Hz. Muhammed’in Mezarını Yıkılmaktan Atatürk Kurtardı yalanı

Published by

on

M. Kemal Atatürk, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesellem) mezarını yıkılmaktan kurtardı yalanı…


***

Gerek bana ulaşan özel mesajlar, gerekse sayfamıza gelen neredeyse her kemalistin bu asılsız iddiayı “gururla” dile getirmesi, beni bu yazıyı yazmaya icbar etti.

Evvela bu asılsız iddiayı buraya yazalım…

Iddia şöyle:

“Hz. Muhammed’in mezarını yıkıp, yerini degiştirmek isteyen zamanın Suud kralına Atatürk’ün kendi el yazısı ve imzasıyla çektigi telgraf:

Not: Yazıya başlarken Krala sayın kelimesini kullanmıyor..

‘Suud kralının dikkatine !! Tarafımıza ulaşan haberlere göre Allah’ın sevgili ve özel kulu, elçisi peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrini yıkıp yerini degiştirecekmişsin. O mezarın tek taşına dokunursan Kurtuluş Savaşı’nı bırakır ordularımla aşağı inerim.’

26 Haziran 1919 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

(Cumhurbaşkanlığı Atatürk Özel Arşivi)”

***

Birde düştükleri “not”ta; Krala “sayın” kelimesi kullanmadığını belirtmişler… Ne kadar da gururlanıyorlardır kimbilir.

Gelelim cevabımıza…

1 – “Sözde” telgraf “el yazısıyla” çekilmiş… Faks mı bu mübarek, el yazısıyla çekilebilsin? Telgraf sisteminde mürekkepli kalem bir kağıt şerit üzerine nokta (.) veya çizgi (-) şeklinde şekiller çizer. Daha sonra ise Samuel Morse ve yardımcısı Vail bu sistemi geliştirdiler. “Nokta ve çizgilerden” oluşan bir kodlama sistemi ortaya çıkardılar. Bu kodlama sistemi, daha sonra tüm dünyada kabul gören Mors alfabesiydi.[1]

2 – “Sözde” telgraf; “Mustafa Kemal *Atatürk*” imzasını taşıyor. Halbuki “Atatürk” soyadı taa 24 Kasım 1934 tarih ve 2587 sayılı kanunla kendisine verilmiştir.[2]

3 – Dışişleri ile ilgili yazışmalar “Dışişleri Bakanlığı” arşivinde muhafaza edilir. Oysa bu “sözde” telgrafın kaynağı “Cumhurbaşkanlığı” arşividir. Üstelik “sözde” belgenin hangi dosya ve numarada olduğu hakkında bilgi de verilmemiş. Böyle kaynak olur mu? Zaten böyle bir belge olmadığı için numarası verilemiyor olsa gerek. Eğer böyle bir belge varsa çıkarın ortaya. Şayet bulamıyorsanız yok hükmündedir, olmayan bir belge nasıl delil olur?

4 – “Suud Kralına” çekildiği iddia edilen telgrafın tarihi “26 Haziran 1919’dur. Oysa Suudi Arabistan Krallığı taa 23 Eylül 1932 tarihinde kurulmuştur.[3]

*

Bu görselin boş bir alt özelliği var; dosya ismi: m.-kemal-ataturk-hz.-muhammedin-sav-mezarini-yikilmaktan-kurtardi-yalani-ataturk-peygamberimizin-mezarini-kurtardi-mi-1.jpg

[3] no’lu dipnot ile alakalı… Suudi Arabistan’ın 23 Eylül 1932’de kurulduğuna dair Suud Resmi gazetesi…

***

Bazıları da telgrafın 1926 yılında çekildiğini iddia ederler… Ancak bu tarih “sözde” telgrafın içeriği ile çelişmektedir. Zira metinde:

“O mezarın tek taşına dokunursan **Kurtuluş Savaşı’nı** bırakır ordularımla aşağı inerim.”

ifadeleri yer alıyor. 1926 yılında Kurtuluş Savaşı mı vardı? Kurtuluş Savaşı 11 Ekim 1922’de imzalanan Mudanya Mütarekesi ile fiilen, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması ile resmen sona ermiştir.

Kısaca bu iddianın aslı yoktur, saçma bir iddiadır.

Nevzat Yalçıntaş, bunu M. Kemal Atatürk’ü müslüman göstermek için uydurduklarını Kadir Mısıroğlu’na itiraf etmiş ve Kadir Mısıroğlu da bunu televizyonda açıklamıştır. Nevzat Yalçıntaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu yalanladığını da duymadık.

Söz konusu videoyu izlemek için şu linke tıklayınız:

http://www.youtube.com/watch?v=2IwL0Hh67Z8

(Salavat: Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.)

***

Bırakın M. Kemal Atatürk’ün taa Arabistan’da Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) Efendimizin mezarını yıkılmaktan kurtarmasını; daha Bursa’da bulunan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Cennet Mekan Osman Gazi’nin sandukasını iki paralık yunan ordusuna karşı koruyamamıştır. Dileyen bu konumuza bakabilir:

http://atomic-temporary-34931856.wpcomstaging.com/2012/07/16/bursa-m-kemal-ataturkun-emriyle-carpisilmadan-bosaltildi/

.

KAYNAKLAR:

.

[1] http://tr.wikipedia.org/wiki/Telgraf

[2] T.C. Resmî Gazete, 24 Aralık 1934, sayı 2888, sayfa 4565.

[3] Ümmü’l Kura Gazetesi, 23 Eylül 1932/22 Cemadiyelula 1351, S.406, sayfa 1. (Suud Resmi Gazetesi)

Selahaddin el-Muhtar, Tarih’ul Memleketi’l Arabiyyeti’s-Suudiyye, Fi Maziha ve Haziriha, cild 2, Beyrut 1957, sayfa 458-459.

Penelope Tuson, Anita Burdett, Records of Saudi Arabia, Primary Documents 1902-1960, Volume 4, 1926-1932, Archive Editions, 1992, sayfa 485. (Bu üç kaynak için bakınız; Mustafa Bostancı, Türkiye – Suudi Arabistan Ilişkileri (1926-1990), Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 2020.)

Yerli kaynak için bakınız; Konya Ticaret Odası, Suudi Arabistan Krallığı Ülke Raporu, Etüd-Araştırma Servisi Ocak 2009, sayfa 1.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

http://www.belgelerlegercektarih.wordpress.com

*

*

66 responses to “Hz. Muhammed’in Mezarını Yıkılmaktan Atatürk Kurtardı yalanı”

  1. Sıkıyorsa yorumu yayınla Avatar
    Sıkıyorsa yorumu yayınla

    Cahillllll haha çok güldüm. faksmı bu dio hahahaah 😀 Allah ıslah etsin seni ne diyeyim.

    Birde kaynak olarak kendi sitesini veriyor ya çok güldüm ya bacım sana..

  2. cem Avatar
    cem

    seni cahil kurtulus savasini yonettigini kabul ediyorsun halen osmanli diyorsun senin padisahlarin ulkeyi satarken mustafa kemal ulkeyi kurtarmakla ugrasiyordu ama size anlatmak zor cahil lerrrrrr

  3. basat Avatar
    basat

    Hadi bu yalan tamam Ölmüş Osmanlının son padişah i savasta ne yapmış anlatsana Osmanlı İmparatorluğu niye yıkıldı anlatsana

      1. Göknur aslan Avatar
        Göknur aslan

        Ulan geri zekalı atatürk olmasaydı sen bu ülkede yasayabilirmiydin acaba sizin gibi salaklar yüzünden ülkemiz bu halde bu gun bu ülkede rahat nesef alıp türklüğün ü yasayabiliyorsan bu ataturk un sayesinde senin padişahın ülkeyi bölüp başka ülkelere verirken halka silah biraktirirken atatürk herkesi cesaretlendirip ülkenin kalanını kurtarmıştır senin padişahlarının tamamı karı meraklısı haremde karilarla yatıp K alkmaktan başka hiç şeyden anlamayan yawşaklardi. Ben osmanlı torunu falan değilim ben ataturk un kurduğu cumhuriyetin çocuğu Türk çocuğuyum….

