Tarikat ve Cemaat düşmanı kemalistlerin “Atatürkçülük” tarikatı

Published by

on

Tarikat ve Cemaat düşmanı kemalistlerin “Atatürkçülük” tarikatı

*

anitkabir secde, m. kemale secde, atatürke secde m. kemale tapmak atatürke tapmak, m. kemal din kemalizm chp islam

Bunlardan âlâ “mürid” mi olur?..

(Her ne kadar gerçekte öyle olmasa da, burada “Mürid” kelimesine kemalistlerin yüklediği menfi-olumsuz manayı verdik)

***

Kemalistler, din alimlerine itaat eden müslümanlara “koyun sürüsü” derler, buna mukabil kendileri M. Kemal’i hiç sorgulamazlar, sorgulayanlara da “hain” damgası basarlar.

Türbelere de karşı çıkarlar ama 10 Kasım’larda “Anıtkabir Türbesi”ni ziyaret etmek için taa Izmir’den uçak bile kaldırırlar.

Hocaların kitaplarını okuyanlara “beyninizi kiraya vermeyin cahiller” diyerek “Aristo”culuk taslarlar, ama her ne hikmetse M. Kemal’in NUTUK’unda yazan her şeyin de kesin doğru olduğuna iman ederler.

Tarikat şeyhlerinin hatasız olamayacağını söylerler, fakat M. Kemal’i hatasız görmekle kalmayıp, kanunla koruyarak eleştirilmesine dahi mani olmaya çalışırlar. (Aslında bütün keramet bu kanundadır da neyse)

Türkiye’deki türbeleri kapatan kemalistler, belki de dünyanın en büyük türbesini, yani Anıtkabir’i inşa ettiler. Zaman zaman mozoleye secde edenlere dahi şahit oluyoruz.

*

mozoleye secde etti, m. kemale tapmak atatürke tapmak anitkabir put, m. kemal anitkabir secde

***

Bununla da yetinmediler ve neredeyse her yere M. Kemal’in heykellerini diktiler. Okullara büstlerini, ders kitaplarına fotoğraflarını koydular. Ben dünyada bu derece yüceltilen bir şeyh görmedim. Hatta Buda’yı kutsayan budistler bile bu kadar çok Buda heykeli yapmamıştır. Kadir Mısıroğlu’nun dediği gibi, “Türkiye’deki putların sayısı, putlarla mücadele eden Hz. Ibrahim aleyhisselam devrindeki putlardan çoktur.” Tarih, bu sahada kemalistlerle rekabet edebilecek başka bir zümreyi herhalde kaydetmemiştir.

Ama bunu kemalistlere anlatamazsınız… Sorsanız “ineğe tapan” hindulara “ahmak” derler. Halbuki ineğin hiç olmazsa insanlara faydası var; süt verir, karın doyurur. Bunlarınkinde o da yok… Bakım masrafları da cabası.

Kısacası, cemaat ve tarikatlara karşı çıkan kemalistler; “BÜYÜK, HATTA EN BÜYÜK ATATÜRK”ün “MÜRİDİ” olmuşlar ama haberleri yok!

“Olmasaydı olmazdık” dediklerine bakılırsa, bunlara “mürid” demek bile az gelir.

Bazıları ise bilinçli olarak böyle iman ediyor.

*

rüstü kazim türker, seyhim m. kemal tarikatim atatürkcülüktür, m. kemal putlastirildi, atatürk putlastirildi kemalizm dini, chp din atat

Tıp Profesörü Rüştü Kâzım Türker’in Milliyet’e verdiği beyanat:

Şeyhim Mustafa Kemal, tarikatım Atatürkçülüktür.”

