Atatürk’e Tapmak…

Published by

on

Atatürk’e Tapmak…

*

atatürke tapmak, atatürkü ilahlastirmak, m. kemale tapmak m. kemali ilahlastirmak 19 mayis

Bir 19 Mayıs töreninden… M. Kemal’e secde ettiriyorlar… Yazıklar olsun! Mahvettiniz insanlarımızı…

***

Kemalizm’in, M. Kemal’i ilahlaştırıp insanları ona taptırmak gayesini güden bir din olduğunu daha evvel neşrettiğimiz yazılarda delilleriyle ortaya koymuştuk.[1] Bu paylaşımlara ilave olarak M. Kemal’in yaveri, hatta sırdaşı diyebileceğimiz Cevad Abbas’tan da birkaç delil zikredelim.

Cevad Abbas, Kemalizm’in; “kutsal bir akide”, yani kutsal bir inanç olduğunu söylüyor.

Cevad Abbas 19 Mayıs 1938’de, yani M. Kemal’in daha hayatta olduğu bir tarihte, radyodaki bir 19 Mayıs konferansında “Türk Gençliği”ne şöyle hitap etmişti:

“Ey Türk genci, ey sportmen, övün ve sevin. Atatürk günü senin de günün olmuştur. Bu bir tesadüf eseri değildir. Sen ‘kanında, cevherinde yaşayan asalete dayanarak Kemalizm kutsal akidesi’nin yenilmez, yıkılmaz muhafızı olduğun ve bunu şuurla yürütmeye çalıştığın için bu büyük şerefte ortaksın.”

Türk genci neymiş? “Kemalizm kutsal akidesi”nin yani inancının muhafızıymış.

Cevad Abbas bu nutkunun sonunda şunları söylemekten çekinmiyor:

“Ben bu sözlerimle beşerin üstünde gördüğüm bu oğan(Tanrı) yaratılışlı Atatürk’ün hayat ve faaliyetini ve büyük evsafını ve akide(inanç) olarak yarattığı Kemalizm’in mebdeini(ilkelerini) kısaca söylemiş oldum. Yoksa bunlar onun tarihini tespit edecek ciltler içinde bir satır bile olamaz. Şimdi hep birden yüzümüzü o kıbleye tevcih ederek(dönerek) diyelim ki: ‘Atatürk, sen şimdiye kadar gelen başbuğların hepsinden yüksek bir varlıksın. Dost, düşman, görüyor ve biliyor ki Türkiye demek Atatürk demektir.’”[2]

“Atatürk’ün inanç olarak yarattığı Kemalizm’in ilkeleri”nden bahsediyor… Ona kıble diyor… Işte 24 sene yanından ayrılmayan sırdaşının söyledikleri… Hangimiz, M. Kemal’i Cevad Abbas’tan daha iyi tanıdığını iddia edebilir?

Cevad Abbas’ın Ankara Keçiören’deki evinde 19 Mayıs anıları üzerine yaptığı ve M. Kemal’in gazetesi Ulus Gazetesi’nde yayınlanan sohbetten de bir demet sunalım:

“Bu ilk hayranlık hissi, onunla(Atatürk’le) beraber bulunduğum 24 sene içinde, her gün yeni bir hadisenin tesiri ile ibadet halini almıştır. Bu benim hayatımın en kıymetli varlığıdır.”[3]

Bu sözlere yorum yapmaya lüzum var mı?

Cevad Abbas’ın hatıralarından da bir iktibas yapalım:

“Ahmet Raşit’e, hikaye ve tasvirlerimle M. Kemal’in askeri dehasını Şakir Paşa’ya tanıtmak istiyordum. Yalnız her iki zattan da Atatürk’ün Anafartalarla Conk muharebelerinde tanıdığım ve taptığım ve bilahare (sonradan) en yakın bir arkadaş gibi takip ettiğim yüksek kabiliyetlerini gizliyordum.”[4]

Ne yapıyormuş? Tapıyormuş… Bu putçuluk değil de nedir? Hani M. Kemal bizi Padişaha “kul” olmaktan kurtarmıştı? Resmen bizi M. Kemal’e taptırtmaya çalışıyorlar. Aklı başında bir insan bunu kabul edebilir mi? Ancak ister kabul edin, ister etmeyin; kemalizm işte budur!.. Şimdi ben buna karşı çıkıyorum diye “vatan haini” mi oluyorum?