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        Evet göknur, sen Osmanli cocugu olamazsin zaten, ne cocugu oldugun belli. Padisahlarin tamaminin kari meraklisi oldugunu yazmissin. Fazla roman okuyorsun anlasilan. “Kari meraklisinin” kim oldugunu “merak” ediyorsan M. Kemal’in cankayada veya daha evvelinde sofya ve selanikte yaptiklarini arastirman kafi gelir. M. Kemal olmasaydi neden yasayamayacaktik? Bati trakyadaki irkdaslarimiz yasamiyor mu? Padisahin silah biraktirdigi falan yoktu. Tarm tersi, M. Kemali anadoluya gönderen Padisahti.

      3. janissary Avatar
        janissary

        göknur denen kanı bozuk soysuz…benim dedem yaşamadı ne olacak?benim dedem savaşta toprağa gitti senin kemal şehitlerimize nazire yapar gibipadişahı kovup saraylarda sarhoş olup karılarla düştü kalktı.Padişahın cariyelerinden bahsederler de kemalin metreslerinden hiç bahsetmezler nedense..sizde onun bunun metresi olduğunuz için doğal tabii.Kemal sizi tam kurtaramamış anlaşılan.

        Tc Osmanlının mirası üzerine kuruldu.Kurtuluş savaşında savaşan kemal de dahil subaylar ve askerler osmanlı askeriydi.Osmanlı askeri ve tebaa Padişahı tanıyordu kurtuluş savaşında senin kemal meclisi açarken bile padişaha ve halifeye yemin etti.Kurtuluş savaşı verilirken gencecik insanlar şehit olurken türkiye diye bir şey yoktu.laiklik kemalizm diye bir şey yoktu.Kemal eğer o halka bunlar uğruna savaşmasını söyleseydi kimse savaşmazdı zaten o nedenle kemal başlarda osmanlıcı takıldı din iman Allah muhammet şehitlik dedi.Sonra çark etti laiklik kemalizm dedi.Ama şunu bil bugün savaş çıksa kimse laiklik ve kemalizm için yine savaşmaz şehitlik ve islam uğruna vatan için savaşır.senin kemal de bunların farkındaydı başta sesini çıkarmadı çıkarına uydurdu sonra siyasi baskı ve yıldırmayla gücü ele geçirince diktasını ortaya koydu işte sen bu diktanın çocuğusun.Kemal de dahil bu ülkenin her ailenin kökleri osmanlıya dayanır ve osmanlıda savaşlarda yer alıp şehit olmuştur ki osmanlının kazandığı son savaş tekrar ediyorum kurtuluş savaşıdır.Türkiye cumhuriyeti sonra kuruldu kıbrıs ve kore çıkarmaları türkiye nin savaşlarıdır kurtuluş savaşı değil.kurtuluş savaşını osmanlı subayları askerleri ve halkı vermiştir.bilmeden atalarına bok atma yavşak.atan değilse de siktir git kimin dölüysen onun kucağına otur.

        Bizim dedemiz osmanlı babamız tc dir.İkisi de kutsaldır.
        tc osmanlıdan gelir soysuz.Osmanlıyı inkar etmek dedeni inkar etmektir dedesini inkar eden babasını zor bulur senin gibi.

    1. Bekir jan Avatar
      Bekir jan

      70 bin asker tek bir kursun sikmadan ve yedincikolordu komutani olan M.kemal askerleri neden filistine teslim ettimboylemi kurtardi ulkeyi sarhosken ben yahudiyim diyerekmi veya camileri ahira ceviren ezani turkce okutup kurani toplatanmi kurtardi, biz gucumuzu gokten inen kitaplardan almadik diyerek mi kurtariyor veya insanlar acken bira fabrikasi acarakmi nebilyim bunlari yapan adammi kurtardi sanmiyorum konusmayin arastirin churchill in yazdigi belgesel var ona bak

  4. tunç Avatar
    tunç

    Eskiden sağcı solcu diye böldüklerini şimdi Osmanlıcı Atatürkçü diye bölüyorlar sizde mal gibi bu tuzağa düşüyorsunuz (M. Kemali Anadolu ya gönderen Padişahtı.) diye yazarken insan düşünür bir kere padişah M. Kemali gönderiyor ki bir planı var kafasında diğeri de (m.kemal olmasaydı bu topraklarda Yaşayamazdın diyor) bunu söyleyende şunu düşünsün M. Kemale verilen görev yeni bir devlet kurma görevidir ki buda yıkılan Osmanlının Avrupa egemenliği altında yaşamaması içindir çünkü Türkler tarihte hiçbir zaman başka bir devletin egemenliği altında yaşamamıştır. durum bu iken siz geçmişinizle düşmanlaştırılarak kutuplaştırılarak üretemeyen düşünemeyen bir millet halini alıyorsunuz önce bu düşmanlığı bitirip birlik olmak için ne yapmamız gerektiğini düşünün sonra ona buna bok atarsınız.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      tunc, hayir tam tersi. Osmanlici atatürkcü diye bölen m. kemal ve arkadaslariydi. Biz ise bu bölünmeyi kaldirmaya calisiyoruz. Evet Sultan Vahideddin’in bir plani var ancak m. kemal ihanet etti. Bunu Sultan Vahideddin söylüyor zaten. Kimse M. Kemale yeni devlet kur demedi, zaten böyle bir mantiksizlik olamaz. Türkiye kurulunca Osmanlidaki türkler Avrupa egemenligi altinda yasamaktan mi kurtuldu? Osmanli yikilmamistir, madem yikildi Türkiye’yi kim kurdu? Osmanli pasasi m. kemal. Türkiyeyi osmanli pasasi m. kemal kurduysa osmanliyi neden kurtaramadi. Eger türkleri avrupanin egemenligi altinda yasamaktan kurtardiysa osmanli devleti nerede? Eminim siz tarihle alakali iki kitap dahi okumamissinizdir. Kusura bakmayin, cok özür diliyorum ama zirvalamissiniz. Yazdiklariniza baska bir tabir bulamadim.

      1. öylesine Avatar
        öylesine

        Göknura verilen cevapta bati trakyadaki irkdaşlarimiz yaşamiyormu denmiş. Bu cevap olmamiş. Keşke işgal altinda kalsaydikda kemalizm gelmeseydi anlamida çikar buradan. Cevap neydi. İşgal mustafa kemal ve ekibi gelsin diye olmuştu zaten. Osmanliyi kaldiranlar kemalizmi getirdiler. ABD, ingiltere, fransa, italya, japonya vs. Kemalizm buyuk kurtarici gibi gosterilen işgalci kuklasi bir yönetim idi. Canimizi ve ömrümüzü veren Allahtir. Göknur herşeyi mustafa kemale bağlayarak cehaletini ortaya koymuş.

    2. janissary Avatar
      janissary

      tunç gelip burada artislik yapma…senden başka bok atan yok burada…git bunu kemalist yüz tane site var onlara söyle.bu siteden 1 tane varsa kemalist halkı aşağılayan bölen ırkçı faşist yalancı manevi değerlere düşman en az 100 tane site var yalan mı?.bu ülkede sağ solda atatürkçü osmanlıcıda ocu bucuda kemalist kafanın altından çıkıyor.Osmanlıda Anadolunun geleneğinde yoktu bu ayrışma düşmanlık pis düşünceler kemalistler getirdi bunları.Biz burada bölücülük ve hakaret yapmıyoruz belgelerle sorulmayan konuşulmayan düşünülmeyen şeyleri söylüyoruz.Zoruna gitmesin.Sen hele bi böyle konuş kemalistlere karşı da görelim bir ense tıraşını ama siz dansözsünüz oralarda yalanır gelir burada akıl vermeye çalışırsınız.birde pozitif ortayolcu davranıyorsun ya sorma yedik bizde bunu…
      kemalistsin işte varsa üsturuplu bu belgelere bilgilere karşı bir tezin konuşalım açığız.yoksa hadi naşşşş..burada işin yok senin.emin ol senden akıl almaya hiç ihtiyacımız yok.

      öyle Türklük zorda kalmışta avrupanın egemenliği altına girilmişmişte söylediğin hiç bir şeye de katılmıyorum bu kafa yapın da boş ve yanlış sana uzun uzun cevap ta yazarım ama sen bir troll olduğun için senle uğraşmaya değmez bile naaaşş hadi ense traşı…

    3. Çağrı Avatar
      Çağrı

      Şu kadarını söyleyebilirim ki ağzına sağlık.

