Milli Mücadele’de Ingilizler oynadı, bugün ABD oynamaya çalışıyor.

Published by

on

Milli Mücadele’de Ingilizler oynadı, bugün ABD oynamaya çalışıyor.

30 Nisan 2019‘da Facebook hesabımda paylaştığım yazıyı buraya da alıyorum:

*

m. kemal pyd ypg isid atatürk ingiliz ajani mi m. kemal ingiliz casusu mu

***

Bu yazacaklarımı size hiçbir akademisyen anlatmaya cesaret edemez. Fakat bunların bir kısmını sitemde belgeledim ve bir kısmını da inşaallah ileri bir tarihte paylaşacağım. Çok kısa anlatıyorum:

M. Kemal Kurtuluş Savaşı’nda sadece Yunana karşı savaşmıştır. Izmir’i yunana işgal ettiren Ingilizlerdir. Zira iktidarı Osmanlı’dan alıp M. Kemal’e vermek istiyordu. Neden? Çünkü M. Kemal, Ingilizlerin arzu ettiği “inkılapları” yapacaktı ve nitekim yaptı da. Bu Müslüman ülkede Din dersleri ve “Allah” demek bile yasaklandı efendiler! Bunu ingiliz kendisi yapamazdı.

Peki nasıl oldu? Ingilizler, Istanbul’u işgal ederek Padişahın elini kolunu bağladı ve yunanı Anadolu’ya saldırttı. Böylece orduyu ve halkı M. Kemal’in peşinden gitmeye mecbur etti, ona bağladı. Ardından yunana verdiği lojistik, silah, cephane ve istihbarat desteğini geri çekti ve bunları M. Kemal’e verdi. Dolayısıyla yunanlılar geri çekilmeye, M. Kemal ise ilerlemeye başladı. Neticede M.Kemal “kahraman”, elini kolunu bağladığı ve zorla, baskıyla M. Kemal aleyhinde hamleler yapmaya zorladığı Padişahı da “hain” vaziyetine soktu. Yani iktidar Osmanlı’dan M. Kemal’e geçti. Artık M. Kemal halkın gözünde bir “kahraman” oldu. Böylelikle din, kültür, örf ve adetlerimize aykırı olan ve fakat ingilizlerin dayattığı inkılapları “sorgulanamaz” hale geldi. Işte Atatürk’ü koruma kanunu, aslında bu inkılapları koruyor. Yani M. Kemal korunarak bu inkılaplar “dokunulmazlık zırhına” bürünmüş oldu.

*

m-kemal-atatc3bcrk-ingiliz-ajani-mi-m-kemal-atatc3bcrk-ingiliz-casusu-mu-m-kemal-ingiliz-ajani-m-kemal-atatc3bcrk-ingilizlerden-silah-aldi-mi-atatc3bcrk-ingilizlerden-cephane-aldi-miM. Kemal’in Genel Sekreterliğini yapmış olan Tarihçi Yusuf Hikmet Bayur bile, Türk Tarih Kurumu tarafından basılan eserinde Ingilizler’in M. Kemal’e cephane getirdiğini yazmaktadır. (Yusuf Hikmet Bayur, Türkiye Devletinin Dış Siyasası, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara 1973, sayfa 95.) ABD de PYD’ye silah göndermişti…