*
Hala doymadılar…

Işte bunların çılgın projeleri böyle heykel dikmektir. Haberlerde görmüşsünüzdür, Izmir’in suyu kesilmiş ama adamlar heykel peşinde… Ne diyelim, Allah akıl fikir versin…

***

Atatürk heykellerine “put” dediğimiz zaman kemalizmin gerçek yüzünü bilmeyen halkın alt tabakasındaki aldatılmış Atatürkçüler, “Ona tapmıyoruz, sadece saygı duyuyoruz” diyerek tepki gösteriyorlar. Bu kardeşlerimiz iyi niyetli olabilirler, ancak eğer maksad yalnızca saygı olsaydı, bir veya iki heykelin yapılması yeterli olurdu. Fakat her yere heykellerini dikmeyi, okullara “Atatürk köşeleri” yapmayı, büstlerini koymayı, kaldırıldığı zaman da ortalığı velveleye vermeyi; sadece “saygı duymak”la izah edemezsiniz. Bu saygıdan da öte bir şey. Buna ilaveten “Atatürk olmasaydı olmazdık” denildiğini de hesaba katarsak, bunun adına “putçuluk”tan başka bir şey demek mümkün değildir. Kaldı ki “Atatürk olmasaydı olmazdık” sözü Mekkeli müşrikleri bile geride bırakır. Onlar hiç olmazsa “bizi Allah yarattı” diyordu. Ayet meali aynen şöyle:

“Eğer sen onlara kendilerini kimin yarattığını sorsan elbette: “Allah” derler. O halde nasıl haktan çevriliyorlar?” (Zuhruf Suresi, ayet 87).

Kusura bakmayın, ama bu putçuluktur.

Bunu kemalist elit kesim pekala biliyor. Bu gerçeği meşhur kemalist şair Aka Gündüz’ün aşağıdaki şiirinde görmek mümkündür:

“Atatürk’ün tapkınıyız! […] Her şeyde Atatürk, Yerde O! Gökte O! Denizde O! var da O! yok da O! her şeyde O! Atatürk! […] Yerdedir, göktedir, sudadır, alandadır, diktedir, pusudadır. Görünmezi görür! Bilinmezi bilir! duyulmazı duyar! Sezilmezi sezer, ezilmezi ezer! Her şeyde Atatürk! Elimizi yüzümüze, gönlümüzü özümüze kapıyoruz. Biz sana tapıyoruz! Biz sana tapıyoruz! […] Varsın, Teksin, Yaratansın! Sana bağlanmayanlar utansın!”[5]

*

Bu görselin boş bir alt özelliği var; dosya ismi: aka-gunduz-yurekten-sesler-ulus-gazetesi-4-aralik-1934-ataturkun-tapkiniyiz-ataturk-siirleri-ataturku-tanrilastirma-temayulu-m.-kemali-tanrilastirma-m.-kemali-putlastirma.jpg

***

Işte o heykellerin hangi niyetle yapıldığı açıkça görülüyor: PUT-ÇU-LUK!

Şimdi bazıları, “onlar yazdıysa Atatürk’ün bunda ne suçu var” şeklinde son derece haklı bir sual soracaklardır. Ancak bu şiir, milletvekillerini M. Kemal’in belirlediği bir dönemde kaleme alınıyor ve şiiri yazan Aka Gündüz, M. Kemal tarafından Milletvekili olarak atanıyor. Yani bir nevi ödüllendiriliyor. Dolayısıyla artık kimse kalkıp da hala, “bunda Atatürk’ün ne suçu var” diyemez. Üstelik bu şiir M. Kemal’in gazetesi Ulus’da yayınlanmıştır. Demek ki bu tür şeyleri onaylıyordu.