  5. xibalbaa Avatar
    xibalbaa

    Ya bi dakika bu Kadir Mısırlıoğlu değil miydi; Shakespeare aslında Türk’tür, kendisi gizli Müslümandır, gerçek adı da aslında Şeyh Pir’dir diyen mal kshdsjkgbf Utanmadan sen bir de onu mu kaynak gösterdin? Allah canını almaya gözümden yaş geldi resmen. Atatürk ile ilgili bir tane yanlış haber yakaladınız ya dibine dibine gidersiniz artık. Her şeyi bir tarafa bırak, bırak ya, devleti bırak, siyaseti bırak, herrrşeyi bırak ama insanlığını al şimdi eline. Aldınsa başlıyorum; Benim bildiğim güzel dinimiz, yani gerçek Müslümanlık, başkalarının dini inancını, Allah ile kul arasındaki inancı sorgulayamazlar. Laf etmezler, edemezler, sen kimsin ki birinin Müslümanlığı hakkında yorum yapıyorsun, bu ha Atatürk ha sen ha ben hiç farketmez onun bir kulu hakkında konuşuyoruz. Ben ölünce Hristiyan’sam sen mi asılacaksın benim bacağımdan, sen mi huzura çıkıp hesap vereceksin benim yerime dangalak. Sana ne? ALLAH İNSANA ÖZGÜR İRADE denen bir şey vermiş ve o iradeye kendisi bile müdahale etmemiş. Sen kimsin?! Senin gibi koftiden Müslümanlar ancak bok atmaya, karalamaya çalışır işte böyle aciz çabalarla, başkasının dini inancı hakkında atıp tutar, Allah’ın bileceği bir konuya kendi kendine hüküm verir hem kul hakkı yer hem şirk koşar, sonra da gelip burada Müslümanlıktan dem vurur, başka da bir bok yapamazsınız zaten. Eee ne diyelim? Yav he hee! Yalan o telgraf… Telgraf yalan ama ATATÜRK gerçek. Siz ister kabul ediiiin, ister etmeyin.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @xibalbaa, Shakespeare’in Türk olduguna dair bir iddiasinin oldugunu hatirlamiyorum. Sadece müslüman oldugunu söylemisti yanilmiyorsam, ki bu da kendine aid bir iddia degildir. Bu iddia ingilterede bile gündeme gelmisti. Mesela 1960’larda Londra’ya yayinlanan bir kitapta bu iddiaya yer verilmisti. Dolayisiyla burada alaya alinacak bir durum sözkonusu degildir. M. Kemal’i neden red ediyoruz?

      M. Kemal’i red etmemizin sebebi onun içki içmesi veya zina yapması değildir. O ve onun dine uygun olmayan fiillerine iştirak edenler, kendilerine zulmetmişlerdir. Gizli yaptıkları sürece burası bizleri ilgilendirmez. Allah (celle celaluhu) ile aralarında olan bir meseledir.

      Bizim M. Kemal’i red etmemizin nedeni, müslümanlara yaptığı zulümdür…

      Kuran’da müslümanların hangi kanunlar ile yönetileceği Cenab-ı Hakk tarafından bildirilmiştir ve bu kanunlar ile hükmetmeyenlerin kafir, zalim, fâsık oldukları beyan edilmiştir… M. Kemal’in Rabbimizin emirlerini uygulamadan çıkarması, ona itaat etmememizi ve onu red etmemizi gerektiriyor. Bunu keyfimizden yaptığımız söylenemez. Kuran emrettiği için onu red ediyoruz.

      Öte yandan dinimize hakaret etmesi, Kuran için; “Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları…” demesi ve daha birçok benzer sözleri de, M. Kemal’i red etmemizin başlıca sebeplerindendir.

      Resulallah (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimiz şöyle buyurdu:

      “Dinleyin ve itaat edin! Üzerinize tâyin olunan vâli/yönetici, başı siyah kuru üzüm gibi Habeş’li bir köle olsa bile, sizin aranızda **Allah’ın kitabını** uyguladığı müddetçe dinleyin ve itaat edin.”

      (Buhârî, Ahkâm 4; Müslim, İmâre 37; Nesâî, Bey’at 27)

      **

      Resulallah (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimiz şöyle buyurdu:

      “Dikkat edin İslam bir dairedir. Döndüğü müddetçe siz de kitapla(Kuran/Sünnet) beraber o dairenin içinde dönünüz. Dikkat edin, kitap ile sultanlık (din ve devlet işleri) birbirinden ayrılacak. Dikkat edin, onlar (bizden olmayanlar olsa gerek) sizin başınıza emir (idareci) olacak. Sizin aleyhinize olan, kendilerinin lehine olan şekilde hükmedecekler. Eğer onları dinlemezseniz sizi öldürecekler, itaat ederseniz sizi sapıtacaklar. Onlara karşı Meryem oğlu İsa (aleyhisselam)’ın arkadaşlarının davrandığı gibi davranın. Onlar ki testerelerle biçildiler, çarmıha gerildiler ama yine de davalarından vazgeçmediler. Allah’a itaat ederek ölüm, Allah’a isyan ederek yaşamaktan daha hayırlıdır.”

      (Hadis alimlerinden İmam Taberani Mu’cemu’l Kebir, Mu’cemu’s Sağir ve Şamiin isimli eserlerinde rivayet etti.)

      **

      Birkaç tane de Ayet-i kerime zikredelim:

      Araf Suresi
      3 – “(Ey insanlar) Rabbinizden, size indirilene uyun ve O’ndan başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!”

      **

      Casiye Suresi
      18 – “Sonra (Ey Rasulüm) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.”

      **

      Şûra Suresi
      21 – “Yoksa Allah’ın izin vermediği bir şeyi, dinde onlara şeriat kılacak ortakları mı var? Şayet kesin söz bulunmayacak olsaydı; aralarında derhal hüküm verilirdi. Doğrusu zalimlere elim bir azab vardır.”

      **

      Al-i Imran Suresi
      23 – “Kendilerine Kitaptan bir pay verilenleri görmedin mi? Aralarında Allah’ın Kitabı hükmetsin diye çağrılıyorlar da onlardan bir bölümü yüz çeviriyor. Onlar işte böyle arka dönenlerdir.”

      **********

      Zikrettiğimiz bu Ayet-i kerimelerden ve Hadis-i şeriflerden de anlaşılacağı gibi, Kuran’da yer alan kanunlar ile hükmedilmesi Allah-u Teala tarafından emredilmiştir. Mevzu bu denli açık ortadayken buna karşı çıkmak bir müslümanın yapacağı iş değildir. Bunu yapanlar ya sahtekardır, ya da gafildir.

      Maide Suresi’nin 44’üncü Ayetinde, Allah’ın (celle celaluhu) indirdikleri ile hükmetmeyenlerin durumu şöyle bildiriliyor:

      “(…) İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah’ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.”

      Allah’ın (azze ve celle) emirlerine uyduğumuzdan dolayı hiç kimsenin bizi suçlamaya hakkı yoktur.

      Bir takım insanlar ise; “ama o bizi kurtardı, bu yüzden seviyoruz” diyorlar. Kimi sevip kimi sevmeyeceğimiz de Kuran’da bildirilmiştir:

      Mümtehine Suresi
      1 – “Ey inananlar! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olan kimseleri dost edinmeyin. Onlar size gelen gerçeği inkar ettikleri, Rabbiniz Allah’a inandığınızdan dolayı Resulü ve sizi (yurdunuzdan sürüp) çıkardıkları halde siz onlara sevgi ulaştırıyorsunuz. Eğer benim yolumda savaşmak ve benim rızamı kazanmak için çıktınızsa içinizde onlara sevgi mi gizliyorsunuz? Oysa ben sizin gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz her şeyi bilirim. Sizden kim bunu yaparsa doğru yoldan sapmış olur.”

      **

      Mücadele Suresi
      22 – “Allah’a ve ahiret gününe inanan bir milletin, babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa Allah’a ve Resulüne düşman olanlarla dostluk ettiğini görmezsiniz. Onlar o kimselerdir ki Allah kalblerine iman yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O’ndan razı olmuşlardır. İşte onlar Allah’ın hizbi (dininin yardımcıları)dir. İyi bil ki, kurtuluşa ulaşacak olanlar, Allah’ın hizbidir.”