***

Aynı oyunu geçenlerde ABD de bizimle oynamaya kalktı. Plan şuydu: ABD’nin kurduğu IŞID, Kürtlerin yaşadığı bölgelere saldıracak, bunun üzerine PYD, IŞID‘e savaş ilan edecek ve bütün Kürtler, hatta Türkiye’deki Kürt kardeşlerimiz bile PYD’nin peşinden gitmeye mecbur hale gelecekti. Nasıl ki M. Kemal ingiliz silahlarıyla yunanı yendiyse, PYD de ABD silahlarıyla donatılmış olarak galip gelecek ve “kahraman” olup tıpkı M. Kemal gibi bir devlet kuracaktı. Nasıl ki ingilizler yunanı Anadolu’ya saldırttı, M. Kemal’i galip getirtti ve “kahraman” yapıp bir de devlet kurmasını sağladıysa, bu sefer de ABD kendi kurduğu IŞID’i Kürt bölgelerine saldırttı ve ardından PYD’yi kahramanlaştırıp bir devlet kurduracaktı. Nasıl ki Sultan Vahideddin’in beyanlarını “Milli Mücadele” karşıtı gibi yorumladılar ve onu “hain” ilan edip bütün halkı Osmanlı Devleti aleyhine sevkettilerse, aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan’ın da; “Şu anda Kobani düştü, düşüyor” şeklindeki beyanını çarpıtarak Kürt kardeşlerimizi Türkiye aleyhine sevketmeye çalıştılar. Fakat Türkiye bu oyunu bozdu elhamdülillah. Ingilizler Türkleri Osmanlı’dan kopardı, ABD ise Kürt kardeşlerimizi Türkiye’den koparmaya çalışıyor. Uyanık olmalıyız. Kürt kardeşlerimizin büyük Türkiye’den başka bir vatanı yok, olamaz.

Senaryodaki karakterler:

Dün Ingiliz, bugün ABD
Dün Yunan, bugün IŞID/DAEŞ
Dün M. Kemal, bugün YPG/PYD
Dün Türkler, bugün Kürtler.

Oyun aynı oyun.

 

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

Paylaşım Şartı:

Paylaşmak istediğiniz bir yazı, görsel vs. varsa, alakalı yazıya gidin ve yukarıdaki adres çubuğunda görülen linki kopyalayıp paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın. Yani YALNIZCA LİNK PAYLAŞIMINA MÜSAADE EDİYORUZ. Ayrıca yazının sonunda “facebook” veya “twitter”ın sosyal medya paylaşım butonları var. O butonlara tıklayarak da paylaşılabilir. Başka türlüsüne hiçbir surette rızamız yoktur.

*

4 responses to “Milli Mücadele’de Ingilizler oynadı, bugün ABD oynamaya çalışıyor.”

  1. Harun Meşe Avatar
    Harun Meşe

    çok iyi derdini anlattın tenk yu

  2. Osmanlı Torunu Avatar

    https://www.adanapost.com/eski-bir-sabetayist-sabetayistleri-desifre-ediyor-ilgaz-zorlunun-itiraflari-20426h.htm
    Başta M.Kamal hakkında düz konuşmaya korkmuş olsa da bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim;her yerde YAHUDİLER ağızlarında yalandan valla,inşaallah,maşaallah!
    Devlet gazeteleri,yayınları dahi döneklik yapabiliyorlar.Çünkü orada da varlar.
    Erdoğan ve AKP’den başka Sabataizm’e baş kaldıran yok,herkes onları düşürmeye çalışıyor.Haklarında kara propaganda ve kirli entrikalar yapıyorlar.Allah’ım sen bize yardım et,Türkiyeye hidayet ve selamet ver.

  3. Osmanlı Avatar
    Osmanlı

    “Eski bir Sabetayist, Sabetayistleri Deşifre ediyor: Ilgaz Zorlu’nun itirafları “SECRET DOCUMENTS ABOUT TURKİSH SABETAİST FOLLOWERS”Sabetaistliğin kurucusu Sabetay Sevi?nin soyundan gelen torunu Ilgaz ZorluKaynak: Eski bir Sabetayist, Sabetayistleri Deşifre ediyor: Ilgaz Zorlu’nun itirafları”
    Bu başlığı araştırın,Türkiye’nin kuruluşundan bu yana çok ilginç bilgileri ifşa ediyor.Kemalistlerin AKP’yi karalayıp durmalarının arkasındaki SEBEP

  4. evvelemir Avatar
    evvelemir

    Eline yüreğine sağlık işte 100 senenin özeti budur,şu iki üç satırı anlayıp beyne yerleştirmek için en az 100 kitap okumak gerek, 2 sene önce bunu okusam “hadi ln ordan derdim” fakat şimdi hepsini biliyorum kaynaklarıyla okudum öğrendim kavradım, kemalistlerin saldırılarını da anlıyorum bende cahil iken böyleydim inanasım gelmiyordu şimdi çok şükr 2. hayatıma başladım.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.