Kısacası, hıristiyanların Hz. Isa aleyhisselam’ı ilahlaştırdıkları gibi, kemalistler de M. Kemal’i ilahlaştırmışlardır.

*

Yazık değil mi buna harcanan paraya? Bu paraya çocukları okutabilir, yoksulları doyurabilir ve hastaları tedavi edebilirdik…

***

Bir düşünün, Dünya’ya büyük bir meteor çarpsa veya çok ciddi bir doğal afet yaşansa ve her şey yerle bir olduktan 5 bin sene sonra yeryüzündeki arkeologlar bu coğrafyada yani Türkiye’de kazı çalışmaları yapsa, muhtemelen tarih kitaplarına şöyle yazacaklardır:

“Milattan sonra 1900-2000 yılları civarında burada kendilerine Türk diyen bir kavim yaşıyordu. Bu ilkel kavmin, ‘Atatürk’ adını verdikleri bir puta taptığını ve bütün zamanların en putperest kavmi olduğunu yaptıkları sayısız putlardan anlıyoruz. Ayrıca bayramlarda, ‘Anıtkabir’ denilen ‘Ana Tapınak’ta ayin yaptıkları tespit edilmiştir. Türk kavmi, Atatürk putunun ilkeleriyle yönetiliyor ve bu ilkelere karşı gelenler ise ağır cezalara çarptırılıyordu. Elde ettiğimiz bulgular, Atatürk ilkelerini kabul etmeyenlere hain ve deli dendiğini kesin bir şekilde ortaya koymaktadır.”

Allah Teala bizleri böyle anılmaktan muhafaza buyursun.

“..Yâ Rab… İçimizdeki akılsızların işledikleri suç yüzünden bizi de mi helâk edeceksin?..” (A’raf Suresi, ayet 155).

.

**********

.

KAYNAKLAR:

.

[1] Bu hususta neşrettiğimiz yazılardan birkaçının linkini aşağıya alıyorum;

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/12/06/ataturku-tanrilastirma-temayulu/

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/06/09/kemalizmin-dinde-reformu-planinda-besmele-ve-fatiha/

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/06/09/kemalistin-dilinden-kamalizm-dini/

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/11/12/ataturk-bizi-padisaha-kul-olmaktan-mi-kurtarmistir/

Kemalizm prensiplerinin M. Kemal hayattayken ve onun direktifiyle oluşturulduğuna dair resmi belge için bakınız;

https://belgelerlegercektarih.wordpress.com/2012/06/30/iste-putculugun-resmi-vesikasi-kamalizm-prensipleri/

[2] Türk Spor Kurumu Dergisi, 23 Mayıs 1938.

[3] Ulus Gazetesi, 19 Mayıs 1938.

[4] Atatürk’ün Yaveri Cevat Abbas Gürer, Cepheden Meclise Büyük Önder ile 24 Yıl, (Derleyen: Turgut Gürer), Gürer Yayınları, 6. Baskı, Istanbul 2008, sayfa 211.

[5] Aka Gündüz, “Yürekten Sesler”, Ulus Gazetesi, 4 Aralık 1934.

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

www.belgelerlegercektarih.com

*

10 responses to “Atatürk’e Tapmak…”

  1. emin Avatar
    emin

    Devleti elegeçirdiği günden itibaren hep M.Kamal’ın yanında yer almış olan ve başbakanlığa atadığı Celal Bayar da M.kamal için şu sözü söylüyor “Atatürk, seni sevmek Türk milleti için milli ibadettir.” Malum Buda da bir insandır, budistler her yere heykellerini dikip ilah yerine koydular, tapıyorlar, sözleri ve felsefesi ilahi emirler olarak görüldü. Kemalizm Türkiye’nin Budizmidir, İslam’dan uzak ruhlar tapınma ihtiyaçlarını kemalizm ve m.kamal ile gideriyor, İslam’a alternatif din olarak pazarlanıyor. Tapmak insanın yaratılış fıtratında var.