      **********

      Kaldı ki, bizi ne M. Kemal kurtarmıştır ve ne de kurtarılmış birşey var. Aksine, birçok şeyi kaybetmişiz.

      Örneğin Islam’ın öngördüğü Hilafet makamını, Rabbimizin emrettiği Şeriat’ı, yazımızı, kültürümüzü, tarihimizi, bize ait olan ve Lozan’da düşmanlarımıza bırakılan eski topraklarımızı, Ezan’ı (ki Adnan Menderes yine okunmasını sağlamıştır) vs. hepsini kaybetmişiz.

      Türkiye’de çoğunluğun mezhep Imamı olan, Imam-ı Azam Ebu Hanife (rahimehullah) Şeriat hakkında şöyle der:

      Bir kimse: “Gel beraber gidip Şeriat’a danışalım” derse öte­ki kişi de “Gitmem,” derse kâfir olur. Çünkü Şeriat’ı reddetmiş oluyor.

      Yine bir kimse: “Şeriat ve ben­zeri müesseselerin bana bir faydası yoktur, bana şeriatın hükmü geç­mez,” derse kâfir olur.

      “El-Muhît” adlı kitapta yazıldığına göre, bir kimsenin yanında Şeriat’tan bahsedilse ve bilerek bu söze karşı gelirse, yahut hakaret için çirkin bir ses çıkarsa, yahut bu Şeriat kötüdür, derse kâfir olur.”

      (Fıkh-ı Ekber Şerhi – Aliyyül Kari (rahimehullah) Şerh etmiştir.)

    2. janissary Avatar
      janissary

      @xibalbaa, Yaw hehehe bugün Almanya da Hitler ile Stalin ile Kraliçe Elizabeth ile ilgili yine bir çok ulusa mal olmuş ünlü kişilerle liderlerle ilgili dünyada çokça farklı ve ilginç iddia ortaya atılıyor.Bunların altı doldurulsun doldurulmasın insanlar ilginç buluyor tartışıyor iddiasını fikrini açıkça beyan ediyor inansın yada inanmasın.Kadir Mısırlıoğlu da gizli müslüman dedi bu bir iddia sonuçta ki dünyada gizli müslümanları araştırdığınızda hatta İslam dinini seçenleri araştırdığınızda sizde çokça ilginç bulursunuz ama sizdeki beyin ufak zihniyet kör olduğu için salakça dar bir bakış açınız olması doğal.

      kemale gelince,herifin kendisinin bile ben müslümanım diye bir iddiası yokken onu zorla müslüman yapıp üstüne üstlük din ve islam karşıtı yolu uğruna eteğini ayaklarını yalarsanız sizin gibi puştların sonu ne olacak tabii onuda Allah bilir değil mi?

      Eğer kemalin dini beni ilgilendirmiyor kimseyi de ilgilendirmez çenenizi kapatın ve işinize bakın diyorsan ne yazık ki benim dinimde kemal ve yardakçıları kemalistleri nedense çok ilgilendiriyor.Hatta kemalizm denen halt tamamen bunun üzerine kurulmuş.O zaman bu kemalle kemalistler siktirolup gitsin beni ve inancımı rahat bıraksınlar işlerine baksınlar ama olmaz çünkü islam ve dinlere milli-manevi değerlere geleneklere saldırmak zaten adamların 1 numaralı işi.Dedim ya kemalizm başlı başına din düşmanlığı ve avrupa özenticiliği üzerine dejenerasyon amaçlı türlü türlü embesilce yorumlardan ibarettir.

      Bu siteden 1 tane var ise eğer ,ateist-kemalist sitelerden 10larcası var.Girin abi okuyun o siteleri.Oralarda da belgeler kaynaklar var.Kemalin dinsiz olduğu islam a kötü baktığı islamı geriliğin nedeni olarak düşündüğüne dair onlarca belge var orada.Bu kaynaklar üzerinden Kemal in İslam ın gericiliğin nedeni olduğunu düşündüğünü ortaya koyarak onlarda bu yol üzerinden İslam ve maneviyat düşmanlığı yapmaktalar.Geçmişteki hatta bugün verdiğimiz şehitlerimize kansızca şerefsizce saygısızlık yapmaktalar.Bugün her şehidimizin arkasından timsah göz yaşı döker bu satılmış yavşaklar.Onlar Kemalin İslam la olan tersliğini zıtlığını yazınca iyi güzel hoş çağdaş oldu da biz aynı şeyleri belgeyle ortaya koyunca mı münafık kötü yanlış olduk?Git ulan onlara yaz bunları troll seni.Gelip burada akıl vermeye kalkma sakın.Gidip o sitelerde yalanır yaltaklanırsınız gelip burada akıl vermeye kalkışırsınız sizin gibi yavşakları çok gördüm ben.

      @xibalbaa, Shakespeare nin müslüman olabileceği iddia bile olsa neden bu kadar heyecanlandırdı hayretler içinde bıraktı seni?Shakespeare mi çok küçük İslam mı çok büyük? yada tam tersi mi? aralarında sizi hayretlere düşürüp alay etmenize neden olacak kadar uçuk mesafeler mi var?kemali müslüman yaptında Shakespeare nin müslümanlığı iddiası bile neden bu kadar kendinden geçirdi seni?Hayatı dünyayı insanları hiç tanımıyorsunuz.Ben kişiliklerini araştırınca açıkça harbi söylüyorum senin müslüman yaptığın kemale kıyasla ‘şeh pir’ bana müslüman olmaya daha yakın geliyor kelmalist troll imamı xibalbaa.Senden neyin ne olduğunu öğrenecek değiliz.Senin gibi inkılap tarihi yalanlarıyla beyni yıkanmış zihnine format atılmış kafasına biat cd si takılmış birinden öğreneceğimiz hiç bir şey yok.

  6. ismail Avatar
    ismail

    Malum firavun islami kabul etmezdi. İslama inananlarada zulm ederdi. Peygamberimiz ile gelen Müslümanliğin ve öncesindeki hak dinlerin ortak adıdır islam aslinda,
    Firavun dindar bir mümin olan eşi asiyeyede bu sebep ile zulmederdi. Dinden çikarmak isterdi onu. Çölde zulme uğratti asiyeyi. Asiye dinden çiksa zulumden kurtulacak. Asla terk etmedi Allahin dinini. Buda ona yapilan işkencelerin artmasi demekti. Ama işkenceleri umursamiyordu asiye annemiz. Çünkü yuce Allah o sirada onun için gok katlarini yarmiş kendisine cennette kazandiği saraylari ve harikulade nimetleri gösteriyordu. Gülüyordu be sebep ile hz. Asiye, bu durumu gören firavun ve işkencecileri delirdi zannediyorlardi kendisini. Asiye annemiz bu hal uzere şehit duştü,
    Gelelim Mustafa Kemal donemine, hocalarin asildiği orjinal Kurani kerimlerin yakildigi, Kurani Kerim okunan evlere baskin yapildiği, biri azicik dinden bahsetse ispiyoncularin devlete gammazladiği fitne dönemleridir o dönemler. 1928-38 dönemi camiye giden neredeyse kalmamiş. Namaz kilanda. Bizim oralarda bir köy var. Adini vermiyeceğim oraya gelin gelme yağcilarli kara emine adli bir kadin varmiş o dönem. 5 vakit namazini aksatmaksizin daima kilmiş bu kadin eksiksiz. Kizi peluze idi galiba bir gün arkadaşlariyla oynarken soylemiş benim annem surekli namaz kiliyor diye. O donemde namaz kil baska suçun olmasin. Duymuş kadin sen benim başimimi yakacaksin diye dövmuş kizini. Çunkü hakikatten namaz kilan yok. Evlere Kurani kerim baskinlari yapiliyor arapça eserler toplanip yakiliyor köyluler sopadan geçiriliyor. Öyle bir fitne zamani,
    1929 ilkbaharinda gebzenin balçik köyünde öğretmendir Aziz Nesinin Galip amcasi. Aziz nesinde köye gelir amcasinin yanina. Bir ay kadar misafir kalir. Köyde bir cami vardir neredeyse harabe ve minareside yikik. Köyde kaldiğim sure içinde köyde ne bir ezan okundu nede namaz kilindi ben görmedim şahit olmadim diyor. Aslinda buyuk ölçude yuttaki manzarada budur,
    Yukarida bahsini yaptiğimiz kadin herhalde evliya olmuş ölürken bana gökler yarildi cenneti göruyorum dermiş. İste islamin en garip birakildiği dönemlerde dinine sahip çikmanin mukafati verilmiş kendisine.

