Salih Tuna: Kadir Mısıroğlu’nun fesi, PKK’nın kalpağı

Published by

on

Salih Tuna…
***

Lafını hiç eğip bükmez, bir gün öyle bir gün böyle konuşmaz; yani 19’unda ne söylediyse 85’inde de onu söyler.
Nefret etseniz bile sinsi ve gevşek olmadığını kabul etmek zorundasınız.
Nice mahpusluklar yatmış ama duruşundan, söyleminden zerre miskali taviz vermemiştir.
Ne övene aldırmış ne kınayana!
Zaten böyle olduğu için öve öve yere göğe sığdıramadığımız İlber Ortaylı’mızFetullah’ta boncuk ararken” o tee 1995’te Fetullah hakkında şunu demiş adamdır:
Bir müddet sonra, herkes ona hakaret edecek, onu tel’in edecek… Sen hoca değil ‘papaz’ bile olamazsın diyecek… Bunu bugün ben diyorsam, benim talihsizliğim bazı olacak şeyleri, tarih şuuruna istinaden evvelden görmektir… Hoca, Allah davasına ihanet ediyor, onu Allah yıkacak!..”
Dediği gibi de olmuştur…
Evet, bildiniz, “Fesli” diye linç edilen Kadir Mısıroğlu‘ndan bahsediyorum.
Biliyorum, “Atatürkçüler” ondan nefret ediyor.
Ne ki, onun da umrunda değil. Hatta “Hiçbir Kemalist’i cenazemin arkasında görmek istemem. Akrabam olsa evladım olsa istemem…” diyor.
Söylediklerini de inkâr etmiyor.
Diyor ki: “Evet, ben Kemal Paşa’yı sevmiyorum. İstesem babamı bile sevmem. Bu benim hakkımdır (…) Bana zorla Müslüman ol deselerdi aynı isyanı yaşardım…”
Şayet Kemalist olsaydım…
Böyle dobra dobra konuşan adama değil, Mustafa Kemal’le kandırmak isteyen Can’cıklara veya müstevli işbirlikçiliğini “Atatürkçülük” diye pazarlayanlara kafayı takardım.

***

Gerçek Müslüman Atatürk’ü sevemez. Niye sevsin ki, yaptığı hiçbir iş Müslümanların lehinde değildir. Seviyorsa ya ahmaktır ya sahtekâr…”
Hayır, bu sözler Kadir Mısıroğlu’nun değil, Aziz Nesin‘in.
Şimdiye değin hiçbir “Atatürkçünün” bu sözlerinden dolayı Aziz Nesin’e tepki gösterdiğini duydunuz mu?
Aynı şekilde, “Fesli” diyerek Mısıroğlu’nu matine- suare linç edenler, “PKK’nın kalpaklısı” Yalçın Küçük‘e tek laf ettiler mi?
Üstelik…
“Fesli” dediğiniz polisimize askerimize kurşun sıkanlara karşı dururken, “PKK’nın kalpaklısı” Öcalan‘a methiyeler düzüyor, “PKK terör örgütü değil” diyordu.

***

Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’den tiksindiğim kadar” diyen o kadını milletvekili yapan Kılıçdaroğlu da kalkmış, Mısıroğlu’nu hasta yatağında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı’na lagaluga ediyor.
İnsan biraz utanır!
Biz hapiste hasta yatan PKK’lıya da gittik DHKP-C’liye de gittik…” diyen kimdi?
İmdi, askerimize polisimize kurşun sıkanları ziyaret etmek matah bir şey, bu örgütleri hayatı boyunca lanetleyen 85 yaşındaki ödüllü (“Macar İhtilali” eseriyle) bir tarihçiyi ziyaret etmek suç oluyor, he mi?
Bakınız…
Mısıroğlu’nun kimi görüşlerini beğenmeyebilir, dahası kızabiliriz.
Lakin adam odur ki nefret ettiğinin bile lafını çarpıtmaya tenezzül etmez. Mesela, “Keşke Yunan galip gelseydi…” lafını bağlamından koparmaz.
Linç ettiğiniz, tee 19 yaşında Milliyetçilerin şube başkanlığını yapan, Denktaş’tan Türkeş’e kadar birçok milliyetçi şahsiyetin övgülerine mazhar olan bir tarihçimizdir.
Yunan Mezalimi“ni yazdığında bugün ona küfreden “genç çerilerin” babaları henüz doğmamıştı.
El insaf!
Ege’deki adaları neden Yunan’a bıraktınız” diyerek kıyametleri kopartan adamdan bahsediyoruz…
Yani…
Ey Türk genci!… Unutma ve affetme… Yunan hâlâ aynı alçak, aynı hırsız, aynı çapulcu ve eşkıyadır…” diyen adamdan.

