Instagram’daki ırz düşmanı sahtekar Ali Çandarlı yine hile peşinde

Published by

on

Instagram’daki ırz düşmanı sahtekar Ali Çandarlı yine hile peşinde

Dünki yazımda, benim ve sitemin ismini kullanıp insanları aldatan ve fakat sahtekarlığı ortaya çıkınca da birden “Ali Çandarlı” oluveren ırz düşmanı sahtekarın sözde eşinin ettiği küfürlerin video kaydını paylaşmıştım. Sözkonusu mesajlaşma, insanları bu sahtekarlara karşı ikaz etmeye çalışan bir kardeşimizle gerçekleşmişti. Bu sahtekarın sözde-eşi küfür etmiş, ancak videoya kaydedildiğini farkedince bir hile düzenleyip fake mesaj uygulamasıyla bu kardeşimizi küfürbaz çıkarmaya çalışmıştı. Lakin biz video kaydını paylaşınca her zaman olduğu gibi foyaları yine ortaya çıkmıştı.

Şimdi bunlar durur mu? Güya kardeşimizin o -olmayan- küfürlü mesajlarını videoya kaydetmiş… Yani hiç utanmadan milletin aklıyla alay ediyorlar…

Peki nasıl yaptılar? Tabii ki bir “Fake chat” programı indirip kendi kendine hazırladığı mesajların videosunu kaydederek.

Bir de, güya “eski yazışmaları” da bulmuş ve paylaşacakmış. Bulması mümkün değil çünkü asla böyle bir şey olmadı. Kendisini tanımam etmem. Aylardır herkes kendisinden buna dair bir delil istemesine rağmen hiçbir cevap veremiyordu. Peki şimdi ne oldu da aniden şapkadan tavşan çıkarır gibi “buldum” diyor? Buldu ama (olmayan) yazışmaları değil, az evvel bahsettiğim “Fake Chat” programını buldu, oradan hazırlayıp, “işte bakın, böyle böyle yazışmıştık” diyecek. Peki neden hemen paylaşmıyor? Çünkü daha hazır değil… Bu sahtekar ırz düşmanından her şey beklenir. Asla böyle bir yazışma olmadı. Böyle cahillerle zaten işim olamaz.

Işte böyle sahte mesajlaşmalarla insanları aldatmaya çalışıyor:

*

***

Dünki yazımda “Ayrıca küfür etmiş olsa bile, bu beni bağlamaz” demiştim. Işte sahtekar bu ifademden rahatsız olmuş. “Nasıl bağlamaz” diyor. Basbayağı bağlamaz. Evrensel hukuk kaidesidir bu. Bir başkasının ettiği küfürden kimse beni sorumlu tutamaz. Nitekim Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurur:

“Herkes günahı yalnız kendi aleyhine kazanır. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez….”(En’am Suresi 164)

Kaldı ki o kardeşimiz küfür edecek bir karaktere sahip değildir, üstelik hiç de gereği yoktur. Irz düşmanı sahtekarın bir uydurmasıdır.

.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.