  7. Tedoro Avatar
    Tedoro

    Adam ülkeyi kurtardı bu sizin ne düşündüğünüzden milyonlarca kat daha önemli iki sene daha yasasaydi sizler feto gibilerin hizmet ettiği emperyalizme değil gerçek islamiyete hizmet ederdiniz

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Tedoro, yanlisiniz var, emperyalizme hizmet ettigimizi nerden cikardiniz? Biz darbeyi “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” sadalari ile bogduk; “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganiyla degil.

      1. Arda Avatar
        Arda

        dostum çok büyük sıkıntıların var tarihi tarafsız olarak okumanı tavsiye ediyorum hem de o dalga geçtiğiniz ve tüm türkiye ce kabul edilen meb kitaplarından başlamanı istiyorum 6. sınıfından itibaren oku ondan sonra ansiklopedilere geçersin

      2. belgelerlegercektarih Avatar

        @Arda, hele siz bir elinize bir kitap alip okuyun, sonra baskalarina tavsiye edersiniz.

  8. Mehmet Avatar

    Atatürk kadar taş düşsün emi yobazlar

    1. Çağrı Avatar
      Çağrı

      Kurduğun cümleye bakacak olursak yobaz sana denir. Kullandığın kelimelerin anlamlarını öğren, kavramların içlerini böyle kolayca boşaltmayın.

  9. Egemen Avatar
    Egemen

    Tüm Atatürk düşmanlarının ……..
    İZİNDEYİZ ATAM !!!!

    1. ismail Avatar
      ismail

      Egemen kötü söz sahibine misliyle geri dönermiş.
      Atam izindeyiz demişsin
      Atatürkculer sabetayci dönmeler genelde izinde olur. Bu millet çalişir didinir kiçindan ter akar ekmek parasini çikaracağim diye. Yinede borç batağindadir. Kemalistler ya bankacidir ya holding sahibi yada toprak ağasi, milletvekili. Yuksek burokrat vs halk kitlelerinin kazançlari genelde bu tür oturduğu yerden yiyenlerin kontrolündedir,
      Ne diyelim Allah söyletiyor.

    2. ismail Avatar
      ismail

      Bakiniz Ataturk olmasaydi ingiliz olurduk diyenler iyi okusun. 1920 li yillarda ingiltere ve ABD yahudi lobisinin kontrolu altindaydi. Türkiye sabetayci azinliğin elindeydi. Yani gizli yahudilerin. Şapka kanunu çikariliyor. İslama garezine yapiliyor bu devrim. Vakko giyim firmasi var yahudi. O zengin edilecek, ben sirf o zengin olmasin diye şapka takmak istemeyip muhalefet edeceğim ve beni sozle muhalefet ettiğim için birileri alip asacak. Dünyanin neresinde görülmüş böyle birşey. Şapka yuzunden ne kadar adam asildi. Rize ikigun bombardiman edildi.
      Böyle yapanlarmi hz. Muhammedin mezarini yikilmaktan kurtaracak. Siz buna inaniyormusunuz. Yoksa inanmak istediğiniz için kendinizimi kandiriyorsunuz.

    3. Çağrı Avatar
      Çağrı

      Çomar dedikleri de senin gibi tipler olsa gerek her gördüğüne aynı uğultuyla havlamak.

      1. .... Avatar
        ….

        bu çağrı egemene yazmış olmalı isim belirtmemiş ağır bir cevap vermek vardida bize değildir diye vazgeçtim. isim vermeyince laf ortaya gider herkes alınır. yaşı küçük herhalde yoksa salakca yazmazdı.

  10. semiha Avatar
    semiha

    janissary ve belgelerlegercektarih aynı kişiler olduğu için muahatap olmayın feto milleti beyninin nasıl yıkadı bunlarda yıkamaya çalışıyor sizin gibi cehil insanlar bu ülkede olamaz ATATÜRK Müslüman olmasaydı sende şuan ermeni hıristiyan yada Yahudi olurdun cumhur başkanımız bile TBMM bile dualarla açılmış olduğunun belgelerini okudu be cahil be hilakar…

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @semiha, iftira atmaya utanmiyor musun? janissary isimli yorumcunun bircok yorumunu yayinlamadim, cünkü hakaret iceriyordu. Kendisi bilgili ancak hakaret etmese daha faydali olur. Ayrica nicin m. kemal olmasaydi ermeni ve hiristiyan olacakmisiz? Böyle bir cehalet olabilir mi? Cumhurbaskaninin okudugu belgeler dogru, biz de onlari yayinlamistik zaten. Buna itirazimiz yok, ancak m. kemal o devirde Sultan Vahideddin’i de, seriati da hilafeti de methediyordu. Bunlari yapmaktaki maksadi halki pesine takabilmekti, nitekim hedefine ulasinca hepsini kaldirmadi mi? Dualarla acilan meclise darbe yapmadi mi? Sonra ikinci meclis acildi, dua etmek isteyen hocayi terslemedi mi? Bunlari da yazin… Tamam madem ki onun o devirdeki sözleri makbul, o zaman methettigi seriati, hilafeti, saltanati geri getirelim. Var misin?

      1. ataya karşi islama saldiri yapiyorlar Avatar
        ataya karşi islama saldiri yapiyorlar

        Şöyle bir yazi var ateist sitenin birisinde tabiiki islami karalama amaçli Kuran ebu lehebe sövme, misafirleri evden kovma, zeydin karisini kapma, (haşa) muhammedin karilarina cima sirasidir kitabidir fazla zorlama yazmişlar.
        Bizde cevap olarak bu iddialarin gerçek olmadiğini bunlarin cevaplarini daha evvel verdiğimizi cevaplarinda ne olduğunu kendilerininde bildiğini cenabet gezebime özgürluğü adina kasten Allahin varliğini inkar ederek islami karaladiklarini yazdik.
        Birde dedikki şuda ateist buda ateist diye övünüp duruyorsunuz bir ünlü ateistte ben söyleyeyim size Amerikali oyuncu 80 lik morgan f. Yanliz you tubede rastladiğim bilgiye göre bu adamin bir özelliği daha var. Kendi torunu olan bayana tecavuz edermiş iddiasi. Allaha inanmamak için yeterli gerekcesi var bu adamin dedim. Ve bunun gibi daha pek çok kimsenin dedim. Defalarca yolladiğim bu cevap geçmedi bir türlu. Gerekce olarakda gözüme yine kendi yazilarimdan birisi sokuldu.
        Türkiyede çok fazla islam duşmani kizil olduğunu yazmiştim. Bunlarin islamiyete kasten çok fazla hakaret ettiklerini dile getirdim. Hakaretlerinin sebebini ise mustafa kemalin marifetlerini ortaya dökmemiz olduğunu açiklamiştim.
        Hak ve batilin sınırlari gayet net öyle değilmi.