***

ALINTI: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/salih-tuna/2018/11/17/kadir-misiroglunun-fesi-pkknin-kalpagi

3 responses to “Salih Tuna: Kadir Mısıroğlu’nun fesi, PKK’nın kalpağı”

  1. .ismail Avatar
    .ismail

    ben kemalistlerin azgınca saldırmasına hiç şaşırmıyorum. adamlar öbür tarafın adamı türkiyedeki bize yabancı insan onlar. görevlerini yapıyorlar. bizim tarafın adamları ne diye susuyor. geçmişte başka bir sitede bayanin biri senelerce rezil etmiş m. kemali. nuray cananda devletin zorbalıklarına rağmen korkmadı rezil etti m. kemali. 82 milyonun 41 milyonu erkek. 41 kişi çıkıpta şu yaşanan son rezilliklerin karşısında duramadı hapse düşme korkusuna. yazıklar olsun.

  2. batuhan mehmed boztaş Avatar
    batuhan mehmed boztaş

    Bir şey soracağım bazı kemalistler diyor ki aşağıdaki tüm sorulara cevap verin ne olur ben tarihimi sizden öğreniyorum kafam karıştı
    1-) Toplumun insan gibi (Demokratik, bir kişi himayesinde olmadan) yaşaması ve gizli dış güçlerin elini yönetimden çekmesi için hilafeti kaldırmıştır. 2-) 1932’de ezan yasaklanmamış, aksine halkımız daha iyi anlayıp idrak edebilsinler diye ezan Türkçe okunmuştur. Ayrıca bunu yaptıran M.K Atatürk değil, İsmet İnönü’dür. 3-) Şahsıma söylemek isterim, eski bir kilisede ibadet etmek istemem. Ayrıca biraz mantık kullanmak gerekir politikada. Bugün Mekke Fetih olunup, kabe talan edilseydi bir müslüman olarak eyvallah diyebilir miydin? Peki ya, senin gibi düşünen Hristiyanlara ne demeli? Ayasofya’nın onların gözbebeği olduğunu biliyorsundur sanırım. 4-) Biraz daha kitap okumaya ve daha fazla araştırmaya davet ediyorum seni arkadaşım! Kuran’ın harfleri değildir, Osmanlıca kurandan farklıdır. Atatürk’ün latin alfabesini kullanmak istemesinin sebebi Osmanlıca’nın artık Türkiye için bir katkısı olmayacağıydı ve latin alfabesini getirmesindeki amaç Avrupa’nın yaptığı yenilikleri daha kolay öğrenim onun bir adım ilerisine gitme çabasından ötürüdür ki, bir adım ileri de olmayı geçtim ne yazıktır halkım hayalini bile kuramaz halde. 5-) Tatili Cuma’ya almak istiyorsan Müslüman bir ülkenin Tüm dünya pazarına ve ekonomisine hükmetmesi gerekir. 6-) Bunu da çok iyi araştır. Senin alim dediğin adamlar katil, Allah allah naraları atarak kendi yaptıkları günahları sevap sayan insanlardır. Kimse suçsuz yere asılmamış asılmadığı gibi asılanların hiçbiri de suçsuz değildir! En basitinden ülkenin cumhurbaşkanına sukiast olayı! 7-) Bu ihaneti biraz daha bilgileri ile paylaşırsan belki bildikerlimi paylaşabilirim.