  2. […] über Atatürk’e Tapmak… — Belgelerle Gerçek Tarih […]

  3. ismail Avatar
    ismail

    kemalistlerde her olumlu işi mustafa kemale çıkartma hastalığı var ya. meğer turk milletinin rızkıda ondan sebep gelirmiş. nasıl olmuş bu onuda açiklayalım.osmanlı döneminde türkler yanlızca bağ bahçe ekim dikim işleri hayvancılık, terzilik hancılık hamamcılık, fransızların reji işletmesnde amelelik gibi işler yaparlarmıs. bakkalcılık esnaflık ticaret yani para getirecek bütün işler yerli rumların elindeymiş. turkler tartı işinde eksik tartarak harama düşer cehenneme gideriz korkusuyla bu tür işlere girmez fakir kalırlarmış. atatürk gelmiş rumları bütün ülkeden kovmuş ticarette böylece onun sayesinde türklerin eline geçmişmiş. hemen çürütelim.
    mesela gebze bölgesinde eynarce adlı bir gemici köyü vardı orhangazi döneminde kurulup 200 yıl öncesine kadar varlığını koruyan. orada gemi iskelesi ve gemiler varmış. eynarce, tavşanlı, demirciler. çerkeşli ve tavşancıldan gemicilik yapan pekçok köylü buradan gemilere binerek karadenize açılır oradan tuna nehri yoluyla avrupalı milletlere giderek ticaret yaparlar işleri bitincede geri dönerlermiş. diğer köylerdende bunlara katılan varmış. buraları hep türk köyü. köylerdeki tek tük rumlar değirmende yanaşma idi. bakkal işi türklerin idi. antep, urfa tarafıda fırat nehri yoluyla basra körfezine inerdi. kervan yollarıda işlerdi. muhtemelen müslüman halk sabetaycı oyunları sebebiyle 1912-23 döneminin bitmeyen savaş yıllarında adamlar silah altında olduğu için ticaret silah altına alınmayan rumlara kaptırıldı. rumlar kovulunca ticaret türklerin elinemi geçti peki. hayır bu seferde türk gibi gösterilen sabetaycıların eline geçti.

  4. Hüseyin Avatar
    Hüseyin

    bu kemal heykelinin dibinde gecekondular dolu. izmirin en fakir semti burasi.

  5. nur manap Avatar
    nur manap

    Eline emeğine sağlık çok doğru şeyler yazmışsın katılıyorum helal olsun bizede senin gibi yürekli kalemi sağlam imanlı müminler gerekli senin gibi birkaç tane adam gibi adam çıksa söylese herkes bunu er yada geç kabullenir doğru yoldasin devam Allah yolunu açık etsin kardeşim.

  6. emin Avatar
    emin

    Almaya da 1. dünya savaşından yenik çıktı, bu ülkeyi kurtarıp kuran biri yok mudur çok merak ediyorum? 2. dünya savaşına da katıldı ve oradan da yenik ve bitik çıktı. Şimdi dünyanın en güçlü ülkesi, ürettiği araba markalarını sayın sayabilirseniz mesela! fakat gelin görün ki ortada bir “kurtarıcı” veya “kurucu”nun heykeli yok. Almanya’ya gidenler söylüyor; bazı şehirlerde ayı heykeli var bazısında keçi! ders al Türkiye, bırak heykeller dikmeyi artık.. bir araba üret, en Millisinden! Erdoğan’ın da bir adet heykelini dikmişlerdi, tepki gösterdi, şimdi cesaret eden diksin bakalım!

  7. Dr. Necati Alkan Avatar

    5. dipnottaki belgeye, Hakimiyet-i Milliye’nin o sayısına baktığımda, göremiyorum. Paylaşır mısınız?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Dr. Necati Alkan Bey, sualiniz icin tesekkür ederim. Meseleyi burada izah ettim ve kaynagini verdim, buyrun:

      Alıntıladığım bir bilginin düzeltilmesi

      1. Dr. Necati Alkan Avatar

        Doğru kaynak için çok teşekkür ederim.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.