Aziz Nesin’in hatıratında Atatürk’ün Yahudi olduğu yazıyor

Published by

on

Aziz Nesin’in hatıratında M. Kemal Atatürk’ün Yahudi olduğu yazıyor

Aziz Nesin’in babasına göre M. Kemal Yahudi dönmesiydi. Bu bilgi Aziz Nesin’in “Böyle Gelmiş Böyle Gitmez” isimli hatıratının 131 ve 257’nci sayfalarında geçiyor.

131’inci sayfada Aziz Nesin şöyle diyor:

“Evlerimizde M. Kemal’in aleyhinde konuşuluyordu: M. Kemal’in aslı, asıl soyu yahudiydi. Yahudi dönmesiydi. Bir gözü de kördü, resimlerine baksanıza gözünün birinin cam olduğu belli işte… M. Kemal Müslümanlığı ortadan kaldıracaktı.”[1]

*

aziz-nesin-boyle-gelmis-boyle-gitmez-otobiyografi-dusun-yayinevi-istanbul-1966-sayfa-131

131’inci sayfa…

***

257’inci sayfada ise şunları yazıyor:

“Artık fes giyilmeyecek, şapka giyilecek. Fes giymek yasak.! diye bir sözler duymaktayız. Babam kızıyor, küplere biniyor. M. Kemal’in ne ‘Kör’lüğü kalıyor ne ‘dönme’liği… Babam ‘M. Kemal!’ adını ağzına almıyor, ondan söz ederken ‘Kör’ diyor yalnız…”[2]

*

aziz-nesin-boyle-gelmis-boyle-gitmez-otobiyografi-dusun-yayinevi-istanbul-1966-sayfa-257

257’inci sayfa…

***

Aslında bu beni fazla alakadar etmiyor ama enteresan bir bilgi olduğunu düşündüğüm için paylaştım. Bu bilgi (doğru kabul edilmediği takdirde bile), o devirde halkın M. Kemal hakkında ne düşündüğüne ve ona hangi gözle baktığına dair bize bir fikir vermektedir. Bir Müslüman, M. Kemal’e niçin “yahudi dönmesi” der?

.

KAYNAK:

[1] Aziz Nesin, Böyle Gelmiş Böyle Gitmez (Otobiyografi), Düşün Yayınevi, Istanbul 1966, sayfa 131.

[2] Aziz Nesin, Böyle Gelmiş Böyle Gitmez (Otobiyografi), Düşün Yayınevi, Istanbul 1966, sayfa 257.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

 

15 responses to “Aziz Nesin’in hatıratında Atatürk’ün Yahudi olduğu yazıyor”

  1. muharrem Avatar
    muharrem

    vesikalarla beraber tam manasıyla açıklanırsa objektif olarak herşey ortaya çıkar.

  2. GaripYadigar Avatar
    GaripYadigar

    Göz meselesini eski topraklardan duymustum… Gercekten resimleri de bir tuhaftir…

    Yahudiligi pek cok mevzudan teyid edilebilir… Yabanci medya ve tarih fazlasiyla over kendilerini… (isminin her gectigi yere parantez acip, “Turk’un babasi&modern Turkiye’nin kurucusu” olarak nakledilir.) Yabanci tarih ile bizim resmi tarih tuhaf bir sekilde tamamen ayni. Bildigin aynalama. (Avrupa sozde savastigi bir kisiyi ne diye over ki? yoksa ona tesekkur borcu mu var?)

    Soyadi da ilginctir, esasta degil “sozde” Turk’um der gibi… Zorlama kahraman.

    Gelelim 6 okun muhafizlarina; Her 10 yilda bir askeri mudahale ile ulkeye bir tokat atilip, “yolunu sasirdin yine, onune bak yuru” deniliyor… Darbe bildirilerinin temasi hep aynidir… (6 ok) Ne de olsa, asker kokenli bir dikta. Subaylari asirlik muhafizi olmus.

    Darbeyle basa geldi, geride kalan kuyruk parcasi da anca darbe olursa hukumette soz sahibi oluyor… o da koalisyon. (madem cok super biriydi, her secimde kaybeder mi? -ardili- 90 kusur senedir bu halk ne ona, ne de kuyrugu 6 oka itibar ediyor… Fasistligine dair bu hakikat bile tek basina delildir.)

    Bazi kafalar zehirlenmisdir, iyilesebilir… Lakin, bazi kafalar var ki; cesedi kokmaya baslamis, etrafa mikrop saciyor… Bu cihanda bir tek oluye care yoktur ve onu da toprak orter…

  3. Ali İhsan YILDIZ Avatar
    Ali İhsan YILDIZ

    Android için Outlook uygulamasını edinin

  4. ismail Avatar
    ismail

    Bu kitap bende var. Galip amcasinin gebzenin balçik köyünde öğretmenlik yaptiğindan aziz nesinin köy ve ibadete kapali olan hiç ezan okunmayan cami ile ilgili anilarindan bahsetmiştim hani. O kitapta var onlar.