      2. Arda Avatar
        Arda

        ”neden ermeni hiristiyan olacak mışız?” İzmire neden gavur izmir denildiğini biliyor musun,onun dışında osmanlının gerileme döneminde lale devrinden beri avrupayı örnek almasını ya da fransız ihtilali ve sanayi devriminden sonra ne kadar gerilediğini ve denge politikası izlemek zorunda kalmasını? ”denizde düşen yılana sarılır” sözünü bir araştır bakalım.Peki sevr antlaşmasını biliyor musun? umarım biliyorsundur… biz atatürk önderliğinde ülkemizi korumaya çalışırken ve binlerce hatta yüzbinlerce can verirken avrupa masa başında anadolunun topraklarını kendilerince paylaşım planı yapıyorlardı ve sen KİM OLUYORSUN DA BİZİM BU BU TOPRAKLARI ELİMİZDE TUTMAMIZI SAĞLAYAN KİŞİYE RAHATÇA LAF ATABİLİYORSUN İŞTE SİZ BU KADARSINIZ SADECE KANI BOZUK ARAP KIRMALARI… şunu bilin osmanlı kendi aptallığında boğulmuş bir imparatorluktur ve bunu sağlayan zamanında ezdiğimiz sizin gavur dediğiniz avrupalılardır bütün suçu 1 kişiye atamazsınız

      3. belgelerlegercektarih Avatar

        @Arda… Kiymetli kardesim, maalesef bu mevzularda hic ama hic malumatin olmadigi görülüyor. Nerde Kurtulus savasinda yüzbinlerce can vermisiz? Nerden okuyorsunuz bu sacmaliklari? Sevr antlasmasi diye bir sey yok. Padisah onu imzalamadi. Bunlar resmi tarihin palavrasi. Anadolu’yu bu halk kendi kurtardi. Maras, Antep ve Urfa halki buralari düsmandan temizledi. Oralarda M. Kemal’in ordusu yoktu. Doguyu Kazim Karabekir Pasa, Deli Halid Pasa kurtardi. M. kemal Karabekir pasayi idamla yargiladi, Deli Halid pasa ise mecliste M. Kemal’in adamlari tarafindan vuruldu. Ingilizler Anadolu’yu M. Kemale ihale ettiler. Karsiliginda ise Osmanliyi yikip, Hilafeti kaldirtip cumhuriyeti kurdurttular. Dolayisiyla vatanimiz tam manasiyla kurtulmus degildir. Kurtarilanlari ise az evvel de ifade ettigimiz gibi halk kurtarmistir. Kurtulus savasinin hedefleri gerceklestirilemeden m. kemalin darbesiyle birinci meclis kapatildi.

    2. janissary Avatar
      janissary

      @ semiha hahaha seni zavallı yaratık..

      ben bağımsızım ”aynı kişiler” ???? hahaha dünyada benim bir benzerim daha yok…Fetö sizsiniz kemalist/fetö ortaklığının kanıtları bir bir ortaya çıkıyor.Erbakan hoca nın indirilmesi,irtica adı altında halk iradesine darbe,İslamı bozmak güya çağa uydurmak adına revize edilmesi anlamına gelen kemalizmin en büyük ideallerinden biri olan ”dinler arası diyalog” saçmalığında fetö ile hep işbirliği içindeydiniz.Hükümeti yobaz görmekten islam düşmanlığından yobaz fetö ile işbirliği yaptınız ki siz şeytanı bulsanız onunla da işbirliği yapmaktan çekinmezsiniz gezi eylemleri düzenlediniz fetö size maddi-manevi destek vermedi mi ha ezik?.Şimdi fetö düştü belasını buldu namlunun ucuna geldi bu sefer dönüp onca işbirliğinize kankalığınıza rağmen ”bunlar dindar tarikat çete bak gördünüz mü yönetimde dindar cemaat olursa ne hale gelirmiş ülke, biz hep bunları söyledik haklı çıktık 15 Temmuz darbesi sayesinde” diyebilecek kadar kolpa ve zavallısınız işte.Mesela kemalist gazete ve medyasının ve uşaklarının halen daha savunup haçlılardan destek gördüğü ”mit tırları” olayı da fetö nün planı.Buna ne diyeceksin ezik?Gülen,önceden sıradan zararsız tek amacı tefekkür olan halktan belli kesimlerin sıradan kişilerin vatandaş kitlelerinin katıldığı bir cemaat görünümündeydi..Siz kemalistler o zaman karşıydınız buna sırf dinsel tefekküre,imana karşı olduğunuz için yoksa bir bok bildiğinizden değil.Gülen hareketi amacını aştı haçlıların desteği ile siyonistlerin yardımı ile hain ve bölücü yıkıcı bir fetö terör örgütü haline geldiği anda siz de bir anda dönüp fetöye destek vermeye başladınız.Teröristin Her türlü hainliğinin münafıklığının arkasında durup Sırf İslama dindar halka yada bunun temsilcisi olarak gördüğünüz hükümete..vb. kısaca karşı olduğunuz şeylere zarar verir halde olduğu için Fetö terör örgütünün arkasında durdunuz.Fetö yakayı ele verdi başarısız oldu yenildi hemen dönekliğiniz gereği bir tekme de siz atar olup üstüne o pis zihniyetinize bir de kanıt olarak öne sürüyorsunuz şimdi avrupalı haçlı odakların düşünce ve eylem özgürlüğü yalanıyla ortaklaşa destek verdiğiniz pis amacınız uğruna yalanacağınız tek örgüt pkk kaldı ama bekleyin onunda sonu gelecek.hahaha Bunları yapmanızın nedeni ne peki çok açık;çünkü kemalistsiniz.Buna hiç şaşırmıyorum ve beni gerçekten haklı çıkarıyorsunuz her daim kolpalığınızla sahtekarlığınızla hainliğinizle .

      Beyin yıkama ya gelince bunu bir kemalistin söylemesi çok komik hahah dediğim gibi benden dünyada 1 tane daha yok biz aynı kişiler asla değiliz ama sen ve senin gibiler hep aynı kişisiniz o kemalist fabrikada üretilmiş imalat numarası 0 olan prototipin seri imalat kopya üretimisiniz tüm kemalistler aynı fabrikanın sırayla ardaşık seri imalat numarası damgalanmış fason üretimi beyinleri yıkanmış programlanmış robotlar hepsinin kapasitesi dar ve aynı hahaha…sözleri düşünceleri icraatleri hepsinin aynı çünkü hepsi programlanmış birbirinin kopyası aşağılık birer robot aynı senin şu salakça klilşe sözlerin gibi bunun başlı başına kanıtısın @semiha

      @belgelerlegercektarih hahaha ben hakaret mi ediyorum?ilginç…”hakaretten dolayı bazı yorumlarımı yayınmlamıyorsun” öyle mi?Öncelikle şunu bil ve gör;

      Ben hakaret etmiyorum üslubum sert.Ama kemalistlerin senin anana avradına ve kendileri gibi düşünmeyenlerin anasına avradına hatta Allah a peygambere İslama alenen ağır küfür ve hakaret eden yorumları burada görmekteyim.Onları neden yayınlıyorsun?kemal Allah tan daha mı önemli?Sen yada antikemalistler aşağılık bir kemalistten daha mı önemsiz?bu aşağılık beyni yıkanmış kendi cümlelerini dahi kuramayan zavallıdan neden özür diliyorsun?buna bir de açıklama yapma gereği görüyorsun kemalist bir robot bundan anlar mı sanıyorsun ?Programlanmış bir prototip yumuşak sözlerden anlamaz…sert ve vurucu üsluptan anlar etkilenirler çünkü bu onların sabit programlarını şaşırtıp devrelerini bozuyor.

      ben kemalistlerin küfür ve hakaretlerinin yayınlanmasına karşı değilim bunu savunuyorum hatta çünkü din ve dindar düşmanlıkları terbiyesizlikleri ve hainlikleri alenen ortaya çıkmış oluyor,bu @semiha gibi mendebur robotların yalanları kolpalıkları ortaya çıkmış oluyor bir kemalistin Allah a ve insanlara küfür etmesine rağmen beyinsiz semiha gibi diğer bir kemalistin bunu yutup bilerek göz ardı edip gelip bize Allah din iman dersi vermeye çalışmaya kalkmasının üstüne hakaret ve küfür etmesinin zavallılığını rezilliğini kanıtlamış oluyor bu. ancak bir antikemalistin yazacağı bir yorumun bir kemaliste hakaret olarak görünmesi programlanmış ayarlanmış dar kapasite gereği çok doğaldır bunu da bilmeni dilerim.

      1. belgelerlegercektarih Avatar

        @janissary, hakaret kemalistlere yakisiyor, bizlere degil.

