Öztürk Yılmaz Türkçe Ezan’da samimi değil mi?

Published by

on

Öztürk Yılmaz Türkçe Ezan’da samimi değil mi?

*

***

Bu videoda, “anlayalım” bahanesiyle “Türkçe” Ezan isteyenlerin ne kadar samimiyetsiz olduklarını göreceksiniz. Geçenlerde bir Televizyon programında Ezan’ın Türkçe okunması gerektiğini, aksi halde bunun Türkçe’yi “aşağılamak” olacağını söyleyen ve fakat daha sonra CHP’den ihraç edilen Öztürk Yılmaz, yaptığı bir basın toplantısında sürekli yabancı ve çoğunlukla da Arapça kelimeler kullandı. Söz konusu basın toplantısının sadece 1 dakikalık kısmında 14 yabancı kelime kullanan Öztürk Yılmaz, böylece kendi tabiriyle Türkçe’yi “aşağılamış” oldu. 14 dedik fakat tekrarları saymadık. Mesela defalarca “Allah” dediği halde bunu 1 kere saydık. Halbuki Türkçe Ezan’da Allah yerine “Tanrı” kelimesi geçiyordu. Günlük hayatta “Tanrı” demeyen bir insan neden Türkçe Ezan ister ki? Demek ki mesele “Türkçe” değil, “gavurluk”tur.

Işte Öztürk Yılmaz’ın kullandığı o yabancı kelimeler:

“linç” [ingilizce] “lynch”
“insan” [Arapça]
“halk” [Arapça]
“Allah” [Arapça]
“irade” [Arapça]
“reva” [Farsça]
“dua” [Arapça]
“bari” [Farsça]
“mahlukat” [Arapça]
“kadir” [Arapça]
“şey” [Arapça]
“zulüm” [Arapça]
“rab” [Arapça]
“hakir” [Arapça]

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

Paylaşım Şartı:

Paylaşmak istediğiniz bir yazı, görsel vs. varsa, alakalı yazıya gidin ve yukarıdaki adres çubuğunda görülen linki kopyalayıp paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın. Yani YALNIZCA LİNK PAYLAŞIMINA MÜSAADE EDİYORUZ. Ayrıca yazının sonunda “facebook” veya “twitter”ın sosyal medya paylaşım butonları var. O butonlara tıklayarak da paylaşılabilir. Başka türlüsüne hiçbir surette rızamız yoktur.

*

7 responses to “Öztürk Yılmaz Türkçe Ezan’da samimi değil mi?”

  1. grezimonk darktonk Avatar
    grezimonk darktonk

    tipik chomarius karalaması çöp… okumayın… çöp…

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      grezimonk darktonk isimli yorumcuya, okumasinlar da cahil mi kalsinlar?

  2. grezimonk darktonk Avatar
    grezimonk darktonk

    yobaz tarafından iftira yazısı yalan dolan…

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      grezimonk darktonk isimli yorumcuya, neresi yalan? Burada nasil yalan söylenebilir? Videoda konusan adamin sözlerini duymuyor musun? Iste kemalist kafa böyledir. Aleni bir seyi bile yalanliyor.

    2. Sahir Avatar
      Sahir

      Kullanıcı adına bakılırsa milenyum çocuğusun. Hani şu; Instagram’da, Twitter’da, Facebook’da bol bol takılan, elinden akıllı telefonunu düşürmeyen, her gün, 3 saatlik saçma sapan dizileri izleyen, okulda Kemalizm propandası duyarak büyümüş, ailesi tarafından da İslami eğitim verilmemiş ve okumaktan aciz tiplerden birisi. Yaşın daha 20 bile değildir, zannımca. Şu adamı artık insan yerine koyun da ona bir faydanız dokunsun. Eğer onu gerçekten seviyor olsaydınız yanlışlarını kabul eder doğruları ile övünürdünüz. Gerçi salih bir Müslüman niye sevsinki, Müslümanların lehine hiçbir şey yapmamıştır. Siz onu böyle övmeye ve sevmeye devam ettikçe hem ateşine ortak oluyorsunuz hemde azabı artırılıyor. Biz eğer sizleri sevmesek ve acımasak bu gerçekleri dile getirmezdik. Bizlerle beraber toprak olurdu. Ateşin hem sizlere hem de bizlere dokunmasını istemiyoruz. Yani biz Allah için seviyoruz ve Allah için buğzediyoruz.

  3. emin Avatar
    emin

    Kemalist cenah’ın İslam’a bakışında değişen bir şey yok hala! Allah ellerine fırsat vermesin!
    Her fırsatta İslam’a ve islami şahsiyetlere saran karanlık odak ve Nazif Ay; yakın bir zaman önce yayınladığı: “Dinciler, çocuk katline nasıl zemin hazırlıyor” yazısında alçak ifitirlarla kin kusmuş! Çocuk istismarını İslama bağlamış! Hazreti Ömer Halid bin Velid (R.A.) için aynen şunları söyleyebiliyor yazıda:
    “Peygamberin arkadaşlarından ve Üçüncü Halife Ömer’in, Ali’nin küçük yaştaki kızı Ümmü Gülsüm’le evliliğinin açıklaması ve zavallı Ümmü Gülsüm’ün Ömer’den sonraki yaşantısında da çektiği ıstırapların sağlıklı yorumu halen yapılamamaktadır.
    Allah’ın kılıcı- Esedullah” diye vasıflanan Halid bin Velid’in kadınlara düşkün oluşuna ve yasak aşk ilişkilerine girdiğine dair söylentilerin ve rivayetlerin açıklığa tam olarak kavuşturulamaması, İslam toplumunun midesini bulandırmaya devam etmektedir.” ve daha ne iğrençlikler var fakat kimseden tepki gelmeyince, yetkililer ve hukuk devreye girmeyince iyice azıttılar!

    5816 sopasıyla müslümanları susturuyor, CHP’yi eleştiremez kılıyorlar, kendileri ise özgürlüğün zirvesinin tadını taviz vermeden çıkarıyor!!

  4. kerem Avatar
    kerem

    ruhunu şeytana satmış, hakikatlerden yüz çevirmiş insanlar gözlerin ateş soksan da görmezler nasıl yanacaklarını. onlar değil midir ki allahın kerametini gösterince büyü sihir diyip sırt çevirenler?
    her kim ki bu dünyada kötülüğü batılı savunursa öteki dünyada da o safta yyer alır. o yüzden değerli kardeşlerim cahille ve ruhunu batıla şeytana teslim etmiş kişilere laf anlatmaya çalışmayınız. bırakın kendi yalanlarıyla yaşamaya devam etsinler.
    selametle…

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.