  5. Mustafa Avatar

    Diktatör Mustafa Kemal sahiden yahudiydi. Bunu kendisi de itiraf etmiştir.. Daha nice kaynaklar var. Dr. Riza Nur ve Kenize Murad da Mustafa Kemal’in yahudi oldugunu yazmisdi. Mehmet Sevket Eygi de bunu defalarca ima etmisdir.. http://www.Atajew.com

  6. Mahmud Avatar
    Mahmud

    Ne mübarek, dûr-bîn adammış babası! Ne yazık ki, “âlimden zâlim, zâlimden de âlim doğar”mış. El-Hakk Doğru imiş!

  7. Ali Akgül Avatar
    Ali Akgül

    Siz daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz. Orada Nesin Atatürk yahudiydi demiyor. Atatürk hakkında konuşulurdu ve hakkında bunlar denirdi anlamında söylüyor. (Demek ki sizin gibi şeriatçılar o zaman da mevcutmuş) Sizin Atatürk’ü yahudi olarak göstermekten ne gibi bir çıkarınız var ki? Yahudi olan doğrudan kötü mü oluyor? Siz nasıl Müslümansınız onu da anlamadım. Onun yahudi olmuş olması, bir gözünün cam olması size Cumhuriyeti yıkmak için ne gibi bir sebep verebilir ki? Onun hakkında attığınız ve kendinizi de inandığınız yalanların hiçbirisi onun yarattığı eseri gölgeleyemez. Siz bu gibi sitelerde kendiniz çalıp oynamay devam edin. Biz ona ve serine sahip çıkmaya devam edeceğiz

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Ali Akgül, zaten biz aziz nesin ona yahudi diyordu demiyoruz. onun hatiralarinda böyle yazdigini ve o dönem evlerde m. kemal hakkinda neler konusulduguna dair bir bilgi olarak paylastik. Biraz dikkatli okursaniz bunu kolaylikla anlayabilirsiniz, hemen savunma moduna gecerseniz anlamaniz zorlasir. M. Kemalin yahudi olmasina kimse bir sey diyemez. Yahudiler de, ermeniler de Türkiye vatandaslaridir. Ama yahudi birini türklerin atasi yaparsaniz, iste bu olmaz.

  8. mehmet Avatar

    M.Kemalın hangi dine taptıgı kimseyi ilgilendirmiiyor lakin dini duyguları ile %98 müslaman halkın dininin degiştirmeye teşebbus etmesi ve bunu yanı sıra yahudilik ve hristiyanlıga dgru yönetmesi etik bir davraniş degildir lakin Türklerin babası sıfatı ile anılması atamız olan Oguz han ve nicelerine ihanet olur.

  9. ismail Avatar
    ismail

    Oğuz han atamiz pekde oturmamiş. Nuh aleyhisselam büyük tufandan kurtulan peygamber. Oğullarindan birisinin adı yafes idi. Onun oğlunun adı Türk imiş. Türklerin soyu ondan gelirmiş. Ebulgazi bahadir hanin türklerin soy kütüğu isimli kitapta var. Türkün tatar ve moğol isimli oğullarindanda bu kavimler türemiş. Yani bunlarda türklükten bölünme imiş.
    Biz atatürk diye yafesin oğlu olan Türke diyelim. Daha şik duruyor. İsimde cuk oturuyor. Hem peygamber soyundan geliyor. Asalette malum.

  10. Murat Avatar
    Murat

    Selamu aleyküm. Aziz Nesin bu kitabında “Evlerimizde Mustafa Kemal’in aleyhinde konuşuluyordu:” diyor ve iki nokta üst üste koyuyor. Devamında o evlerde konuşulanları aktarıp “gözünün birinin cam olduğu belli işte..” diye ekliyor. Evlerde konuşulanları iğneliyor. Bir nevi “cam gözlü” olmakla Yahudi olma çıkarımının yapılmasıyla dalga geçiyor. Hatırat adı üstünde. Kendi görüşleri kadar başkalarına dair izlenimler de eserde yer alıyor. Bu kısmı tekrar değerlendirmekte fayda var.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Aleykümselam Murad, biz de farkli bir sekilde yazmadik. Tekrar ve dikkatli bir sekilde okumanizda fayda var.

    2. ibrahim383838 Avatar
      ibrahim383838

      Yahudi olmasını, gözünün körlüğünden çıkarmıyor. Zaten Yahudi olduklarını düşünüyorlar, gözünün körlüğünü de cümlelerine ilave ediyorlar.

  11. Обломов Avatar

    Türkleri ve tarihlerini çok sevyorum. Eğer Allah nasip ederse Turkiyeye seyahat etme hayallerim var. Ama bu adam var ya M.Kemal “Ataturk” dedikleri ondan iğrenyorum, tiskinyorum (sevmediğini turkce bundan iyi anlatmanin yolunu bulmadim, turkceyi derinden öğrendiğimde bu adam hakkinda konusmak istediklerim var) ellerinize sağlik. Sitenizi googelde tesadufen buldum. Eliniz gozuniz dert gormesin. Çok yaşayin, çok iyi site.

    1. ibrahim383838 Avatar
      ibrahim383838

      Keşke herkes senin gibi bilgiye aç olsa.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.