Siteye Destek…

Published by

on

Siteye Destek…

*

Kıymetli dostlar, Yakın Tarih alanındaki araştırmalarımı uzun zamandır tek başıma götürmeye çalıştım. Web sitemin istatistikler bölümünde yazdığına göre şu ana kadar 799 adet paylaşım yapmışım. Allah Teala izin verirse daha yüzlerce yazı paylaşacağım. Bunun için sizlerden tek kuruş ücret istemedim. Allah rızası için yaptım ve yapmaya da devam edeceğim.

Ancak gönül ister ki bu çalışmalar daha hızlı ilerlesin, daha kaliteli olsun ve daha fazla kişiye ulaşsın… Yabancı kaynaklardan istifade nispetini arttıralım.

Almanca, Ingilizce ve büyük bir kısmını unutmakla beraber Fransızca bildiğim halde bu dillerden Türkçe’ye tercüme edilmesi gereken mühim metinleri çevirmeye vakit ayıramıyorum. Bu dillere hakim olan ve özellikle Sütterlin, Fraktur ve Antiqua gibi Alman yazı tiplerini okuyabilen arkadaşlara ihtiyacım var. Aynı şekilde “Osmanlı Türkçesi”nden belge ve metin transkripte edecek arkadaşlar da bana katkıda bulunabilir. Belgesel tarzında video hazırlayıp ve veya seslendirebilen arkadaşların ve grafikerlerin yapacakları yardımlar çok mühim.

Ayrıca web sitemde yer alan Islam ve Osmanlı Medeniyeti’ne dair makaleleri Ingilizce, Almanca ve Fransızca’ya tercüme etme kararı almıştım.

Bu proje kapsamında birkaç makalemi Historical Reconstruction ( https://historicalreconstruction.wordpress.com/blog/ ) ismini verdiğimiz yeni web sitemizde ingilizce ve almancaya tercüme edip paylaştık. Fransızca tercümeler şu an hazırlık aşamasında.

Ileride bu yazıları kitaplaştırıp ilgili ülkelerde yayınlayacağız. Kitaplarda tercüme edenlerin isimleri yer alacaktır.

Bu sebeple yardımlarınızı esirgememenizi rica ediyorum. Öte yandan, makalelerini yayınlatmak isteyen Tarih araştırmacılarına kapımız her zaman açıktır.

Fakat lütfen bir anlık hevesle kendinizi kaptırıp hemen karar vermeyin… Bu iş için zaman ayırıp emek vermeyi ciddi olarak düşünüyorsanız, ileride “ben vazgeçtim” demeyeceğinize eminseniz twitter hesabım üzerinden benimle irtibata geçebilirsiniz.

Allah’a emanet olun.

Kadir Çandarlıoğlu

https://twitter.com/Candarlioglu

.

10 responses to “Siteye Destek…”

  1. Kadir Avatar
    Kadir

    ALLAH RAZİ OLSUN HEPINIZDEN SELAMLAR SAYGILAR NRUXELDEN..!

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Amin, cümleden adasim.

  2. Şeref Alyaz Avatar
    Şeref Alyaz

    Hocam keşke mümkün olsaydı da yardım edebilseydim.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Düsünmen bile yeter Şeref Alyaz kardesim. Eksik olmayin.

  3. Pınar Şen Avatar
    Pınar Şen

    Hocam yaptığınız iş ne kadar kıymetli. Şu an Osmanlıca, Fransızca veya Almanca bilmeyi ve size yardım etmeyi ne çok isterdim. Kendi adıma çok üzüldüm. İnşaAllah çok hayırlı kardeşler başvurur. Allah size uzun ve sağlıklı ömür versin hocam. Rabbim istikametten ayırmasın.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Amin Pınar Şen kardesim, cümlemizi. Tesekkür ederim.

  4. Yenişehirli abdoş ağa Avatar
    Yenişehirli abdoş ağa

    Kitabı türkiyede çıkaracak mısınız? (Ticari piyasada)

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      Insaallah.

  5. Kemal KARATAŞ Avatar
    Kemal KARATAŞ

    Allah Yardımcımız olsun

  6. ehvek Avatar
    ehvek

    Allah size güç kuvvet versin. web sitenizde belgelerle kanıtlar verilmeseydi inanılacak gibi değil.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.