    1. belgelerlegercektarih Avatar

      1 – Hilafet’in demokrasiyle ne alakasi var? Hilafet varken insan gibi yasayamiyor muyduk? Hasa Hz. Ali radiyallahu anh halifeyken insan gibi yasanmiyor muydu? M. Kemal hilafeti kaldirinca demokrasi mi geldi? Tek parti vardi. Milletvekillerini kendisi seciyordu. Halkin ne giyip giymeyecegine karisiyordu. Kur’an okumak yasakti, Allahu Ekber demek yasakti, hacca gitmek yasakti, din dersleri yasakti… Peki demokrasi, bütün bu uygulamalarin neresinde? Dis gücler simdi icislerimize karis miyor mu? Bunun hilafetle ne alakasi var?
      2 – Ezan-i Muhammedi yasaklanmistir. Bu millet Allah kelimesinin ne oldugunu bilmiyor muydu, anlamiyor muydu da Tanri demeye zorlandi? Kaldi ki, mesele anlamak degildi, bunun ispati da “Felah” kelimesinin “kurtulus” olarak tercüme edilmemesidir. Yani “Felah” kelimesi arapca olarak kalmistir. Simdi soruyorum, Allah kelimesi mi daha anlasilir, yoksa Felah kelimesi mi? Tabii ki Allah kelimesi ismi daha anlasilir. O halde Allah ismini Tanri yapiyorlar da, neden Felah kelimesini kurtulus diye cevirmiyorlar? Cünkü namazin kurtulus oldugu bilinmesin. Mesele budur. Yoksa anlasilmasi icin vs. degildir. Allah demeyi yasakladi bunlar.
      Tam tersine, Ezan-i Muhammedi’yi yasaklayan M. Kemal’dir. Inönü ise “yapmayalim, bu kadar hizli gitmeyelim” diye yalvarmistir. Bunu sana yazanlar cahildir, bir sey bildikleri yok. Iste belgeler:

      Kemal Atatürk’ün eseri: Kuran ve Ezan’ın yasaklanması

      Ezan’ı aslından M. Kemal Atatürk uzaklaştırmadı yalanı

      Atatürk’ün yasakladığı Ezan-ı Muhammedi’yi Adnan Menderes serbest bıraktı

      3 – Burda tamamen sacmalamis. O sahsen eski bir kilisede ibadet etmeyebilir, fakat baskalarinin isine karismasin. Fatih Sultan Mehmed ibadet etmistir ve biz de edecegiz. Bu nasil demokrasi? Neden karisiyor ibadet edip etmeyecegimize? Ayrica ayasofya hiristiyanlarin kabe’si degildir. Kaldi ki hacli seferlerinden hiristiyanligin farkli mezheplerine mensup olan hiristiyanlar bizzat kendileri ayasofyada katliam yapmislardir. Biz ise ayasofyayi ayakta tuttuk. Ayasofya hiristiyan alemine ait bir yapi degildir, bizans imparatorunun “sahsi” mülküdür. Bu sahsi mülk, onu yenen komutana yani Fatih Sultan Mehmed’e intikal etmistir. Halbuki Kabe sahsi mülk degildir, bütün müslümanlarin ortak yeridir.
      4 – Sana bunu yazan cahil arkadasin evvela kendisi kitap okusun, hatta muhtemelen hic yapmadigi bir seyi yapsin ve eline bir kitap alsin. Osmanlica Kur’an harfleridir. Bunu sana yazan sahis cahilin tekidir. Elifi görse Muharrem ince gibi mertek zanneder. Nasil Osmanlicanin Türkiye icin bir katkisi olamyacakmis? Bu arkadasin dalga geciyor galiba. Hangi alfabe olursa olsun her topluma katki saglayabilir. Mühim olan o alfabenin uzun yüzyillar kullanilmis ve o alfabeyle eserler ve medeniyet meydana getirilmis olmasidir. Japonlar latin alfabesine mi gecti de dünya devi oldu? Rusya latin alfabesi mi kullaniyor ki ilerleyip dünya devi oldu? Bunlar coktan cürümüs sacmaliklardir.

      5 – Hayir, tatili cuma yapmak icin bütün pazara ve ekonomiye hükmetmemiz gerekmiyor. Yahudilerin cumartesi günü dini günleri oldugu icin o gün tatil yaparlar. Hiristiyanlarin pazar ayinleri oldugu icin pazar günü tatil yaparlar. Müslümanlarin dini günü ise cuma günüdür ve o gün tatil yapmak haklaridir. Bir müslümanin ne yapmasi gerektigine Kur’an karar verir. Cuma günü namaza cagrildiginizda isi gücü birakin diyor.

      6 – Alimlerin suclu oldugunu ispatlamali, aksi halde iftiraya girer ve ahirette hesabini veremez. Sosyalistler bile Iskilipli Atif hocanin sucsuz oldugunu kabul etti. https://belgelerlegercektarih.com/2015/02/08/iskilipli-atif-hoca-neden-idam-edildi-tum-iftiralara-cevaplar/
      7 – ne demek istedigini anlamadim.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.