruma düşmemek adına edirnede beklemiş. oradan topladığı bulgar ve ermenilerden oluşan türk düşmanı birlikleride istanbula yollamış bu çerkez paşa. bunlar 200kadar bölüğümüzü telef etmşler. çoğunu öldürüp kalanıda yaralamışlar. hareket ordusunda tek bir türk bile yokmuş. hepside balkan milletlerinden ve islam düşmanıymış. katliam yapmışlar İstanbulda.Mustafa Kemal hareket ordusunun kurmay başkanıydı ve o orduyu istanbula kendisinin gönderdiğini açıklamıştı. hareket ordusunda bir tek türk olmayacak. istanbulda müslüman katliamı yapacaklar. padişahı tahttan indirecekler ve zaman gelecek o orduyu istanbula ben yolladım diyene en büyük türk yada Türklerin atası anlamında Atatürk denilecek ve bu kişi kanunlarla korunacak.
    bir kişi ancak düşmanlarla ittifak yapar ve bir devlete ve toplumuna sürekli çok büyük kazıklar atarsa ve bu şekilde memleket ele geçirirse o toplum onu sevmeyebilir. ancak böyle bir kimseyi milletin dilini bağlamak adına kanunlarla korumak zorunda kalır devletler. aksi durum eşyanın tabiatına aykırıdır öyle değilmi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.