  11. ismail Avatar
    ismail

    Hemen üzerinde o kadar açik koymuşuzki görmek, bilmek anlamak idrak etmek birilerinin işine gelmiyor.
    Malum yeni kurulan Türkiyede devrimler sebebiyle kimi Kemalistler özellikle 1924-48 döneminde cami ve mescidleri ihmal etmişler pekçok dini yapı bu sebep ile harabe durumuna düşmüştü. Birde yeni Türkiye yüzünü doğudan islam aleminden batıya dönmüş ülke çapında batı türü devrimler başlatılmıştı. Başta araplar olmak uzere islam dunyasinin türkiye islamdan çikti bolşevik oldu dediği yillardi o zamanlar. Adam arapca ezan okudu diye jandarma baskin veriyor. Hoca korkudan minareden atlayip ayağini kiriyor. O kadar şiddetli dövüyorlar demekki. Kemalizm bu milleti jandarma sopasiyla işkencelerle sindirdi tek parti zulmu zamanlarinda, Şimdikilere yalan geliyor.
    Bakın Bakara suresi 114 ve 115inci ayet sanki bu olayları anlatıyor.
    ‘ Allahın mescidlerinde Allahın adının anılmasına engel olan ve onların harab olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? Bunların oralara korka korka girmeleri gerekir. Bunlar için dünyada rezillik ahrettede büyük azap vardır.
    Doğuda batıda Allahındır. Nereye dönerseniz Allahın (zatı) oradadır. Şüphesiz Allah(ın rahmeti ve nimeti) geniştir. O (herşeyi) bilendir.
    Sanki yüzünu batiya dönen birilerine gönderme yapmiş yuce Allah

  12. yalan dünya Avatar
    yalan dünya

    Bizim yazilari kimi ate sitelerde takip ediyor. Tabiiki bize bulaşmadan karşit yazilar koyuyorlar ata döneminde camiler harabeye dönmemiş samanlik yapilmamiş türünden, Allahi ve dini islami bilerek inkar edenin hangi sozune kim nasil guvensinki. Şu yazdiklarimizin doğru olduğunu hepsi biliyor utaniyorlar kemalist geçmişlerinden o sebeple bizim yazilari yalanlamak zorunda kaliyorlar. Allah inancini bilerek yalanladiklari gibi kemalizmin yalan uzerine zulum uzerine kurulu kirli tarihlerinide inkar ediyorlar.
    Her şeyleri yalan uzerine kurulu.emin olun kendilerinde gizledikleri inançlari var. Dertleri islam duşmanliği. Kin ve garez yüklü olacak şekilde.
    Atada yalan söylemişmidir hiç, sultan vahdettinin emrinden çikmayacağina dair Kurani kerime el basmişti istanbuldan Anadoluya çikarken, erzurum kongresindede osmanliya ve islama bağlilik yemini etmişti yanilmiyorsam. Trablus garpta bir şeyhe türkiyenin başina gelirse halifeliği kaldirmayacağina dair Kurani kerime el basarak yemini vardir. Birde Ankara buyuk millet meclisi açilirken padişaha ve islama bağlilik yemini edilmiştir. Kurani Kerim uzerine. Peki tutulmuşmudur bu yeminler. Asla.
    Okadar çok yalan varki mesela 1919-20 donemine ait. Biz yazsak burada sayfalar almaz.
    İşte kimi ate sitelerin dunyasi hep böyle. Neden böyleler. Aslinda sadece gayri muslim olduklari için denebilirmi.
    İnternette var youtubede zubeyde hanimdan doğma mustafa kemal gerçekte yenişehirli abduşağa adli birisinin oğluymuş. O sebep ile üvey baba olan Ali rizadan miras dusmuyormuş ona. Zubeyde hanim miras duşsun diye mahkemeye başvurmuş. Bu davalar gayrimuslimlerin yargilandiği mahkemelerde görülmüş.
    Bugün türkiyede islama inanmayan milyonlar gerektiği gibi inanmayan belki on milyonu bulan hatta belkide misliyle aşan insan var. Ve nufus kağitlarinda islam yaziyor. Yanliş şey bunlar. Çunkü gerçekte yaptiklari islama duşmanlik.

  13. ismail Avatar
    ismail

    Tarihci mustafa armağan tv net de yayinlamişti. 1925 tarihli bir fotoğrafta Mustafa kemal mareşal uniformali bir şekilde kiliç kuşanmiş bir halde askeri botlarla seccadenin ortasina basarak poz veriyor. Namaz dinin direğidir halbuki. Bu resimden biz islami ezmeye geldik yorumunu çikardi pekçok kimse. O yil ve takip eden yillarda yaşananlarda tamda böyle oldu butun ülkede..Ve hal böyle iken böyle birisi hz. Muhammedin mezarini yikilmaktan kurtarmaz. Umru bile olmaz. Kurana arabin yaveleri ( uydurmasi) demişti. Arap denende peygamberimiz. Hicazi portekizlilerin işgal etmesinden peygamber efendimizin mezarindan naaşini çalarak avrupaya kaçirmaya çalişanlarin oyununu bozan yavuz sultan selimin ve onun soyundan gelenlerin imparatorluğunu yikmaya yok etmeye uğraşmazdi. Emperyalistlerle işbirliği yaparak.

  14. Atatürk Avatar
    Atatürk

    Senin ananıda bem siktim 1923 te

  15. kötü söz sahibine gerı döner Avatar
    kötü söz sahibine gerı döner

    Biz atatürk çocuğu olsaydik şimdi onu savunuyor olurduk. Bize uyan bir durum yok. Herkes kendine bakacak. Yahudi aşiklari

  16. Ensar Avatar
    Ensar

    Senin beynin bes kurusa satilmis yigen . Gidin misir ogluna peygamber gibi tapin ataturk oldugunde 2 yasinda olan zat nasil oluorda ataturk ile ilgili herseyi biliyor. Ve bu zat nedense her konusmasinda sadece ataturk u kotulemekten baska birsey konusmuyor. Bence bu adamin kokenini bir arastir bakalim ermeni mi yahidimi ne cikacak. Bu kuyruk acisi nedir ki ataturk ten baska bir konusu yok.

    1. Muhacir Avatar
      Muhacir

      Çünkü onunla devam etmek zorunda.
      İslamın temeline malum şahıs ( lanetullahi teala aleyh) 98 dinamit koydu.

    2. Ali Avatar
      Ali

      Teşekkür yorum için

      1. Bedrettin Avatar
        Bedrettin

        Sen de sağol mümin karındaşım.
        Yorumu ben yapmıştım.
        İbrahim Güçlü de benim.

  17. araprte Avatar
    araprte

    Lan aq yobaz köpeği din istismarcıları hırsız arap itleri. Siktirin gidin Arabistan’a aq itleri.

    1. İbrahim Güçlü Avatar
      İbrahim Güçlü

      Kimi kimin yerinden kovuyorsun o.ç pis gavur?
      Sen defol ulan itoğluit!

  18. cevap Avatar
    cevap

    Ali kizillardan herhalde, ramazanda bile içiyor bunlar, kaç sunni komşu biliyorum bilmeden kendini inaniyor gibi gosteren kizilla evlendi. Sonradan inanmadiğini gusulle bile işleri olmadiğini görunce alelacele nasil boşandiklarini kendileri anlatiyor.
    Başka insan başka inanç sahibi bunlar.

  19. cevap Avatar
    cevap

    Aliden özür, araprte kizilardan olan

  20. Oğuz Çelik Avatar
    Oğuz Çelik

    .LAN ATATürk olmasaydI biz olmazdık kavramını kaldırın amk kazım karabekire yazdıgı mektupta peygamberimize söz söyleyen o adamı hala savunuyosunuz amacınız ne sizin !

    1. Bedrettin Avatar
      Bedrettin

      Kamalist demek mantıkla alışverişi kesmiş adam demektir!

      KADİR MISIROĞLU

      Yıllardır laik rejim sahte bir tarihi türlü beyin yıkama usulleriyle aziz, necip ve muhterem milletimize kabul ettirmeye çalışmaktadır.
      Bu sahte tarihte hep Atatrük en iyi en doğru hiç hatasız biri olarak hatta ve hatta dini imanı vatanı milleti kurtaran bir kahraman şeklinde tanıtıldı. Onun icraatları ve el yazıları ya kırpıldı ya iyi birşey gibi gösterildi ya da sansürlendi.

      Halbuki hakikatler çok daha farklı ve acıdır.
      Ve hakikat bir zehir kadar acı olsa da onu içmek lazımdır.
      Mesela Atatrük mecliste hilafet ve saltanatı ayırmak isteyenlerin düşmanımız olduğunu ve ikisinin bir bütün olduğunu söyledi.
      Fakat bunları daha sonra teker teker kaldıran da bizzat kendisiydi.
      Şimdi bu hâl muvacehesinde soruyoruz : Atatrük dost mu düşman mı?