***

Mesela koskoca Tıp Profesörü Rüştü Kâzım Türker bu inancını Milliyet gazetesine şöyle itiraf etmişti:

 

“Ülkem tarikat mensuplarına kaldı. Bakanlar Nakşibendi, yok bilmem hangi tarikattan. Benim tarikatımı sorarsanız şeyhim Mustafa Kemal, tarikatım Atatürkçülüktür.”[1]

Zaten en büyük ve tehlikeli tarikat da “Atatürkçülük” tarikatıdır. Zira müridleri, “şeyhimiz Atatürk 7 düveli yendi” diyerek kendisine görülmemiş bir keramet isnad ediyorlar. Üstelik kemalist “tekkelerde”, yani okullarda günde “1919” kere “o olmasaydı olmazdık” zikri çekerken kendilerinden geçip “fenafişşeytan” makamına ulaşıyorlar. Yok böyle bir “cezbe”!..

Anlatılan “menkıbelere” bakılırsa, “Atatürkçülük” tarikatının “şeyhi” M.Kemal Paşa hazretlerinin, “pusulası bozuk-külüstür” Bandırma vapuruyla son model ingiliz torpidolarını atlatarak sağ salim Samsun’a çıkmasını da böyük bir “keramet” ile izah etmek kabildir… Yalandan kim ölmüş ki?

*

atatürk put mu, m. kemal put mu atatürk bandirma vapuru kemalizm dini kemalizm tarikati chp din Islam.jpg

***

Allah’tan bu fotoğraf, Kemalist rejimin okullarında; “Atatürk Bandırma vapurunu Samsun’a çekerken” klişesiyle okutulmadı. Yoksa o tekkelerden-okullardan mezun olan kemalist müridlerin birçoğu hiç şüphesiz buna da inanırdı… Denemesi bedava.

.

**********

.

KAYNAK:

[1] Şeyhim Mustafa Kemal, tarikatım Atatürkçülüktür”, Milliyet Gazetesi, 09 Mart 2003 ve 11 Mart 2003 .

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

*

Paylaşım Şartı:

Paylaşmak istediğiniz bir yazı, görsel vs. varsa, alakalı yazıya gidin ve yukarıdaki adres çubuğunda görülen linki kopyalayıp paylaşmak istediğiniz yere yapıştırın. Yani YALNIZCA LİNK PAYLAŞIMINA MÜSAADE EDİYORUZ. Ayrıca yazının sonunda “facebook” veya “twitter”ın sosyal medya paylaşım butonları var. O butonlara tıklayarak da paylaşılabilir. Başka türlüsüne hiçbir surette rızamız yoktur.

*

6 responses to “Tarikat ve Cemaat düşmanı kemalistlerin “Atatürkçülük” tarikatı”

  1. nasuhi Avatar

    şeyh uçmaz mürit uçurur sözü tam da bu tarikat için söylenmiş olsa gerektir. bir tiyatro sanatçısı ölmeden önce “Nutuk en son semavi kitaptır.” bir de “beni gömdükten sonra öldüğümü duyurun.” demiş. Kadir Mısıroğlu bu kişi için “anyayı Konyayı şimdi gördü.” diyor. aslında tarikatın ismini Kemal paşa kendisi veriyor. “medeniyet tarikatı”

  2. nasuhi Avatar

    M. Kemal’in “eğer Allah ömür verirse tekke ve zaviyeleri yine ben açacğım.” dediğini söylüyorlar. 2013 yılında vefat eden Galip Hasan KUŞÇUOĞLU da “eğer Atatürk yaşasaydı 1940 yılında tekkeleri açacaktı.” diyor bu konuda bilginiz var mı?

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      palavra o

  3. Bâhiš Muhammed Avatar

    Çok doğru bir tespit olmuş hocam. Elinize sağlık.

  4. FRKNECN3 Avatar
    FRKNECN3

    Hocam öyle güzel tespitleriniz var ki, keşke şu delilleri küçük yaşlı kardeşlerimize de gösterebilsek de bu bozuk nesli düzeltmekten ziyade düzgün ve kaliteli yeni bir İslam nesli yetiştirebilsek. Yeşil sancağı toplayabilsek.

  5. Faruk Aydın Avatar
    Faruk Aydın

    Valla doğru söze ne denir yanlız değilim buna seviniyorum

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.