  21. Türk Avatar
    Türk

    İşinize nasıl gelirse öyle yazıyorsunuz…Atatürkü yerden yere vurmak için yalan bile söylüyorsunuz Allah asıl cezayı sizin gibilere verecektir.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Türk rumuzlu kardesim, neresi yalansa yazin.

  22. Poyraz Avatar
    Poyraz

    Ula dangalak velevki MUSTAFA KEMAL ATATÜRK öyle bir telgraf yollamadı.
    Bunu eleştiriyorsunda
    Ama Arap hayranlıgın okadar barızki
    Benim can ciger kıralım öyle birşey yapmaz öyle birşeye yeltenmez demiyorsun.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @Poyraz, tabii ki göndermedi. Mümkün degil zaten, tarihi hakikatlere akla ve mantiga aykiri. O kralin öyle bir sey yapmayacagini söyleyen yok, yapar onlar. Ehl-i Sünnet itikadinda degiller. Ayrica kralim da degil. Bu senin önyargin. Bilip bilmeden, sana “kahraman” belletilen adami savunmak adina yazmissin sadece.

  23. onceTCvatan Avatar
    onceTCvatan

    Sen aşağılık ve yalancı bir adamsın ATATÜRK eğer müslüman değildir ve bu olay yalandır diyorsan bir gün sana bu ispatlanır yazılır görürsün.ATATÜRK’ü dinsiz göstermek için elinizden geleni yapıyorsunuz ATATÜRK’ün Babası (Rahmetli) Ali RIZA bey hafızdır.(Rahmetli) Annesi ZÜBEYDE hanımın bir tek saçıaçık resmî yoktur senin gibi Şeref’ten yoksun insanlar.Atamıza dinsizlik yaftası yapıştırmaya çalışıyorsunuz.Oysa babası hafız Annesi hafız bir kişi asla dinsiz olamaz… Dinimizde şirk yapmak günahtı bunun hesabı ALLAHÛ TEALLA’Ya verilsin…

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      @öncetcvatan. M. Kemal’i dinsiz göstermeye calismiyoruz. Onun “tabiati kutsal saydigini ve tabiatin haricinde ve üstünde baska bir kuvvet olmadigina” inandigini “naklediyoruz.” Bunun manasi acik. Yok babasi hafizmis falan bunlar hikaye. Adam babasini bile tanimadigini kendisi itiraf ediyor. Hem hafiz olsa ne yazar? Aziz nesin’in baba ve anasinin dindarligini kendisi hatiralarinda anlatiyor, ama kendisinin bir ateist oldugunu söylüyor. Nice alimden zalim dogmustur.

      Buyrun: https://belgelerlegercektarih.com/2012/04/30/ataturk-ve-din-ataturk-ve-islam-ataturk-ateist-mi-kemal-ataturk-musluman-mi-ataturk-tabiata-mi-tapiyor/

  24. ................ Avatar
    …………….

    Annesi zubeyde hanimin dinsiz demiyorum haddimede değil. ama çok dindar gözükmesi ölümüne yakindir. İnsanlarin geride çok iyi bir izlenim birakma çabasi.sabetayci olduklari gerçeği gun gibi açik. Osmanli doneminde Balkanlarda başörtüsünu yahudiside hristiyanida takardi. 1905-23 döneminde mustafa kemalin osmanliya karşi yaptiği hiçbir şeyden haberi yoktu denebilirmi. Hayir. O halde. Biz yinede kötülemiş olmayalim ama bazi şeylerin gorüldügü ve gösterildiği gibi olmadiğida alenen meydanda. Ali rizanin atanin uvey babasi oldugu kaç yerde bin yerde yazildi. O dahi 1893 te ölmüs zaten. Cumhuriyet 1923 te kuruldu. 40 yil önce selanikte ölen bir adam çok dindardi yada değildi istanbulda ankarada kim nereden bilecek. Dinsizdide demiyoruz hiç kimseye. Ama dindarlik dinin kurallarina sıkı sıkıya uymaktir. Ali riza beyin Sadece 52 yil yaşadiği gerçeği. İstisnai durumlari bir tarafa birakirsak dinini çok iyi yaşayan kimseler genelde bedenini korumasinida biliyor. Ömrüde ona göre uzun oluyor.

  25. ................ Avatar
    …………….

    Osmanli devleti, şeyhülislamlik, şeriat yönetimi, sadrazamlik 1 kasim 1922 ve takip eden bir kaç gun içinde mustafa kemal tarafindan ankarada meclistekilere ölüm tehdidi derecesinde baski yapilarak kaldirilmisti. Bu dönemde atanin annesi sağdi. Mustafa kemale oğlum benim hatirima şeyhülislamliğa, şeriata dokunma dese bunlar en az 2.5 ay daha devam ederdi. Demişmidir. Asla. Bir atasozu vardir. Armut dalindan uzağa duşmez diye.

  26. ................ Avatar
    …………….

    Hani Ali riza bey çok dindar yazmisti ya bir yorumcu bizde 40 yil evvel selanikte ölen biri dindar yada değil bilinemez demiştik. 52 yillik kisa ömrünün dindar olmayabileceğine delil sayilabileceğini belirtmiştik. Üstelik ali riza bey atanin öz babasi olmadiği yuzlerce kere yazilmiş arnavut birisi. Atanin asil babasi ise 1880 lerde ölmüş. Alevilerde Aliriza beyin bektaşi olduğunu savunuyorlar. Bu durumu tv de bile açikladilar.
    Ali riza bey ile ilgili bir tesbit daha yapti geçen senelerde tarihciler. Neydi bu. Kitaplarda yayinlanan Ali riza beyin fotoğraflari uydurma imiş. Mustafa kemale göstermişler bu fotoğrafi paşam baban bu kişimi diyerek fotoğrafa şoyle bir bakip yok yahu bu benim pederin resmi değil demiş. Herhalde gazeteci falih rifki atay açikliyor bu durumu. Ama devletin bastirdiği kitaplara mustafa kemalin babasi olarak bir resim konmasi lazim. Mecburen Aliriza bey diye kime ait oldugu bilinmeyen uydurma olan bu resmi koyuvermişler.

  27. Çağrı Avatar
    Çağrı

    Hahaha yorumları okurken gözlerime yaşlar doldu zavallı Kamalist’ler.

  28. Çağrı Avatar
    Çağrı

    Hocam bir sualim var:
    Bu Kamalist’lerin topu niçin hep dönüp dolaşıp aynı telden vuruyor aynı turşusu çıkmış cümleleri ısıtıp ısıtıp önümüze atıyorlar?

    1. Ali Rıza Avatar
      Ali Rıza

      Çünkü laik rejim beyinsiz sloganlarla yaşayan bir sürü oluşturmak istedi. Dilimize pek çok uyduruk kelime sokulması ve pek çok gerçek kelimenin atılması boşuna değildi. Bu da yetmedi alfabeyi de kaldırdılar. Böylece papağan gibi aynı sloganları tekrarlayan pek çoğu açık saçık , karı gibi küpeli dövmeli ve hatta maalesef açık açık kafirliğini ilan eden pis bir nesil yetişti.

  29. Hasan Akbıyık Avatar
    Hasan Akbıyık

    Kendi kendine gelin-güvey olmak buna denir. Önce “Hz. Muhammed’in mezarını yıkılmaktan Atatürk kurtardı” iddiasında kim bulunuyorsa onu ifşa et, kim olduğunu anlayalım. Atatürk’ü seven ve bilgi sahibi hiç kimse Haziran 1919 tarihinde böyle bir olayın olmayacağını kendi adı gibi bilir. Anadolu’da Yunan işgali başlamış ve Arabistan İngiliz ve yanlıları tarafından yönetilirken işgale karşı teşkilatlanma ile uğraşan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün peygamberimizin mezarından nasıl haberi olabilirdi?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Hasan Akbiyik… Uzayda yasamiyorsaniz kemalistlerin bu iddiayi yazilarinda hatta tv ekranlarinda dillendirdiklerini görürsünüz.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.